Specialist in rolluiken

Vraag vrijblijvend offertes aan

Rolluiken Heuvelland

Bent u op zoek naar nieuwe rolluiken voor uw woning in Heuvelland? Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van elektrische voorzetrolluiken? Of wilt u graag meer weten over de materialen voor inbouw- of opbouwrolluiken? Op deze pagina vindt u alle informatie die u nodig heeft. Daarnaast vertellen we u meer over de gemiddelde kosten.

Ga naar de offertepagina om gratis en vrijblijvende offertes aan te vragen. U ontvangt spoedig een aantal aanbiedingen van specialisten uit de regio Heuvelland. Vergelijk de offertes met scherpe prijzen op basis van de totaalprijs, aanbod en voorwaarden en kies de beste specialist voor uw opbouw-, inbouw- en voorzetrolluiken!

Navigeer op deze pagina direct naar:

Soorten rolluiken | Bedieningsmogelijkheden | Materialen | Prijzen

Snelle plaatsing van rolluiken

De methode voor het plaatsen van rolluiken is afhankelijk van het type dat u kiest. De vakman uit Heuvelland gebruikt een andere methode voor het monteren van inbouwrolluiken, opbouwrolluiken en voorzetrolluiken. Voorzetrolluiken zijn het meest eenvoudig te plaatsen. Dit is vaak al binnen één dag gerealiseerd. U hoeft soms niet eens thuis te zijn tijdens het installeren. Met een specialist bent u verzekerd van een snelle plaatsing. De rolluikspecialist uit Heuvelland heeft veel ervaring en vakkennis, waardoor het plaatsen probleemloos verloopt. Ook voor het juist installeren van elektrische rolluiken met een rolluikmotor schakelt u het beste een expert in.

Besparen door te vergelijken

Bent u van plan om nieuwe inbouw- of voorzetrolluiken te plaatsen? Vraag dan offertes aan. U hoeft niet meerdere bedrijven te bellen om te vragen naar de kosten, maar ontvangt eenvoudig gratis offertes met één druk op de knop.

Na het invullen van het online offerteformulier ontvangt u spoedig vrijblijvende aanbiedingen van bedrijven uit Heuvelland. Maximaal 6. Vergelijk de offertes en bespaar tot wel 40% op de kostprijs. Kies de beste specialist voor de klus!

Optimale privacy & isolatie

  • Blokkeer de felle zonstralen en zorg voor een aangenaam koel leefklimaat.
  • Verhoog de privacy door uw rolluiken te openen en te sluiten.
  • Verlaag de kans op inbraak.

Soorten rolluiken

U kunt verschillende soorten rolluiken bestellen bij menig rolluikspecialist uit Heuvelland. Zo hebt u onder andere de keuze uit voorzetrolluiken, inbouw- en opbouwrolluiken. Voorzetrolluiken zijn makkelijker te plaatsen, maar inbouwrolluiken bieden een betere zonbescherming. Denk bij het plaatsen van opbouwrolluiken om de isolatie. Daarnaast moet u tevens een keuze maken uit de diverse bedieningssystemen: kiest u voor een handmatige, elektrische of zelfs volledig automatische besturing van de rolluiken? Handmatige inbouw-, voorzet of opbouwrolluiken zijn goedkoper, maar een elektrische bediening zorgt voor een hoger wooncomfort. Voor welke variant u ook kiest, wij helpen u graag bij het installeren van de rolluiken naar uw keuze.

voorzetrolluiken plaatsen Heuvelland

Voorzetrolluiken

Voorzetrolluiken worden het meest geplaatst bij onze klanten in Heuvelland. Dit komt doordat voorzetrolluiken niet alleen de meest aantrekkelijke prijs hebben, zij vormen bovendien een geschikte oplossing voor installatie bij alle woningen en panden. De voorzetrolluiken worden voor bestaande ramen geplaatst. Dit in tegenstelling tot inbouwrolluiken, die voornamelijk bij nieuwbouwpanden worden geïnstalleerd. Voorzetrolluiken hebben bovendien als voordeel dat zij de bouwstructuur van het pand niet beschadigen. Hierdoor is het toegestaan om de rolluiken zelfs te installeren bij monumentale panden. Voorzetrolluiken bestelt u zowel in een handmatige, als elektrische en automatische variant.

