Specialist in elektrische rolluiken!

Vrijblijvende offertes aanvragen

Elektrische rolluiken

Elektrische rolluiken zijn in Vlaanderen steeds populairder. Wilt u ’s zomers ook genieten van een koele binnentemperatuur? Of wilt u voorkomen dat voorbijgangers gemakkelijk bij u naar binnen kunnen kijken? Overweeg dan het plaatsen van een elektrisch rolluik! Dankzij het brede aanbod aan stijlen en designs kunt u een model kiezen dat perfect aansluit op de stijl van uw woning.

Op deze pagina leest u meer over de verschillende mogelijkheden wat betreft de materialen, de bediening en de montage. Wilt u besparen op de montage van uw nieuwe rolluiken? Kies dan voor een rolluikspecialist uit ons netwerk. Vergelijk vrijblijvend offertes om tot wel 40% op de prijs te besparen!

elektrische rolluiken

Voordeel elektrische rolluiken

Elektrische rolluiken worden nog vaak gezien als iets dat alleen geschikt is voor bedrijfspanden. Toch kiezen steeds meer mensen voor een rolluik voor de ramen hun huis. Elektrische rolluiken hebben namelijk veel voordelen ten opzichte van andere soorten zonwering. Eén belangrijk voordeel, is dat een rolluik de veiligheid in huis vergroot. Dit zijn de belangrijkste voordelen van elektrische rolluiken:

  • Een elektrisch rolluik verhoogt de veiligheid in huis.
  • Elektrische rolluiken zorgen voor een betere isolatie.
  • U profiteert van een verhoogde privacy.
  • U heeft geen last van de felle zonnestralen op uw TV of computerscherm.

Verhoogde veiligheid in huis

In tegenstelling tot andere soorten zonwering, verhogen rolluiken met elektrische bediening de veiligheid. De meeste inbraken worden gepleegd door gelegenheidsinbrekers. Dit houdt in dat zij pas inbreken wanneer zij de kans daartoe krijgen. Als uw huis is uitgerust met elektrische rolluiken, dan vormt dit een extra obstakel. De luiken zijn gemaakt van een sterk materiaal. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om ze uit te breiden met extra beveiligingsopties, door het plaatsen van anti-optilveren. Dankzij de anti-optilveren is het niet mogelijk de elektrische rolluiken omhoog te tillen. Een andere optie is het automatiseren van het rolluik met behulp van een bewegingsmelder. Als u de bediening laat automatiseren, sluiten de luiken vanzelf wanneer de bewegingsmelders verdachte beweging rond uw ramen detecteren.

Betere isolatie

Als u kiest voor elektrische rolluiken van kunststof of aluminium, dan profiteert u van een hogere isolatiewaarde. Bij mooi weer, weerkaatst het de zon. Hierdoor blijft het in huis een aangename temperatuur. Maar andersom werkt het ook: Door ’s winters de luiken te sluiten, verliest u minder warmte door de ramen. Met behulp van een kunststof rolluik, hoeft u dus minder te stoken voor een aangename temperatuur in huis. Het gevolg is een lagere energierekening. Doordat u jaarlijks blijft besparen, verdient u de investering op termijn vanzelf weer terug! Dat betekent ook dat u minder CO2 uitstoot, waardoor u ook nog eens milieuvriendelijk bezig bent!

Groter gevoel van privacy

Woont u aan een drukke winkelstraat? Of lopen er vaak mensen bij uw woning langs? Dan is de kans groot dat u zich soms bekeken voelt. Met behulp van een rolluik voorkomt u inkijk van buitenaf, zodat u van optimale privacy geniet. Wilt u wel die extra privacy maar niet uw woonkamer verduisteren? Kies dan voor een model met spleetjes in het pantser. Dankzij deze spleten komt er toch voldoende daglicht naar binnen, zonder dat de inkijk vergroot. Bovendien houdt u geluiden van buitenaf goed tegen met behulp van een kunststof rolluik. Zo heeft u, zelfs middenin een drukke stad, het idee alsof u alleen op de wereld bent.

rolluik elektrisch

Kosten elektrische rolluiken

Als u geïnteresseerd bent in een rolluik met elektrische bediening, dan bent u ongetwijfeld nieuwsgierig naar de prijs. De prijs is echter afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Zo wordt de prijs bepaald door het aantal luiken dat u laat plaatsen, het soort luik en natuurlijk het materiaal dat u kiest. De prijs van een rolluik varieert van €90,- tot €600,-. Voor de elektrische bediening betaalt u €80,- tot €250,- per luik. Het verschil in prijs heeft onder andere te maken met het soort elektrische bediening. Het automatiseren kost bijvoorbeeld meer dan het gebruik van een schakelaar. Voor de montage ligt de prijs ongeveer tussen de €100,- en €200,- per luik.

