Specialist in rolluiken

Vraag vrijblijvend offertes aan

Rolluiken Jabbeke

Denkt u er over na om nieuwe rolluiken te plaatsen? Schakel een vakman uit Jabbeke in voor het plaatsen en installeren van het rolluik. Plaats bijvoorbeeld handige elektrische voorzetrolluiken of kies voor inbouwrolluiken in de stijl die bij uw woning past.

Op deze pagina leest u meer over de voordelen, de mogelijkheden en de verschillende soorten materialen. Uiteraard geven we u ook meer informatie over de gemiddelde prijs. Wilt u tot wel 40% besparen op de kosten? Vraag dan direct gratis en vrijblijvende offertes aan! U ontvangt spoedig een aantal aanbiedingen van bedrijven uit de regio Jabbeke. Vergelijk en kies de beste rolluikspecialist.

Navigeer op deze pagina direct naar:

Soorten rolluiken | Bedieningsmogelijkheden | Materialen | Prijzen

Snelle plaatsing van rolluiken

Het type rolluik bepaalt de methode voor het plaatsen. Het is verstandig om een vakman voor het plaatsen in te schakelen. De vakman weet precies wat voor bevestigingsmateriaal hij nodig heeft en welk gereedschap. De plaatsing verloopt snel en probleemloos. Het is mogelijk om, afhankelijk van de hoeveelheid, voorzetrolluiken binnen één dag te plaatsen. Kiest u ervoor om een vakman in te schakelen? Dan heeft u vaak een gemiddelde garantieduur van 5 jaar op het materiaal en de montage.

Besparen door te vergelijken

Wilt u nieuwe rolluiken aanschaffen? Dan wilt u natuurlijk ook besparen op de kosten! U bespaart eenvoudig veel geld door offertes van rolluikspecialisten uit Jabbeke te vergelijken. Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan. U ontvangt spoedig aan aantal, maximaal 6, aanbiedingen. U hoeft niet allemaal bedrijven op te bellen om te vragen naar de kostprijs. Dit wordt allemaal voor u geregeld met één druk op de knop. Vergelijk de aanbiedingen op de totaalprijs, aanbod en voorwaarden en bespaar tot wel 40% op de kostprijs!

Optimale privacy & isolatie

 • U blokkeert de felle zonstralen uit uw woning in Jabbeke.
 • Rolluiken zorgen voor meer privacy.
 • U verhoogt de inbraakveiligheid.
 • Creëer een koel en aangenaam leefklimaat.

Soorten rolluiken

Wanneer u bij een rolluikexpert in Jabbeke langsgaat, dan zult u zien dat er vele varianten rolluiken beschikbaar zijn. Zo hebt u de keuze uit voorzetrolluiken, inbouwrolluiken en opbouwrolluiken, maar dient u tevens een keuze te maken uit diverse besturingssystemen. Welk model en besturingssysteem het meest geschikt is voor u, is afhankelijk van meerdere factoren. Zo wordt dit onder meer bepaald door uw budget, het gewenste gebruiksgemak, maar ook door de mogelijkheden voor installatie bij uw pand. Inbouwrolluiken kunnen bijvoorbeeld bijna alleen maar bij nieuwbouwpanden worden geplaatst, terwijl voorzetrolluiken altijd passen. Het automatiseren van de rolluiken is vrijwel altijd mogelijk.

voorzetrolluiken Jabbeke

Voorzetrolluiken

Voorzetrolluiken worden in Jabbeke het meest geplaatst. Dit type past op elk gebouw. De voorzetrolluiken worden voor bestaande ramen geplaatst. Het gevolg hiervan is dat voorzetrolluiken eveneens lagere prijzen kennen dan zowel inbouw- als opbouwrolluiken. Het nadeel van een voorzetrolluik dat u voor het raam plaatst, is dat deze minder isolerend is, en dat ook de inbraakwering minder sterk is dan bij rolluiken die worden ingebouwd of opgebouwd. Wilt u weten of voorzetrolluiken de beste keuze vormen voor de zonwering bij uw pand? Aarzel dan niet om de hulp in te roepen van een rolluikenspecialist.

