Rolluiken Gent

Rolluiken Gent


Bent u op zoek naar een manier om uw woning of bedrijfspand in Gent beter te beschermen tegen zonlicht en warmte? Dan is het plaatsen van rolluiken wellicht een goede oplossing voor u. Van de vele soorten zonwering die er bestaan vormen rolluiken tegenwoordig de meest populaire keuze. Dit komt doordat zowel inbouw- als opbouw- en voorzetrolluiken niet alleen het zonlicht weren, maar ook een goede privacybescherming en geluidsisolatie bieden. Wilt u meer weten over de opties voor het automatiseren van uw zonnewering? Of hebt u een vraag over het prijsverschil tussen inbouwrolluiken en opbouwrolluiken? Vraag dan geheel vrijblijvend een aantal offertes aan bij de specialisten uit ons netwerk in Gent. Vergelijk deze dan zelf op basis van prijs en aanbod.

rolluik plaatsen

Soorten rolluiken

Er bestaat een groot aantal verschillende soorten rolluiken, waar wij u graag wat meer informatie over geven. Zo bestaan er voorzetrolluiken die een prima oplossing vormen voor monumentale panden of mensen die maar een kleine verbouwing willen. Daarnaast bestaan er opbouwrolluiken en inbouwrolluiken. De inbouwrolluiken zijn met name geschikt voor nieuwbouwpanden in Gent, omdat hiervoor een grote verbouwing noodzakelijk is. Naast de diverse soorten rolluiken, is er tevens een verschil in het soort bediening waar u voor kiest. Professionals maken het onderscheid tussen elektrische, handmatige en een automatische besturing. De keuzes variëren in de mate van gebruiksgemak en prijs.

Besparen door te vergelijken

De prijs voor het aanschaffen van voorzetrolluiken, inbouwrolluiken of opbouwrolluiken hangt af van een groot aantal zaken. Het is dan ook verstandig de aanbiedingen van meerdere rolluikenexperts uit [var1 ]met elkaar te vergelijken. Kijk hierbij niet alleen naar de uiteindelijke prijs, maar ook naar de extra kosten voor bijvoorbeeld levering of materiaal. Door de offertes met elkaar te vergelijken is het mogelijk tot 35% te besparen op de rolluiken. Ook bij het plaatsen en herstellen van elektrische rolluiken kunt u aanzienlijk besparen.

Snel geplaatst

Het plaatsen van een rolluik is een klus die enige precisie vraagt. Wij adviseren daarom om voor het plaatsen van een rolluik altijd de hulp van een erkend rolluikspecialist uit Gent in te schakelen. De professionals uit ons netwerk hebben allen een ruime ervaring binnen het vakgebied. Of het nou gaat om het plaatsen van automatische voorzetrolluiken, of elektrische inbouwrolluiken. Wij garanderen dat u bij de vakmannen die zich bij ons hebben aangesloten altijd profiteert van een snelle en vakkundige hulp.

Voorzetrolluiken Gent

Voorzetrolluiken

De eerste soort rolluiken waar u voor kunt kiezen is het voorzetrolluik. Een rolluik in deze variant wordt aan de buitenzijde van de gevel geplaatst. Dit betekent dat men de gevelmuur niet hoeft te doorbreken en dat het plaatsen van de voorzetrolluiken relatief eenvoudig is. Omdat de voorzetrolluiken geen grote verbouwing vragen, is het een geschikte oplossing voor monumentale panden. Hier mag vaak geen verandering in worden aangebracht, maar met de voorzetrolluiken geniet u toch van een aangenamere temperatuur in huis. Aangezien de voorzetrolluiken ook relatief lage prijzen met zich meebrengen kiezen ook klanten met een laag budget graag voor voorzetrolluiken.

Opbouwrolluiken Gent

Opbouwrolluiken

Een tweede soort rolluik die u bij de leveranciers uit ons netwerk in Gent kunt bestellen is de opbouwrolluik. Opbouwrolluiken vereisen iets meer werk dan de voorzetrolluiken, omdat hiervoor het kozijn moet worden aangepast. De opbouwrolluiken installeert men achter het kozijn, waardoor u weinig van het rolluik ziet, zodra deze is ingerold. Het grote voordeel van opbouwrolluiken is dat deze een goede privacybescherming bieden en ook de geluidsisolatie verbeteren. Omdat het plaatsen en herstellen van de opbouwrolluiken lastiger is dan de voorzetrolluiken, zullen hier ook hogere prijzen aan verbonden zitten. Kijk daarom goed naar uw budget en de mogelijkheden die hierbij aansluiten.