opbouwrolluiken in Heuvelland

Opbouwrolluiken

Wilt u graag dat een rolluik een goede privacybescherming biedt, en tevens de kans op inbraak verkleint? Dan moet u minimaal kiezen voor opbouwrolluiken. Opbouwrolluiken worden achter het kozijn geïnstalleerd, wat ervoor zorgt dat u maar weinig van het rolluik ziet zodra deze is ingerold. Dit heeft als voordeel dat het vooraanzicht van uw woning of bedrijfspand in Heuvelland niet wordt verstoord. Voor opbouwrolluiken geldt wel dat hier meer verbouwtijd aan verbonden zit, en dat daardoor de kosten ook zullen stijgen. Door de lastigere installatie, zal ook het herstellen moeilijker uitvallen bij opbouwrolluiken. Wij informeren u desgewenst graag over de mogelijkheden.

inbouwrolluiken in Heuvelland

Inbouwrolluiken

Inbouwrolluiken vormen de meest prijzige variant rolluiken die u bij een rolluik expert in Heuvelland kunt bestellen. Inbouwrolluiken worden volledig in de muur geïntegreerd, waardoor u deze niet ziet in ingerolde stand. Om dit te kunnen bewerkstelligen is het noodzakelijk om de bouwschil te doorbreken. Dit betekent tevens een noodzaak voor extra isolatie en veel verbouwtijd. Over het algemeen worden inbouwrolluiken daarom alleen bij nieuwbouwpanden geplaatst. Hebt u het budget en de mogelijkheid voor inbouwrolluiken dan raden professionals deze wel aan in verband met de uitstekende zonwering en inbraakveiligheid. Wij plaatsen de luiken snel en vakkundig voor u!

elektrische rolluiken

Elektrisch of handmatig?

Bijna elke vorm van zonbescherming kan zowel handmatig als elektrisch bediend worden. Daarnaast is ook een complete automatisering van de luiken een mogelijkheid. Wanneer u de keuze moet maken tussen een handmatige en elektrische bediening, dan hebben diverse factoren hier invloed op. Zo moet u onder andere rekening houden met het beschikbare budget. Een elektrische besturing kost ongeveer €100,- tot €250,- afhankelijk van het door u gewenste systeem. Daarnaast moet u ook afwegingen maken op het gebied van wooncomfort en gebruikersgemak. Zeker voor oudere klanten geldt dat zij vaak een keuze maken voor het gebruiksgemak van automatiseren.

Video: alles over de rolluik mogelijkheden

Verhoog de privacy in uw woning in Heuvelland.

Vraag gratis offertes aan om te besparen. Schakel de beste specialist in!

Gratis offertes aanvragen
aluminium rolluik

Aluminium rolluiken

Kies uit hout, PVC of aluminium voor uw nieuwe rolluik. Aluminium is zeer sterk en dit maakt het materiaal ook zo geschikt voor een rolluik. Het is bijvoorbeeld mogelijk om brede luiken te plaatsen. Daarnaast is aluminium inbraakwerend. Dit maakt ze niet alleen geschikt voor particulieren, maar ook voor bedrijven in Heuvelland. Beveilig uw bedrijfspand en maak het inbrekers onmogelijk door te kiezen voor dit materiaal. Soms denkt men dat het alleen mogelijk is om te kiezen voor een grijze kleur, maar dit is zeker niet het geval. Ook met aluminium heeft u de keuze uit verschillende kleuren.

houten rolluik

Houten rolluiken

Hout is een geliefd materiaal voor rolluiken in Heuvelland. Het grote voordeel van hout is de uitstraling dat het geeft aan uw woning. Houten voorzetrolluiken hebben een warme en natuurlijke uitstraling. Daarnaast is het mogelijk om elke kleur te kiezen. Houten rolluiken passen altijd bij uw gewenste stijl. Ga bijvoorbeeld voor een natuurlijke uitstraling door het hout te oliën of kies voor een effen kleur. Nadelig van hout is dat het meer onderhoud vereist. U moet ze vaker schoonmaken en af en toe controleren op houtrot.