opbouwrolluiken Jabbeke

Opbouwrolluiken

Naast voorzetrolluiken plaatsen de experts ook vaak opbouwrolluiken in Vlaanderen. Opbouwrolluiken hebben als voordeel dat ze steviger in de muur verankerd zitten, doordat men deze achter het kozijn installeert. Dankzij deze installatietechniek kunt u opbouwrolluiken maar een klein beetje zien in opgerolde stand. Dit komt dan ook het vooraanzicht van uw pand in Jabbeke ten goede. Opbouwrolluiken zijn rolluiken die zorgen voor een goede verduistering en vormen tevens een goede keuze als u op zoek bent naar privacybescherming. De prijs voor het plaatsen van opbouwrolluiken komt ongeveer op €100,- voor één vierkante meter.

inbouwrolluiken Jabbeke

Inbouwrolluiken

De meest kostbare rolluiken variant, maar ook de versie die op het gebied van rolluik isolatie en inbraakwering de beste eigenschappen kent, is het inbouwrolluik. Inbouwrolluiken plaatsen specialisten geheel in de muur, waardoor u deze niet kunt zien in ingerolde stand. Dit betekent dat ramen met ingebouwde rolluiken met name bij nieuwbouwpanden kunnen worden geplaatst. Bij het plaatsen van dergelijke rolluiken is het belangrijk om aandacht te besteden aan het doorbreken van de bouwschil, en te zorgen voor het opnieuw aanbrengen van isolatie in dit gedeelte van uw woning in Jabbeke.

elektrische rolluiken Jabbeke

Elektrisch of handmatig?

Alle rolluiken kunnen zowel elektrisch als handmatig worden bediend. Bij een elektrische besturing bestaan er verschillende opties: zoals een schakelaar, of zelfs een bediening op afstand. Wanneer u kiest voor een elektrische besturing dient u wel rekening te houden met extra kosten tussen de honderd en tweehonderd euro. Kiest u voor een handmatig systeem, dan liggen de prijzen lager en is de installatie van de rolluiken eenvoudiger. Welk besturingssysteem het meest geschikt is voor u, is afhankelijk van uw wensen en de mate van wooncomfort die u prefereert.

Video: alles over de rolluik mogelijkheden

Privacy en isolatie in Jabbeke verbeteren met rolluiken?

Bespaar op kosten van rolluiken. Vraag gratis offertes aan en vergelijk de aanbieders!

Gratis offertes aanvragen
aluminium rolluiken

Aluminium rolluiken

U heeft de keuze uit verschillende materialen voor uw nieuwe opbouw-, of inbouwrolluik. Kies bijvoorbeeld voor aluminium. Het voordeel van aluminium is dat het materiaal erg sterk is. Hierdoor is het mogelijk om brede rolluiken te plaatsen. Ze zijn niet alleen geschikt voor particulieren, maar ook voor bedrijven. Beveilig uw bedrijfspand in Jabbeke met aluminium voorzetrolluiken. Doordat het materiaal zo sterk is, zijn ze inbraakveilig. Het materiaal heeft echter een hogere kostprijs dan hout of kunststof. Laat u goed adviseren door een vakman uit Jabbeke over de mogelijkheden en de keuze voor het materiaal.

houten rolluiken

Houten rolluiken

Naast aluminium en PVC is het ook mogelijk om te kiezen voor houten rolluiken. Hout geeft een warme en authentieke uitstraling aan uw rolluik. Hout heeft van nature uitstekende isolerende eigenschappen. Hierdoor voorkomt u warmteverlies en bespaart u op de stookkosten. Het nadeel van houten rolluiken is dat u er meer onderhoud aan moet plegen. Daartegenover staat dat u ze snel in elke kleur kunt verven. Bent u de kleur na een paar jaar zat? Schilder ze dan eenvoudig in een andere kleur. Daarnaast zijn beschadigingen aan de rolluikkast of de lamellen snel te repareren.

