Rolluiken Gent

Rolluiken Gent


Rolluiken vormen de meest populaire vorm van zonwering, doordat deze niet alleen de zon tegenhouden, maar ook zorgen voor een goede verduistering, privacy bescherming en een betere isolatie tijdens de wintermaanden. Woont u in Gent en bent u op zoek naar een rolluikenspecialist die u kan helpen bij het plaatsen van voorzetrolluiken bij uw woning of bedrijfspand? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij beheren een netwerk van specialisten die allen een ruime ervaring hebben binnen de rolluikbranche, en niet alleen rolluiken voor u kunnen plaatsen, maar tevens herstellen. Of u nu op zoek bent naar automatische opbouwrolluiken of handmatig bediende inbouwrolluiken: via ons netwerk vraagt u vrijblijvend en snel diverse offertes (maximaal 5) aan bij bedrijven uit uw regio. Wij helpen u met alle plezier!

rolluik plaatsen

Soorten rolluiken

U kunt verschillende soorten rolluiken bestellen bij menig rolluikspecialist uit Gent. Zo hebt u onder andere de keuze uit voorzetrolluiken, inbouw- en opbouwrolluiken. Voorzetrolluiken zijn makkelijker te plaatsen, maar inbouwrolluiken bieden een betere zonbescherming. Daarnaast moet u tevens een keuze maken uit de diverse bedieningssystemen: kiest u voor een handmatige, elektrische of zelfs volledig automatische besturing van de rolluiken? Een handmatig model is goedkoper, maar een elektrische bediening zorgt voor een hoger wooncomfort. Voor welke variant u ook kiest, wij helpen u graag bij het installeren van de rolluiken naar uw keuze.

Besparen door te vergelijken

Wanneer u voorzetrolluiken of inbouwrolluiken bestelt bij één van de aan ons netwerk verbonden professionals, dan verzekeren wij u van een hoog kwalitatief product tegen een aantrekkelijke prijs. Al onze rolluikenbedrijven produceren de rolluiken in een veilig en duurzaam productieproces. Door de aanbiedingen van de experts met elkaar te vergelijken wordt het mogelijk om tot wel 35% te besparen op de aanschaf van rolluiken voor uw woning in Gent.

Snel geplaatst

Naast een goede kwaliteit en scherpe prijs, garanderen wij tevens een snelle plaatsing van de voorzet- of opbouwrolluiken. Al onze rolluik specialisten uit Gent hebben een ruime ervaring, en zullen het bestelde rolluik snel plaatsen. Naast het plaatsen van voorzetrolluiken kunt u bij ons tevens terecht voor hulp bij het herstellen van beschadigingen aan al geplaatste voorzet- opbouw- of inbouwrolluiken. Wij geven u graag meer informatie over de voorwaarden voor dit herstelwerk.

Voorzetrolluiken Gent

Voorzetrolluiken

Voorzetrolluiken worden het meest geplaatst bij onze klanten in Gent. Dit komt doordat voorzetrolluiken niet alleen de meest aantrekkelijke prijs hebben, zij vormen bovendien een geschikte oplossing voor installatie bij alle woningen en panden. Dit in tegenstelling tot inbouwrolluiken, die voornamelijk bij nieuwbouwpanden worden geïnstalleerd. Voorzetrolluiken hebben bovendien als voordeel dat zij de bouwstructuur van het pand niet beschadigen. Hierdoor is het toegestaan om de rolluiken zelfs te installeren bij monumentale panden. Voorzetrolluiken bestelt u zowel in een handmatige, als elektrische en automatische variant.

Opbouwrolluiken Gent

Opbouwrolluiken

Wilt u graag dat een rolluik een goede privacybescherming biedt, en tevens de kans op inbraak verkleint? Dan moet u minimaal kiezen voor een opbouwrolluik. Opbouwrolluiken worden achter het kozijn geïnstalleerd, wat ervoor zorgt dat u maar weinig van het rolluik ziet zodra deze is ingerold. Dit heeft als voordeel dat het vooraanzicht van uw woning of bedrijfspand in Gent niet wordt verstoord. Voor opbouwrolluiken geldt wel dat hier meer verbouwtijd aan verbonden zit, en dat daardoor de kosten ook zullen stijgen. Door de lastigere installatie, zal ook het herstellen moeilijker uitvallen. Wij informeren u desgewenst graag over de mogelijkheden.

