Specialist in rolluiken

Vraag vrijblijvend offertes aan

Rolluiken Kapellen

Wist u dat u met rolluiken niet alleen de zon tegenhoudt, maar ook nog eens de isolatiewaarde van uw woning in Kapellen verbetert? Hiermee bespaart u ieder jaar op uw stookkosten, waardoor de investering in elektrische rolluiken zich na verloop van tijd weer terugverdiend!

Bent u geïnteresseerd in het plaatsen van voorzetrolluiken? Op deze pagina leest u meer over de vele voordelen, de verschillende modellen en de prijzen. Zo kunt u na het lezen van deze pagina een weloverwogen keuze voor een rolluik maken. Vergelijk bovendien vrijblijvend de prijzen van meerdere specialisten uit uw regio en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Navigeer op deze pagina direct naar:

Soorten rolluiken | Bedieningsmogelijkheden | Materialen | Prijzen

Snelle plaatsing van rolluiken

Wanneer u rolluiken laat monteren door één van de experts uit ons netwerk in Kapellen, dan bent u gegarandeerd van een snelle afhandeling. Afhankelijk van het gekozen model is uw rolluik al binnen één werkdag gemonteerd. Afval wordt bovendien afgevoerd door de rolluikspecialist. Op deze manier geniet u al dezelfde avond van uw privacy in huis zonder dat het u energie heeft gekost! Het is bovendien aan te raden om een specialist in te schakelen voor de montage, zodat u verzekerd bent van een optimale isolerende werking.

Besparen door te vergelijken

Onze service biedt u de optie om de prijzen van diverse zonwering specialisten in Kapellen met elkaar te vergelijken. Doordat u een duidelijk beeld krijgt van de kosten, weet u precies welke aanbieder u de beste prijs biedt! Onze ervaring is dat klanten op deze manier tot wel 40% op de kosten besparen. Wilt u ook zo goedkoop mogelijk rolluiken laten installeren? Vul dan het offerteformulier in en start met het vergelijken van offertes!

Optimale privacy & isolatie

  • U profiteert van optimale privacy in huis, doordat inkijk van buiten niet mogelijk is.
  • Rolluiken verhogen de isolatiewaarde, waardoor u bespaart u op uw energiekosten.
  • Rolluiken bieden een hoge inbraakveiligheid.
  • Een rolluik zorgt voor een volledige verduistering.
rolluiken Kapellen

Soorten rolluiken

U hebt de keuze uit verschillende soorten rolluiken. Welk type rolluik het meest geschikt is, is volledig afhankelijk van uw persoonlijke situatie, budget en voorkeuren. U heeft de keuze uit: voorzetrolluiken, opbouwrolluiken en inbouwrolluiken. Elk type rolluik is bovendien verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals aluminium en PVC en is zowel handmatig als elektrisch te bedienen. Weet u niet zeker welk type rolluik de beste keuze is? Hieronder vindt u meer informatie over de verschillende modellen. Eén van de experts uit Kapellen zal u bovendien persoonlijk adviseren, zodat u zeker weet dat u de juiste keuze maakt.

voorzetrolluiken Kapellen

Voorzetrolluiken

In Kapellen zijn voorzetrolluiken het meest bekend. Dit komt vooral doordat de montage relatief eenvoudig is, zeker vergeleken met opbouwrolluiken of inbouwrolluiken. Voorzetrolluiken vereisen namelijk geen verbouwing of renovatie. Hierbij wordt de rolluikkast namelijk direct tegen de gevel geplaatst: op of in de dag. ‘Op de dag’ houdt in dat u de voorzetrolluiken tegen de gevel aan laat plaatsen. ‘In de dag’ wil zeggen dat u het rolluik juist tussen twee muren in plaatst. Het enige nadeel van voorzetrolluiken is dat de rolluikkast altijd zichtbaar is. Gelukkig kunt u deze, zeker in het geval van een houten kast, volledig naar wens aanpassen, zodat deze geheel in stijl is met de rest van uw woning in Kapellen.