PVC rolluiken

PVC wordt niet alleen veel gebruikt voor ramen in Jabbeke, maar ook voor automatische rolluiken. PVC is een veelzijdig materiaal en zeer geschikt voor een rolluik. Het materiaal is onderhoudsarm, duurzaam en gaat jarenlang mee. Daarnaast is het materiaal zeer interessant door de lage kostprijs.

Hout vereist meer onderhoud, dit probleem heeft u niet met PVC. U heeft de keuze uit verschillende kleuren en stijlen. Er is altijd een kleur en stijl dat goed past bij uw woning.

Rolluiken prijzen

De gemiddelde kostprijs ligt tussen de €90,- en de €600,- per rolluik. De totaalprijs is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het type, het materiaal en de afmetingen. Kiest u er voor om uw voorzet, inbouw-, of opbouwrolluik te laten plaatsen door een vakman uit Jabbeke? Dan kost dit ongeveer €100,- tot €250,- per rolluik. Hierbij is de montagemethode van grote invloed op de prijs. Tot slot moet u ook nog rekening houden met een meerprijs voor de bediening. Een elektrische bediening is duurder dan handmatig, maar dit geeft u wel meer gebruiksgemak. Wilt u meer weten over de kostprijs voor uw voorzetrolluiken? Vraag dan gratis en vrijblijvende online offertes aan.

Tabel: kostprijs rolluiken

Prijsbepaler Prijs per rolluik, inclusief btw* Omschrijving
Rolluik €90,- tot €600,- Van PVC tot aluminium. En van klein (1x1m) tot groot (3x3m).
Bediening €10,- tot €250,- Handmatige tot elektrische bediening.
Montage €100,- tot €250,- Afhankelijk van de grootte van het rolluik + montagemethode.
Gemiddelde minimale en maximale prijs, inclusief montage en bediening €200,- tot €1.100,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Wilt u een offerte op maat ontvangen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de kosten?

De prijs wordt grotendeels beïnvloed door het type dat u kiest en de afmeting. Maar er zijn nog meer factoren die van invloed zijn op de totaalprijs. Denk hierbij aan het materiaal en de keuze voor een handmatige of een elektrische bediening. Aluminium is bijvoorbeeld duurder dan kunststof. Een handmatige bediening met een handslinger en lint is een stuk goedkoper dan een rolluik met elektrische rolluikmotor. Een elektrische bediening geeft u echter wel meer gebruiksgemak. Tot slot zijn de extra accessoires en het design ook van invloed op de prijs. Bijvoorbeeld sensoren om het openen en sluiten te automatiseren bij zonlicht, voorzetrolluiken op zonne-energie, of anti-optilveren om ze inbraakwerend te maken.

Hoe werkt het plaatsen?

Laat het plaatsen van een rolluik over aan de vakman. Het plaatsen is afhankelijk van het type dat u kiest. Voor inbouwrolluiken moet er bijvoorbeeld ruimte gemaakt worden in de gevel. Wilt u rolluiken laten monteren zonder breekwerk? Kies dan voor voorzetrolluiken. Dit type wordt op de gevel geplaatst. De vakman plaatst eerst de kast tegen de muur. Hiervoor gebruikt hij speciaal bevestigingsmateriaal. Daarna worden de geleiders langs het raam geplaatst. Na het plaatsen van de kast en de geleiders zorgt de vakman ervoor dat de lamellen goed afgesteld worden en dat alles netjes is afgewerkt. Heeft u een elektrische bediening? De vakman stelt deze op de juiste manier in.

Wilt u nieuwe rolluiken plaatsen in Jabbeke?

Schakel een specialist in. Vraag gratis offertes aan en bespaar!