Inbouwrolluiken Gent

Inbouwrolluiken

Inbouwrolluiken vormen de meest prijzige variant rolluiken die u bij een rolluik expert in Gent kunt bestellen. Inbouwrolluiken worden volledig in de muur geïntegreerd, waardoor u deze niet ziet in ingerolde stand. Om dit te kunnen bewerkstelligen is het noodzakelijk om de bouwschil te doorbreken. Dit betekent tevens een noodzaak voor extra isolatie en veel verbouwtijd. Over het algemeen worden inbouwrolluiken daarom alleen bij nieuwbouwpanden geplaatst. Hebt u het budget en de mogelijkheid voor inbouwrolluiken dan raden professionals deze wel aan in verband met de uitstekende zonwering en inbraakveiligheid. Wij plaatsen de luiken snel en vakkundig voor u!

Elektrische rolluiken

Elektrisch of handmatig

Bijna elke vorm van zonbescherming kan zowel handmatig als elektrisch bediend worden. Daarnaast is ook een complete automatisering van de luiken een mogelijkheid. Wanneer u de keuze moet maken tussen een handmatige en elektrische bediening, dan hebben diverse factoren hier invloed op. Zo moet u onder andere rekening houden met het beschikbare budget. Een elektrische besturing kost ongeveer €100,- tot €280,- afhankelijk van het door u gewenste systeem. Daarnaast moet u ook afwegingen maken op het gebied van wooncomfort en gebruikersgemak. Zeker voor oudere klanten geldt dat zij vaak een keuze maken voor het gebruiksgemak van automatiseren.

Rolluiken expert, operatief in heel Vlaanderen.

Specialist in het plaatsen, onderhouden en repareren van rolluiken. Onze vakmannen helpen u graag tegen aantrekkelijke prijzen!

Aluminium rolluiken Gent

Aluminium rolluiken

Bij de meeste leveranciers uit ons netwerk in Gent zult u de keus krijgen uit een groot aantal kunststof rolluiken. Wist u echter dat het eveneens een optie is om te kiezen voor een rolluik van aluminium? Met name voor bedrijfspanden vormt aluminium zonwering een uitstekende keuze. Zo is aluminium zeer licht van gewicht, maar biedt het een grote draagkracht. Dit betekent dat ook grote ramen zonwering in één stuk kan krijgen. Het plaatsen, herstellen en automatiseren van aluminium luiken is vergelijkbaar met de kunststof en houten variant. Dit betekent dat u met elektrische aluminium rolluiken niets inlevert aan gebruiksgemak.

Roldeuren Gent

Rolpoorten

Naast de standaard rolluiken bestaan er tevens roldeuren en rolpoorten. Met rolpoorten doelen de experts met name op automatische garagepoorten die men zowel in particuliere als zakelijke sfeer kan toepassen. De rolpoorten uit het assortiment van onze experts kunt u bestellen in een groot aantal soorten en maten. Kies bijvoorbeeld voor één van de rolpoorten die een volledige elektrische bediening kent, of bestel juist een handmatig bediende rolpoort om de prijzen binnen de perken te houden. Doordat rolpoorten volledig te automatiseren zijn, profiteert u met de elektrische rolpoorten altijd van een hoog gebruiksgemak. De prijs voor een elektrische besturing ligt rond de €450,-.

Roldeuren

Waar de term rolpoorten met name gebruikt wordt voor garagepoorten, staat het begrip roldeuren voor toepassingen in fabriekshallen en grotere bedrijven. Roldeuren vormen een uitstekende oplossing voor het afscheiden van twee grote ruimtes, die soms één ruimte moeten vormen. Roldeuren kunnen bovendien dienen als bescherming tegen gelegenheidsinbraken. Ook roldeuren kunnen de experts automatiseren, onder meer door deze te koppelen aan sensoren. Wilt u meer weten over het automatiseren van roldeuren, of de opties voor inbraakbeveiliging? De professionals uit ons netwerk in Gent geven u graag meer informatie. Ook kunnen zij roldeuren snel en vakkundig voor u plaatsen of herstellen tegen een aantrekkelijke prijs.