Inbouwrolluiken Gent

Inbouwrolluiken

Inbouwrolluiken vormen een derde variant rolluiken die u kunt aanschaffen. De inbouwrolluiken zijn in vergelijking met andere rolluik soorten vrij duur, en vragen veel verbouwtijd. Bij de inbouwrolluiken is het noodzakelijk om de bouwschil te doorbreken, wat betekent dat ook de isolatiewaarde van een bestaande gevelmuur zal verminderen. Daarom kiest men voornamelijk bij nieuwbouwwoningen in Gent voor het plaatsen van inbouwrolluiken. Het grote voordeel van inbouwrolluiken is dat deze onzichtbaar worden als u ze inrolt. Bovendien bieden ze een uitstekende inbraakwering. Door te kiezen voor het automatiseren van de inbouwrolluiken verhoogt u het wooncomfort aanzienlijk. Een elektrische bediening kost natuurlijk meer.

Elektrische rolluiken

Elektrisch of handmatig

Regelmatig krijgen wij van klanten uit Gent de vraag welke opties er bestaan voor het besturen van hun rolluiken. Het antwoord hierop is eenvoudig: er bestaan vele mogelijkheden die variëren van een handmatige besturing zonder extra prijzen of een elektrische bediening die tot wel €500,- hogere prijzen met zich mee brengt. Een elektrische bediening kan bestaan uit een besturingsysteem met een afstandsbediening, of met een schakelaar. Geef bij het aanvragen van offertes altijd aan of u op zoek bent naar een elektrische of handmatige besturing. Voor zowel voorzetrolluiken als inbouw- en opbouwrolluiken geldt dat een elektrische bedieningsmethode mogelijk is.

Rolluiken expert, operatief in heel Vlaanderen.

Specialist in het plaatsen, onderhouden en repareren van rolluiken. Onze vakmannen helpen u graag tegen aantrekkelijke prijzen!

Aluminium rolluiken Gent

Aluminium rolluiken

Het aanschaffen van een rolluik brengt heel wat keuzes met zich mee. Eén van deze keuzes is het soort materiaal waarvan u de rolluiken wilt. Hoewel de meeste klanten uit Gent kiezen voor rolluiken van kunststof, of voorzetrolluiken van hout, is het een optie om aluminium rolluiken te laten plaatsen bij een woning of bedrijfspand. Aluminium biedt een iets minder prettige aanblik dan kunststof, maar het heeft wel een grote draagkracht en een licht gewicht. Dit maakt aluminium luiken met name geschikt voor gebruik in bedrijfspanden. Ook aluminium voorzet- of opbouwrolluiken kunt u laten automatiseren voor een verhoging van het gebruiksgemak.

Roldeuren Gent

Rolpoorten

Naast het plaatsen en herstellen van vrijwel elk soort rolluik, is het tevens een optie de experts uit ons netwerk in Gent in te schakelen voor de installatie van rolpoorten. Bij rolpoorten moet u met name denken aan garagepoorten voor particulieren. Dergelijke rolpoorten zijn eveneens zowel handmatig als op elektrische wijze te bedienen. Elektrische rolpoorten werken bijvoorbeeld met behulp van een afstandsbediening. Zo kunt u op afstand de rolpoorten al openen, zodat u één keer naar binnen kan rijden. De rolpoorten die u bij de leveranciers uit Gent bestelt kunnen gemaakt worden van diverse materialen en in verscheidene designs.

Roldeuren

Een andere categorie die bij onder de noemer rolluiken valt is de categorie roldeuren. Met de term roldeuren bedoelen wij de roldeuren die gebruikt worden voor het afscheiden van twee kantoorruimtes, of het beschermen van winkelpanden tegen inbraak. Het basismateriaal dat professionals voor dergelijke roldeuren gebruiken is in de meeste gevallen kunststof. Soms is het een optie om speciaal hekwerk te plaatsen. De prijs voor de roldeuren hangt af van het basismateriaal en de tijd die een rolluikspecialist uit Gent kwijt is aan het plaatsen van de deur. Door te kiezen voor een professionele plaatsing, voorkomt u problemen in de toekomst.