PVC rolluiken

PVC wordt tegenwoordig steeds meer gebruikt in de bouw. Niet alleen voor een raam, maar ook voor een automatische rolluik. Het materiaal is zeer veelzijdig en heeft veel positieve eigenschappen. Eén van de voordelen is dat kunststof onderhoudsarm is. U heeft geen kans op houtrot of andere vervelende problemen. Eén keer per jaar goed schoonmaken is al voldoende. Een ander voordeel van PVC is dat het verkrijgbaar is in een uitgebreid gamma aan RAL-kleuren. Zo zorgt u ervoor dat de kleur en stijl altijd past bij uw woning in Heuvelland. Laat u goed adviseren door een rolluikspecialist!

Rolluiken prijzen

De kostprijs is voornamelijk afhankelijk van het type dat u kiest. De gemiddelde prijs ligt tussen de €90,- en de €600,- per rolluik. Een inbouwrolluik is bijvoorbeeld duurder dan een voorzetrolluik. Daarnaast is de afmeting ook belangrijk. Ook het materiaal beïnvloed de prijs. De prijs van een rolluik met handmatige en elektrische bediening ligt tussen de €10,- tot de €250,-. Laat uw rolluik altijd plaatsen door een vakman uit Heuvelland voor de beste kwaliteit en het hoogste gebruiksgemak. Het plaatsen kost rond de €100,- en de €200,- per luik. Besparen op de kostprijs? Vraag dan direct gratis offertes aan. Vergelijk en bespaar tot wel 40% op de kostprijs!

Tabel: kostprijs rolluiken

Prijsbepaler Prijs per rolluik, inclusief btw* Omschrijving
Rolluik €90,- tot €600,- Van PVC tot aluminium. En van klein (1x1m) tot groot (3x3m).
Bediening €10,- tot €250,- Handmatige tot elektrische bediening.
Montage €100,- tot €250,- Afhankelijk van de grootte van het rolluik + montagemethode.
Gemiddelde minimale en maximale prijs, inclusief montage en bediening €200,- tot €1.100,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Wilt u een offerte op maat ontvangen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de kosten?

De prijs van rolluiken wordt niet alleen beïnvloed door het type, de materiaal en de afmetingen. Ook de extra accessoires zijn van invloed op de totaalprijs. Voeg bijvoorbeeld anti-optilveren toe voor de inbraakveiligheid. Of laat sensoren plaatsen om het openen en sluiten te automatiseren. Uw rolluik opent en sluit dan automatisch als de zon schijnt of wanneer er iemand dicht uw woning in de buurt komt. Ook is het mogelijk om uw rolluik te bedienen met een afstandsbediening of uw smartphone. Waar u ook bent, u bedient eenvoudig het openen en het sluiten. Besparen op de energiekosten? Plaats dan inbouwrolluiken op zonne-energie.

Hoe werkt het plaatsen?

Laat het plaatsen van de voorzetrolluiken over aan een vakman. Het is mogelijk om de luiken op maat te bestellen of op maat te laten zagen door een specialist uit Heuvelland. De vakman plaatst eerst de kast tegen de gevel en daarna de geleiders. Uiteraard zorgt de vakman ervoor dat alles netjes wordt afgewerkt. De methode voor het plaatsen van ramen met ingebouwde rolluiken verloopt heel anders. Hetzelfde geldt voor inbouwrolluiken. Er moet dan ruimte worden gemaakt in de gevel voor de kast. Schakel een specialist in voor het plaatsen en geniet van veel gebruiksgemak.

Benieuwd naar de exacte kosten en mogelijkheden?

Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van specialisten uit Heuvelland!

Offertes aanvragen

Stijlvolle rolluiken in diverse kleuren

Wilt u nieuwe elektrische rolluiken kopen? Dan wilt u uiteraard ook dat ze goed passen bij de stijl van uw woning in Heuvelland. Gelukkig heeft u een ruime keuze in kleuren, materialen en stijlen. Kies bijvoorbeeld voor de warme uitstraling voor hout, of ga juist voor PVC met een houtlook. Dan heeft u de voordelen van kunststof, maar de natuurlijke uitstraling van houten elektrische voorzetrolluiken. Het voordeel van hout is dat u het in elke gewenste kleur kunt schilderen. Met PVC en aluminium is dit niet mogelijk. Hierbij kunt u kiezen uit een breed gamma aan RAL-kleuren.