opbouwrolluiken plaatsen Kapellen

Opbouwrolluiken

Opbouwrolluiken zijn een goede keuze als u al geïnteresseerd bent in een renovatie. De opbouwrolluiken vereisen namelijk een minder grote verbouwing dan inbouwrolluiken, maar de werkzaamheden zijn alsnog best ingrijpend. Bij opbouwrolluiken vormt het rolluik en het kozijn als het ware één geheel. Het voordeel hiervan is dat dit type rolluik uitstekend isoleert. De kast is namelijk volledig luchtdicht, en de rolluikbladen hangen dicht tegen de ramen aan. Hierdoor zijn opbouwrolluiken bovendien goed bestand tegen storm: de wind kan niet onder de rolluikbladen komen, waardoor het rolluik stevig blijft hangen.

inbouwrolluiken plaatsen Kapellen

Inbouwrolluiken

Inbouwrolluiken zijn in Kapellen bij nieuwbouwhuizen erg populair. Bij inbouwrolluiken wordt de rolluikkast namelijk volledig weggewerkt in de gevel zelf, waardoor er sprake is van ramen met ingebouwde rolluiken. Bij het plaatsen van inbouwrolluiken maken de specialisten daarom een uitsparing in de gevel. Bij bestaande woningen is er in de gevelmuur niet altijd voldoende ruimte voor deze uitsparing. Zelfs als deze ruimte er wel is, dan nog is een verbouwing van deze schaal niet ideaal. Daarom worden inbouwrolluiken vaak bij nieuwbouwhuizen in Kapellen geplaatst. Tijdens de bouw wordt er al rekening gehouden met de uitsparing voor de inbouwrolluiken, waarna het plaatsen soepel verloopt. Inbouwrolluiken zijn vooral populair vanwege de strakke uitstraling, de rolluikkast is namelijk volledig weggewerkt in de muur.

handmatige en elektrische rolluiken

Elektrisch of handmatig?

Voor welk type rolluik u ook gaat: u heeft de keuze uit een elektrische en handmatige bediening. Tegenwoordig kiezen de meeste mensen in Kapellen voor een elektrische bediening. Dat is niet gek, want dit biedt verreweg het grootste gebruiksgemak. Met een schakelaar op de muur of met een afstandsbediening sluit u zonder moeite de rolluiken. Bovendien is het met elektrische bediening mogelijk om de luiken te automatiseren. Dit houdt in dat de voorzetrolluiken vanzelf openen en sluiten, ook als u niet thuis bent. Sensoren merken op wanneer de zon gaat schijnen en sluiten de luiken. Hierdoor blijft het binnen een aangename temperatuur, zonder dat u er iets voor hoeft te doen!

Video: alles over de rolluik mogelijkheden

Overweegt u nieuwe rolluiken in Kapellen?

Kies voor kwalitatieve rolluiken van één van de specialisten uit ons netwerk in Kapellen.

Gratis offertes aanvragen
elektrische aluminium rolluiken

Aluminium rolluiken

Aluminium is al jarenlang een populair materiaal als het om elektrische rolluiken gaat. Dit heeft een grote inbraakveiligheid als grootste voordeel. Het is namelijk een stuk sterker dan houten en kunststof luiken. Dit is dan ook de reden waarom veel bedrijven gebruik maken van deze rolluiken. Behalve bij ramen, doen de rolluiken namelijk ook goed dienst als roldeuren en rolpoorten. Door bedrijvenpanden uit te rusten met aluminium rolluiken vergroot men de inbraakveiligheid enorm! Natuurlijk is het ook een mogelijkheid om het bij particuliere woningen te gebruiken. Houd er wel rekening mee dat dit materiaal een relatief hoge kostprijs heeft, vergeleken met bijvoorbeeld PVC.

houten rolluik

Houten rolluiken

Een tweede mogelijkheid wat betreft het materiaal is hout. Echte houten rolluiken ziet u in Kapellen niet heel veel, maar toch heeft dit een aantal belangrijke voordelen. Klanten kiezen vooral voor houten rolluiken vanwege de warme en authentieke uitstraling. Bij oudere woningen zou een modern materiaal als kunststof natuurlijk misstaan. In dat geval is een echt houten luik een goede optie. De houten voorzetrolluiken hebben relatief veel onderhoud nodig voor een optimale levensduur, maar het voordeel is dat u de inbouw- of opbouwrolluiken zelf gemakkelijk een andere kleur geeft.