Prijzentabel elektrische rolluiken

Onderdelen Prijs per rolluik, incl. btw*
Rolluik €90,- tot €600,-
Elektrische bediening €80,- tot €250,-
Montage €100,- tot €200,-
*Let op: Het gaat hier om gemiddelde prijzen. Vraag gratis en vrijblijvende prijsoffertes aan de exacte kosten.

Nieuwe elektrische rolluiken laten plaatsen?

Vraag gratis en vrijblijvend prijsoffertes aan en bespaar op de kosten!

Gratis offertes aanvragen

Kunststof of aluminium rolluik?

Bij de aanschaf van elektrische rolluiken, hebt u onder meer de keuze uit een kunststof of aluminium model. Kunststof of PVC is tegenwoordig erg populair. Dit heeft te maken met de lagere kostprijs en de vele voordelen. Zo biedt PVC een goede isolatie en is kunststof verkrijgbaar in een ruim aanbod aan kleuren. Aluminium heeft daarentegen een unieke en moderne uitstraling. Daarnaast is aluminium erg licht van gewicht, maar tegelijkertijd ook erg sterk. Hierdoor is aluminium de beste keuze als u een optimale beveiliging wenst. Dit is ook de reden waarom bedrijvenpanden vaak kiezen voor aluminium modellen.

Extra opties

U kunt uw elektrisch luik nog comfortabeler maken met behulp van aanvullende opties. Een veel gekozen optie, zijn anti-optilveren. Vooral bij bedrijvenpanden zijn deze van belang. Een standaard rolluik is tot 15 centimeter op te tillen. Als u kiest voor anti-optilveren, dan is dit niet mogelijk. Hierdoor is het voor inbrekers moeilijker om uw huis binnen te dringen. Met het installeren van zonnesensoren en een bewegingsmelder kunt u de luiken laten automatiseren. De zonnesensoren detecteren de felle zon, waarna de rolluikmotor de luiken vanzelf sluit. Zo blijft het lekker koel, ook als u niet thuis bent!

Soorten bediening

Ook bij een elektrisch rolluik is er de keuze uit verschillende soorten bedieningen. De meest simpele en voordelige optie is de installatie van een schakelaar op de wand. Meestal is deze met een knop of sleutel te bedienen. Dit kost gemiddeld €20,- tot €50,- per stuk. U kunt de installatie ook uitbreiden met een tijdschakelaar. Met een tijdschakelaar stelt uzelf in wanneer de rolluikmotor het luik sluit en opent. Hiervoor betaalt u een extra bedrag van ongeveer €50,- per stuk. Voor optimale luxe is het tevens een optie om de rolluikmotor met een afstandsbediening te bedienen. Dit kost ongeveer €100,- per stuk.

Rolluiken automatiseren

Met een afstandsbediening bedient u de rolluikmotor met gemak vanaf uw bank. Maar voor een nog groter luxe gevoel laat u ze automatiseren. Het automatiseren van de rolluikmotor houdt in dat deze automatisch opent en sluit. Hiervoor maakt u gebruik van bijvoorbeeld zonnesensoren of een bewegingsmelder. Als de bewegingssensoren een verdachte beweging detecteren sluiten de rolluiken automatisch. Het automatische rolluik schrikt een potentiële inbreker af, waardoor u een inbraak kunt voorkomen. Ook zonnesensoren komen van pas bij het automatiseren van de rolluikmotor. In dit geval zullen de sensoren opmerken wanneer de zon begint te schijnen, zodat het binnen altijd koel blijft!

Zelf monteren of uitbesteden?

Het plaatsen van elektrische rolluiken is niet iets dat u gemakkelijk zelf uitvoert. Deze moet u namelijk vakkundig laten plaatsen, zodat uw gevel en uw rolluik niet beschadigd raakt. Daarbij is het belangrijk dat de rolluikkast het pantser voldoende bescherming biedt tegen neerslag én dat uw rolluikmotor op de juiste wijze geïnstalleerd is. Wilt u profiteren van een optimale veiligheid en isolatie? Schakel dan een professionele rolluikspecialist in voor het plaatsen. Afhankelijk van de hoeveelheid rolluiken die u laat plaatsen, is de montage al binnen één dag afgerond.

Besparen? Offertes vergelijken!

Bent u geïnteresseerd in het plaatsen van elektrische rolluiken? Of bent u benieuwd naar het verschil in prijs tussen aluminium en kunststof modellen? Zoekt u een ervaren rolluikspecialist uit uw eigen regio? Maak dan gratis en vrijblijvend gebruik van onze service! Via het offerteformulier vraagt u in één keer meerdere offertes aan bij bedrijven bij u uit de buurt. Vergelijk de prijzen en kies zo voor het beste aanbod. Maakt u zich geen zorgen, want u ontvangt de offertes geheel vrijblijvend. Als er geen passend aanbod tussen zit, dan zit u helemaal nergens aan vast!

gratis offertes elektrische rolluiken