Rolluiken automatiseren

De automatisering van rolluiken is de nieuwste mogelijkheid op het gebied van elektrische bedieningssystemen. Er bestaan verschillende vormen van automatisering. De eerste is om het rolluik met behulp van wind-, regen- en zonsensoren te automatiseren. Een tweede mogelijkheid is het gebruik van een automatische tijdschakelaar. Zo laat u iedereen denken dat u gewoon thuis bent, zelfs als u in het buitenland zit. Een derde optie is om de rolluiken te bedienen met behulp van uw tablet of smartphone. Dankzij deze automatische systemen wordt het deze zomer genieten van een koele temperatuur thuis in Heuvelland.

rolpoorten Heuvelland

Rolpoorten

Naast de standaard rolluiken bestaan er tevens roldeuren en rolpoorten. Met rolpoorten doelen de experts met name op automatische garagepoorten die men zowel in particuliere als zakelijke sfeer kan toepassen. De rolpoorten uit het assortiment van onze experts kunt u bestellen in een groot aantal soorten en maten. Kies bijvoorbeeld voor één van de rolpoorten die een volledige elektrische bediening kent, of bestel juist een handmatig bediende rolpoort om de prijzen binnen de perken te houden. Doordat rolpoorten volledig te automatiseren zijn, profiteert u met de elektrische rolpoorten altijd van een hoog gebruiksgemak. De prijs voor een elektrische besturing ligt rond de €450,-.

roldeuren

Roldeuren

Waar de term rolpoorten met name gebruikt wordt voor garagepoorten, staat het begrip roldeuren voor toepassingen in fabriekshallen en grotere bedrijven. Roldeuren vormen een uitstekende oplossing voor het afscheiden van twee grote ruimtes, die soms één ruimte moeten vormen. Roldeuren kunnen bovendien dienen als bescherming tegen gelegenheidsinbraken. Ook roldeuren kunnen de experts automatiseren, onder meer door deze te koppelen aan sensoren. Wilt u meer weten over het automatiseren van roldeuren, of de opties voor inbraakbeveiliging? De professionals uit ons netwerk in Heuvelland geven u graag meer informatie. Ook kunnen zij roldeuren snel en vakkundig voor u plaatsen of herstellen tegen een aantrekkelijke prijs.

Rolluik merken

Wie een rolluik, rolpoort of roldeur wil bestellen, kan hiervoor bij een groot aantal aanbieders uit Heuvelland terecht. Naast de lokale bouwmarkten, bestaan er ook vele gespecialiseerde bedrijven voor rolsystemen. De meeste leveranciers bieden bovendien een assortiment van verschillende merken aan. Merken die zeer goede rolluiken aanbieden zijn: Velux, Heroal, Harol en Verano. Al deze A-merken staan voor een hoge kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid. U weet dan ook zeker dat u met een product van een dergelijk merk lange tijd profiteert van een goede werking en weinig onderhoud. De kosten voor een product van een A-merk liggen wel hoger dan die van een huismerk.

Topmerken tegen scherpe prijzen

Rolluikkast isoleren

Veel specialisten uit Heuvelland waarschuwen hun klanten voor het risico van het plaatsen van rolluiken. Het grootste risico is het verlies van de isolatiewaarde van het pand. Dit komt doordat de installatie van inbouwrolluiken de isolatieschil kan doorbreken. Het is een optie om de isolatiewaarde te verbeteren door de rolluikkast te isoleren. Dit is een oplossing waarvoor veel mensen kiezen, en welke goede resultaten oplevert. Wel moet u ervoor oppassen dat u bij een (elektrische) rolluikkast geen onderdelen blokkeert. Dit kan het automatische proces stoppen en zelfs oververhitting, en daarmee brand in de rolluikkast veroorzaken. Wij informeren u graag verder.