Offertes aanvragen

Stijlvolle rolluiken in diverse kleuren

Wanneer u nieuwe voorzetrolluiken gaat kopen, dan wilt u natuurlijk wel dat ze goed passen bij uw woning in Jabbeke. Soms horen rolluikspecialisten dat men bang is dat er alleen grijze rolluiken geplaatst kunnen worden, maar dit is zeker niet het geval. U heeft de keuze uit allerlei verschillende materialen, kleuren en stijlen. Bijvoorbeeld hout, aluminium of kunststof.

Bij zowel houten, aluminium en kunststof luiken heeft u de keuze uit een breed gamma aan RAL-kleuren.

Rolluiken automatiseren

Naast een standaard elektrische besturing met een schakelaar, leveren de experts tevens enkele volledig automatische modellen. Bij het automatiseren van rolluiken moet u denken aan een rolluik die gekoppeld is aan sensoren voor onder andere wind, regen en zon. Daarnaast is het mogelijk om een automatische tijdschakelaar aan het systeem te verbinden. Zo wordt het mogelijk om de rolluiken op volledig automatische manier te laten uitrollen, terwijl u bijvoorbeeld in het buitenland zit. Een derde optie is een elektrische variant waarbij u vanaf de tablet de automatische zonwering kan bedienen.

rolpoorten

Rolpoorten

Een groot deel van onze klanten bestelt standaard raamluiken als zonwering, naast raamluiken bieden wij echter vele andere zaken aan, zoals rolpoorten en roldeuren. Rolpoorten vormen een goede oplossing voor het afsluiten van een garage of schuur. Het grote voordeel van (elektrische) rolpoorten is dat deze een eenvoudige bediening kennen, en weinig onderhoud vragen. Dankzij de elektrische besturing is het bijvoorbeeld mogelijk dat u met een afstandsbediening vanuit de auto de garagedeur alvast omhoog doet. De kosten voor rolpoorten hangen af van de eisen die u hier aan stelt, en het soort besturingssysteem dat u kiest. Wij informeren u desgewenst graag.

roldeuren

Roldeuren

Wij noemden het net al, naast rolpoorten bestaan er ook roldeuren. De roldeuren die de leveranciers uit ons netwerk in Jabbeke aanbieden zijn vaak geschikt voor gebruik in zakelijke omgevingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan roldeuren voor in grote fabriekshallen, of roldeuren voor het afsluiten van een kantoorruimte. Het plaatsen en herstellen van roldeuren vormen beide klussen waarvoor u het beste de ondersteuning van een erkend vakman in kunt schakelen. Wanneer de plaatsing van de roldeuren niet op de juiste wijze gebeurt, dan is er een groter risico op het verbuigen van verschillende onderdelen, of een verkeerde afsluiting, waardoor de kans op een gelegenheidsinbraak aanzienlijk stijgt.

Rolluik merken

Wie overweegt om een rolluik aan te schaffen, krijgt de keus uit een groot aantal materialen, modellen en merken. Het is afhankelijk van uw exacte budget en de eisen die u aan de opbouw- of inbouwrolluiken stelt. Vindt u het belangrijk dat de kwaliteit van de luiken hoog blijft? Overweeg dan om deze aan te schaffen bij één van de bekendere merken. Voorbeelden van A-kwaliteit merken voor rolluiken zijn Velux, Heroal, Harol en Verano. Al deze merken bieden rolluiken die voldoen aan de gestelde eisen op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid. Ook het automatiseren van de luiken is hierdoor vaak gemakkelijker.

Topmerken tegen scherpe prijzen

Rolluikkast isoleren

Er bestaan vele methoden om het wooncomfort en gebruiksgemak bij een rolluik te verhogen. Wij noemden al de opties voor het automatiseren van de luiken, maar ook het isoleren van de rolluikkast is een goede optie. Bij de isolatie van de kast zal een expert uit ons netwerk in Jabbeke de kast van een isolatielaag voorzien. Laat een vakman de isolerende materialen in de kast aanbrengen. De expert weet precies welk isolatiemateriaal geschikt is, let op de positionering en zorgt dat het elektrische rolluik nergens geblokkeerd wordt.