Rolluik merken

Wie een rolluik, rolpoort of roldeur wil bestellen, kan hiervoor bij een groot aantal aanbieders uit Gent terecht. Naast de lokale bouwmarkten, bestaan er ook vele gespecialiseerde bedrijven voor rolsystemen. De meeste leveranciers bieden bovendien een assortiment van verschillende merken aan. Merken die zeer goede rolluiken aanbieden zijn: Velux, Heroal, Harol en Verano. Al deze A-merken staan voor een hoge kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid. U weet dan ook zeker dat u met een product van een dergelijk merk lange tijd profiteert van een goede werking en weinig onderhoud. De kosten voor een product van een A-merk liggen wel hoger dan die van een huismerk.

Topmerken tegen scherpe prijzen

Rolluikkast isoleren

Veel specialisten uit Gent waarschuwen hun klanten voor het risico van het plaatsen van rolluiken. Het grootste risico is het verlies van de isolatiewaarde van het pand. Dit komt doordat de installatie van inbouwrolluiken de isolatieschil kan doorbreken. Het is een optie om de isolatiewaarde te verbeteren door de rolluikkast te isoleren. Dit is een oplossing waarvoor veel mensen kiezen, en welke goede resultaten oplevert. Wel moet u ervoor oppassen dat u bij een (elektrische) rolluikkast geen onderdelen blokkeert. Dit kan het automatische proces stoppen en zelfs oververhitting, en daarmee brand in de rolluikkast veroorzaken. Wij informeren u graag verder.

Rolluiken herstellen

Naast het automatiseren en plaatsen van luiken, kunnen de experts uit ons netwerk in Gent u ook ondersteunen bij het herstellen van de verschillende onderdelen. Met name voor elektrische oplossingen geldt dat hiervoor periodiek een controle en eventuele reparatie nodig is. Het herstellen van het motortje is een specialistische klus, waarvoor eigenlijk altijd de ondersteuning van een ervaren vakman nodig is. De kosten voor het herstellen van de luiken hangen af van de mate van beschadiging en de hoeveelheid materiaal en tijd die de vakman hieraan kwijt is. Vraag desgewenst enkele vrijblijvende offertes voor het herstellen van uw luiken aan via de offertepagina.

Rolluiken automatiseren

De automatisering van rolluiken is de nieuwste mogelijkheid op het gebied van elektrische bedieningssystemen. Er bestaan verschillende vormen van automatisering. De eerste is om de rolluiken met behulp van wind-, regen- en zonsensoren te automatiseren. Een tweede mogelijkheid is het gebruik van een automatische tijdschakelaar. Zo laat u iedereen denken dat u gewoon thuis bent, zelfs als u in het buitenland zit. Een derde optie is om de rolluiken te bedienen met behulp van uw tablet of smartphone. Dankzij deze automatische systemen wordt het deze zomer genieten van een koele temperatuur thuis in Gent.

Prijzen

Wanneer u een rolluik bestelt bij één van onze specialisten uit Gent dan moet u rekening houden met minimale prijzen van ongeveer €100,- als startprijs bij een voorzetrolluiken per vierkante meter. Hoewel de kosten niet met eenzelfde bedrag zullen stijgen, zullen de prijzen aardig oplopen bij een rolluik van groot formaat. Een tweede factor die van invloed is op de prijs, is het soort besturingssysteem waar u voor kiest. Een derde factor is om te kijken naar het soort rolluik waar u voor kiest: voorzetrolluiken kennen een stuk lagere prijzen dan inbouwrolluiken of opbouwrolluiken. Tot slot kan de materiaalsoort grote invloed hebben op de prijs.

rolluiken prijzen

Offertes vergelijken

Wilt u weten wat de kosten worden voor rolluiken naar uw wensen? Hebt u een vraag over de prijs voor het laten herstellen of plaatsen van voorzetrolluiken? Of bent u benieuwd naar het verschil in prijzen tussen opbouwrolluiken en inbouwrolluiken? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via de offerteformulier. Geef uw wensen voor de luiken aan, en wij sturen u spoedig enkele offertes op maat toe van specialisten uit Gent. Vergelijk deze zelf op basis van prijs en aanbod, en kies zo voor de expert die aan uw wensen voldoet!