Rolluiken herstellen

Naast het automatiseren en monteren van luiken, kunnen de experts uit ons netwerk in Heuvelland u ook ondersteunen bij het herstellen van de verschillende onderdelen. Met name voor elektrische oplossingen geldt dat hiervoor periodiek een controle en eventuele reparatie nodig is. Het herstellen van het motortje is een specialistische klus, waarvoor eigenlijk altijd de ondersteuning van een ervaren vakman nodig is. De kosten voor het herstellen van de luiken hangen af van de mate van beschadiging en de hoeveelheid materiaal en tijd die de vakman hieraan kwijt is. Vraag desgewenst enkele vrijblijvende offertes voor het herstellen van uw luiken aan via de offertepagina.

Rolluik onderhoud

Om te zorgen dat uw rolluiken er mooi uit blijven zien is het verstandig om af en toe onderhoud eraan te plegen. Vuil en andere aanslag hechten zich aan de lamellen. Hierdoor zien ze er minder mooi uit. Door ze één keer per jaar schoon te maken blijven ze niet alleen langer mooi, u verlengt ook de levensduur. Maak de lamellen aan de binnen- en de buitenkant schoon. Vergeet niet om de kast en de geleiders schoon te maken. Om te zorgen dat het openen en sluiten soepel verloopt is het mogelijk om een vetvrij smeermiddel te gebruiken voor de geleiders. Houten rolluiken vereisen nog iets meer onderhoud, om de kans op houtrot te verkleinen.


Welke rolluiken kiest u?

U heeft de keuze uit verschillende types rolluiken. Inbouwrolluiken worden bijvoorbeeld voornamelijk geplaatst bij nieuwbouwwoningen of grote renovaties. Een voorzetrolluik wordt namelijk in de gevel geplaatst. Wanneer de rolluiken geopend zijn ziet u niets aan de buitenkant. Of kies voor opbouwrolluiken. Dit type vormt één geheel met het raam. Voorzetrolluiken passen altijd. Een voorzetrolluik wordt voor een raam op de gevel geplaatst. U bestelt het rolluik op maat of de vakman zaagt het op maat. Vergeet niet op eventuele keurmerken te letten, zoals het KOMO-keurmerk. Kies uit één van de volgende opties:

  • Voorzetrolluiken: past op elk raam en wordt op de gevel geplaatst.
  • Opbouwrolluiken: wordt vaak gebruikt bij nieuwbouwwoningen en grote renovaties. Vormt één geheel met het raam.
  • Inbouwrolluiken: geschikt voor nieuwbouwwoningen. Dit type wordt in de gevel geplaatst, de kast is onzichtbaar.

Voordeel inschakelen rolluikspecialist Heuvelland

Het is verstandig om een rolluikspecialist in te schakelen voor het plaatsen van uw inbouw-, opbouw- of voorzetrolluiken. De vakman uit Heuvelland zorgt voor een probleemloze plaatsing. Soms denkt men dat het plaatsen eenvoudig is, maar dit is niet altijd het geval. U kunt bijvoorbeeld uw gevel beschadigen wanneer u de verkeerde materialen gebruikt. Profiteer van de volgende voordelen:

  • Een perfecte plaatsing en installatie.
  • Gemiddeld 5 jaar garantie.
  • Snelle plaatsing, vaak al binnen 1 dag.
rolluik specialist offerte Heuvelland

Besparen? Gratis offertes aanvragen

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw nieuwe elektrische rolluiken? Wilt u graag voorzetrolluiken plaatsen en bent u benieuwd naar de kosten? Of wilt u graag inbouwrolluiken voor uw nieuwbouw woning in Heuvelland? Aarzel dan niet en vul het offerteformulier in! Geef al uw wensen aan. U ontvangt spoedig een aantal gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen. Vergelijk de aanbiedingen en kies de beste specialist. U bespaart tot wel 40% op de kosten! Door een rolluikspecialist in te schakelen bent u verzekerd van een perfecte plaatsing en een gemiddelde garantie van 5 jaar. Op zoek naar zonwering in Heuvelland? Ons netwerk bestaat tevens uit zonwering specialisten.