Rolluiken herstellen

Wij gaven al aan dat het verstandig is om het plaatsen van inbouwrolluiken, voorzetrolluiken of opbouwrolluiken over te laten aan de professionals. Dit komt doordat de plaatsing gebonden is aan hoge eisen op het gebied van isolatie en duurzaamheid. Ook het onderhoud en herstellen van de zonwering is een taak die men beter over kan laten aan de vakmannen. Bij het herstellen van elektrische voorzet- of inbouwrolluiken gaat het meestal om het herstellen van het motortje dat erin zit. Ook het herstellen van beschadigingen aan het luik zelf komen regelmatig voor. De kosten voor het herstellen van een rolluik variëren sterk per klus.

Rolluik onderhoud

Het is belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen aan uw rolluiken. Door het onderhoud werkt het rolluik beter en verlengt u de levensduur. Maak uw rolluiken eens per jaar schoon met een zachte doek en een sopje. Gebruik geen schurende middelen, want deze veroorzaken krassen. Maak zowel de buiten- als de binnenkant van de lamellen schoon. Vergeet niet om de geleiders ook goed schoon te maken. Het voordeel van kunststof of aluminium is dat dit materiaal een stuk minder onderhoud vereist dan hout. Houten rolluiken moeten ook gecontroleerd worden op houtrot.


Welke rolluiken kiest u?

Wilt u graag rolluiken plaatsen? Dan heeft u de keuze uit verschillende modellen. Inbouwrolluiken zijn erg geschikt voor nieuwbouwwoningen. Dit type wordt namelijk in de gevel gebouwd en vormt één geheel met de muur. Opbouwrolluiken zien we voornamelijk bij nieuwbouwwoningen en bij grote renovaties. Dit model vormt een geheel met het raam. Voorzetrolluiken passen altijd. Deze worden op de gevel geplaatst.

Kijk bij het kiezen van het model altijd naar de keurmerken. Bijvoorbeeld het KOMO-keurmerk. U heeft de keuze uit de volgende type rolluiken:

 • Voorzetrolluiken:
  Geschikt voor alle woningen en past op elk raam. Kast wordt op de gevel geplaatst.
 • Opbouwrolluiken:
  Voor nieuwbouw woningen of bij grote renovaties. Vormt één geheel met het raam.
 • Inbouwrolluiken:
  Voornamelijk voor nieuwbouwwoningen omdat de kast in de gevel wordt geplaatst. De rolluikkast is onzichtbaar wanneer de luiken geopend zijn.

Voordeel inschakelen rolluikspecialist Jabbeke

Door een rolluikspecialist uit Jabbeke in te schakelen profiteert u van een aantal voordelen. De specialist zorgt ervoor dat uw rolluiken perfect geplaatst worden. Dit verhoogt niet alleen het gebruiksgemak, maar voorkomt ook beschadigingen aan uw gevel. Met een rolluikspecialist weet u zeker dat:

 • het rolluik perfect geplaatst wordt;
 • u een garantie krijg op de montage;
 • de plaatsing snel voor elkaar is.
rolluiken offerte Jabbeke

Besparen? Gratis offertes aanvragen

Wilt u nieuwe rolluiken plaatsen op uw woning in Jabbeke? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor elektrische voorzetrolluiken? Schakel dan een specialist in. De specialist uit Jabbeke geeft u deskundig advies. Laat het plaatsen van een rolluik over aan een vakman. Bespaar op de kosten door offertes te vergelijken. Ga naar de offertepagina en vul uw gegevens in. U ontvangt spoedig een aantal gratis offertes van rolluikspecialisten uit de regio. Deze dienst is geheel vrijblijvend. Vergelijk de aanbiedingen en kies de beste specialist!