opbouwrolluiken

Opbouwrolluiken

Opbouwrolluiken worden veelal tegelijk met ramen in een woning geplaatst. Opbouwrolluiken hebben vele voordelen. U vindt hier meer informatie over de voordelen, prijzen, reparatie, installatie en de soorten bediening. Daarnaast komen de verschillen tussen inbouwrolluiken en voorzetrolluiken voorbij. Heeft u online elektrische opbouwrolluiken gekocht en zoekt u een vakman die deze kan plaatsen? Of zoekt u iemand die een kapot rolluik kan herstellen? Elektrische rolluiken plaatsen of herstellen, een professional uit ons netwerk doet dit graag voor u tegen een scherpe prijs! Vul het online offerteformulier in en ontvang gratis en vrijblijvend meerdere offertes. U vergelijkt deze op voorwaarden en prijzen. Vervolgens kiest u zelf de specialist die het installeren of herstellen bij u komt doen.

Verschil met inbouw- en voorzetrolluiken

Opbouwrolluiken verschillen van inbouwrolluiken en voorzetrolluiken. Opbouwrolluiken vormen één geheel met het raam. De rolluikkast bevindt zich binnenshuis. Het rolluik wordt op het raam geplaatst voordat het raam in de woning wordt geplaatst. Voorzetrolluiken worden daarentegen voor het raam gezet, tegen de buitengevel. De omkasting van elektrische voorzetrolluiken bevindt zich aan de buitenkant. Voorzetrolluiken zijn het meest eenvoudig te plaatsen. Dit maakt ze geschikt voor vrijwel elke woning omdat er geen hak- en breekwerk vereist is. Inbouwrolluiken hebben geen zichtbare rolluikkast. Het rolluik verdwijnt in de gevel als u deze sluit. Elektrische inbouwrolluiken worden daarom vrijwel alleen bij nieuwbouwwoningen toegepast.

Geluid & warmte-isolatie

Zowel elektrische opbouwrolluiken als inbouw- en voorzetrolluiken hebben vele voordelen. Rolluiken hebben namelijk isolerende eigenschappen. Als u het rolluik neerlaat dan weert deze in de zomer de zon en in de winter komt kou minder makkelijk binnen. Een gesloten rolluik is tevens geluidswerend. Woont u in een luidruchtige omgeving? Dankzij opbouwrolluiken heeft u vast en zeker een betere nachtrust. Rolluiken zullen u daarnaast een veilig gevoel geven omdat ze een inbraak vertragende werking hebben. Dankzij opbouwrolluiken is het namelijk een stuk lastiger om in te breken. Daarnaast beschermen ze ramen tegen weersomstandigheden en kunnen de luiken een gehele kamer verduisteren.

rolluiken plaatsen

Aandachtspunten opbouwrolluik

Opbouwrolluiken hebben een aantal nadelen ten opzichte van inbouwrolluiken en voorzetrolluiken. Een opbouwrolluik vormt namelijk één geheel met het raam. Aan de buitenkant is geen rolluikkast te zien. Deze is echter wel zichtbaar in het interieur. Het is mogelijk dat u dit niet mooi vindt. Een ander nadeel is dat opbouwrolluiken eigenlijk alleen in nieuwbouwwoningen geplaatst kunnen worden. Als u de zonwering in een bestaande woning wilt plaatsen dan is hak- en breekwerk nodig. Dit zorgt ervoor dat opbouwrolluiken erg prijzig worden. Bij een bestaande woning is het daarom verstandig om wellicht een andere soort te plaatsen.

rolluiken herstellen

Bediening

U kunt de zonwering op verschillende manieren bedienen. Handmatige bediening met behulp van een lint is de standaard optie. Dit is tevens de meest voordelige manier. Het is daarnaast mogelijk om de rolluiken te voorzien van een rolluikmotor. Elektrische rolluiken voorzien van een rolluikmotor opent u eenvoudig met een schakelaar. Het is bovendien mogelijk om elektrische rolluiken te openen met uw smartphone of tablet. Hiermee bedient u de rolluiken waar ter wereld u bent. Tot slot kunt u rolluiken voorzien van een rolluikmotor automatisch bedienen. U geeft aan op welke tijden de rolluiken moeten openen, de rolluikmotor doet de rest. Ideaal! Het toevoegen van een rolluikmotor is uiteraard van invloed op de prijs.