Rolluik merken

Wie kiest voor een elektrische of automatische rolluik voor een woning in Gent moet goed kijken naar de merken die een dergelijke rolluik aanbieden. Hoewel verschillende huismerken rolluiken van een prima kwaliteit aanbieden, is de garantie op een goede werking, een hoge duurzaamheid en uitstekende veiligheid toch zekerder bij één van de diverse A-merken. Merken waar de experts uit ons netwerk graag mee samenwerken zijn: Velux, Heroal, Harol en Verano. Dergelijke merken bieden producten aan van een hoogwaardige kwaliteit, en proberen hierbij de prijzen zo laag mogelijk te houden. Bovendien krijgt u vaak tot wel 10 jaar garantie op de opbouwrolluiken.

Topmerken tegen scherpe prijzen

Rolluikkast isoleren

Hebt u ervoor gekozen om inbouw- of opbouwrolluiken te plaatsen bij uw woning in Gent? Dan is het waarschijnlijk dat de isolatiewaarde van de muur is verslechterd. Om deze isolatiewaarde te verbeteren is het een optie de rolluikkast te isoleren. Dit is een klus waarvoor u geen hulp van een erkend rolluikspecialist uit Gent nodig hebt, maar waarvoor u wel enige tijd moet uittrekken. De isolatie van een rolluikkast is uit te voeren met behulp van verschillende materialen, al moet u er wel voor zorgen dat het isolatiemateriaal te vouwen is. Kijk bij elektrische rolluiken bovendien uit voor het blokkeren van eventuele onderdelen.

Rolluiken herstellen

Naast het installeren en automatiseren van luiken, zorgen de experts uit ons netwerk bovendien graag voor het herstellen van bestaande zonwering. Het herstellen van een rolluik hoeft niet heel ingewikkeld te zijn, maar kan ook een volledige dag in beslag nemen. Het is afhankelijk van de mate en locatie van de beschadiging in hoeverre u hiervoor de hulp van een erkend vakman nodig hebt. Over het algemeen raden wij echter aan het herstellen van de luiken over te laten aan een vakman. Deze zal niet alleen de beschadiging herstellen, maar direct het volledige rolluik controleren op eventuele problemen en deze verhelpen.

Rolluiken automatiseren

Naast een elektrische besturingsmethode, is het tevens een optie te kiezen voor het automatiseren van de rolluiken. Het automatiseren van een rolluik bestaat uit de koppeling van sensoren aan de rolluikmotor, waardoor deze op automatische wijze naar beneden rolt zodra de zon schijnt. Door het automatiseren van de zonwering verkleint u bovendien de kans op een gelegenheidsinbraak. Dankzij het automatische systeem lijkt het zelfs als u op vakantie bent alsof iemand de rolluiken uitrolt. De prijs voor het automatiseren van de luiken hangt af van de mate van automatisering en de manier waarop u deze met andere domotica systemen combineert.

Prijzen

De prijzen voor het herstellen, plaatsen en automatiseren van een rolluik hangen van een groot aantal factoren af. De grootste invloedsfactor is het materiaal waar u voor kiest. Voorzetrolluiken van kunststof zullen altijd lagere prijzen hebben dan houten luiken. Dit komt doordat het kunststof minder bewerking vraagt dan het hout. Een volgende invloedsfactor is de afmeting van het rolluik. Hoe groter het luik, hoe hogere de uiteindelijke prijs. Tot slot is het besturingssysteem van invloed op de prijzen. Een elektrische besturing zorgt voor een prijsstijging van circa €500,- per rolluik. Wij bieden u met plezier enkele vrijblijvende offertes aan.

rolluiken prijzen

Offertes vergelijken

Wilt u meer weten over automatische rolpoorten en roldeuren? Hebt u een vraag over het verschil tussen een automatische en elektrische besturing? Of bent u benieuwd naar de prijs voor een kunststof voorzetluik naar uw wensen? Aarzel dan niet om vandaag nog onze offertepagina in te vullen. Geef hier uw wensen op aan, en wij sturen u spoedig enkele prijsopgaven toe van experts uit Gent. Het is vervolgens aan u om deze met elkaar te vergelijken, en te kiezen voor de rolluikspecialist die het beste bij u past. Wij garanderen een vakkundige ondersteuning, een hoogwaardige kwaliteit werk, en aantrekkelijke prijzen.