Heeft u een opbouwrolluiken specialist nodig? Benut ons netwerk!

De specialisten uit ons netwerk helpen u bij het herstellen en plaatsen van elektrische opbouwrolluiken.

Materialen

Gaat u online elektrische rolluiken bestellen? U hebt de keuze uit verschillende materialen. De lamellen bestaan meestal uit PVC of aluminium, soms uit metaal. U hebt de keuze uit standaard kleuren. Afhankelijk van het type zijn meer andere kleuren mogelijk. Bij lamellen van aluminium heeft u de meeste keus. Hierdoor past u de rolluiken helemaal aan de stijl van uw woning aan. De rolluikkast bestaat veelal uit PVC. U kunt de kleur van de rolluikkast matchen met de lamellen. Eventueel kunt u houtnerf folie aanbrengen. Een voordeel van de verscheidenheid in kleuren en materialen is dat de rolluiken perfect passen bij ramen van hout, PVC of aluminium.

Opbouwrolluiken plaatsen

Het plaatsen van opbouwrolluiken is niet eenvoudig. De rolluikkast wordt allereerst op het raamkozijn geplaatst. Hierna zal de vakman het raam en het opbouwrolluik achter de buitensteen van het kozijn plaatsen. Vervolgens vinden er aanpassingen aan het raam plaats zodat het niet zichtbaar is dat hier een rolluik aan vast zit. De vakman schermt binnenshuis de opgerolde lamellen af met een rolluikkast. Omdat u voor het plaatsen van opbouwrolluiken veel technische kennis nodig hebt kunt u dit het beste overlaten aan een professional. Een professional heeft ervaring en het juiste materiaal. Hierdoor weet u zeker dat het plaatsen op de juiste manier wordt gedaan.

opbouwrolluiken rolluikkast

Opbouwrolluiken herstellen

U bedient standaard rolluiken met behulp van een rolluiklint. Als u uw rolluiken vaak gebruikt dan moet u deze eens in de zoveel tijd herstellen en het lint vervangen. Het is namelijk mogelijk dat deze scheurt omdat u de zonwering steeds op en neer laat. Het lint vervangen is niet erg moeilijk. Ga tijdens het herstellen echter altijd voorzichtig te werk. Bent u niet zo handig en ziet u de reparatie niet zitten? Het is altijd mogelijk om een vakman in te huren voor het herstellen van rolluiken. Een reparatie van zonwering met een rolluikmotor is een stuk lastiger. Het is daarom verstandig om voor het herstellen van elektrische opbouwrolluiken een vakman in te huren.

Prijzen

U hebt online de keuze uit rolluiken van bekende merken zoals Deceuninck, Wilms, Velux en Heroal. Voordat u zonwering bij één van de merken online bestelt bent u natuurlijk benieuwd naar de prijzen. Een aantal factoren zijn van invloed op de prijzen, waaronder uiteraard de afmetingen en het materiaal. PVC is het goedkoopst, als u aluminium wenst dan gaat de prijs al gauw omhoog. Reken bij een opbouwrolluik van één bij één meter op een gemiddelde prijs tussen de €100,- en €500,-. De prijzen van elektrische opbouwrolluiken beginnen bij €150,-. Bent u niet zo handig en wilt u de zonwering laten plaatsen? De prijs hiervan is circa €125,-.

Besparen? Offertes vergelijken!

Hebt u online elektrische opbouwrolluiken besteld en wilt u deze laten plaatsen? Is een reparatie nodig en zoekt u een vakman die de zonwering kan herstellen voor een scherpe prijs? Voor een reparatie of de installatie van (elektrische) zonwering bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn een netwerk van specialisten met veel ervaring in het herstellen, onderhouden en installeren van rolluiken. Als u het online offerteformulier invult ontvangt u meerdere (maximaal vijf) offertes. Het aanvragen van offertes is gratis en helemaal vrijblijvend. Wanneer u offertes hebt ontvangen vergelijkt u ze op prijzen, aanbod en voorwaarden. U kiest vervolgens zelf het bedrijf dat bij u langskomt voor een reparatie of installatie van de zonwering.

opbouwrolluiken offerte