PVC rolluiken

PVC is een relatief nieuw materiaal, vergeleken met hout. Het heeft echter zoveel voordelen dat het in korte tijd enorm populair is geworden. PVC is een kunststof dat erg voordelig in aanschaf is. Voor iemand met een beperkt budget zijn voorzetrolluiken van PVC de meest voordelige keuze. Maakt u zich geen zorgen dat de kwaliteit minder is, of dat de elektrische voorzetrolluiken minder lang meegaan. Het kunststof wordt niet aangetast door het weer, waardoor het een langere levensduur heeft dan hout. Ook heeft het, op een jaarlijkse schoonmaakbeurt na, geen onderhoud nodig.

Rolluiken prijzen

De prijs van elektrische rolluiken loopt enorm uiteen. Gemiddeld ligt de prijs tussen de €90,- tot €600,- per rolluik. Inclusief montage en bediening betaalt u minimaal €200,- en maximaal €1.100,- voor een nieuw rolluik. De totaalprijs is afhankelijk van een aantal verschillende factoren, zoals het formaat, het materiaal en de keuze voor de bediening. Wilt u graag meer duidelijkheid over de prijs? Dan raden wij u aan om vrijblijvend offertes aan te vragen. Door de kosten van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken bent u verzekerd van het beste aanbod voor de scherpste prijs.

Tabel: kostprijs rolluiken

Prijsbepaler Prijs per rolluik, inclusief btw* Omschrijving
Rolluik €90,- tot €600,- Van PVC tot aluminium. En van klein (1x1m) tot groot (3x3m).
Bediening €10,- tot €250,- Handmatige tot elektrische bediening.
Montage €100,- tot €250,- Afhankelijk van de grootte van het rolluik + montagemethode.
Gemiddelde minimale en maximale prijs, inclusief montage en bediening €200,- tot €1.100,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Wilt u een offerte op maat ontvangen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de kosten?

De totale kosten worden beïnvloed door diverse keuzes die u maakt. Wilt u bijvoorbeeld een voorzetrolluik van aluminium, dan is de totaalprijs een stuk hoger dan wanneer u kiest voor PVC. Hetzelfde geldt voor de bediening. Hiervoor betaalt u ongeveer €10,- tot €250,-, afhankelijk van uw keuze. Voor automatische voorzetrolluiken zal de prijs eerder richting de €250,- gaan terwijl een handmatige bediening aanzienlijk goedkoper is. Eventuele accessoires doen de prijs verder oplopen. Anti-optilveren zorgen voor een betere beveiliging en kosten slechts €5,- per stuk. Voor automatische voorzetrolluiken heeft u zonnesensoren of een bewegingsmelder nodig. Hiervoor ligt de kostprijs ongeveer tussen de €180,- en €250,-.

Hoe werkt het plaatsen?

Voorkom beschadigingen aan uw nieuwe aanwinst en gevel, schakel een vakman in voor het plaatsen van de voorzetrolluiken. Het plaatsen is redelijk ingewikkeld, zeker wanneer u heeft gekozen voor een elektrische bediening. Afhankelijk van het aantal voorzetrolluiken dat u laat plaatsen, is de klus binnen één werkdag afgerond. De precieze locatie van het voorzetrolluik wordt eerst met u afgesproken, de vakman zorgt ervoor dat alles waterpas hangt. De rolluikspecialist uit Kapellen meet alles nauwkeurig na en boort daarna de gaten in de gevel. Hierin plaatst hij de rolluikkast en geleiders. Als het voorzetrolluik stevig hangt, boort hij opnieuw gaten om het elektrische of handmatige bedieningsmechanisme te installeren.

Rolluikspecialist uit Kapellen gezocht?

Vergelijk vrijblijvend offertes van experts uit uw eigen regio en bespaar tot 40%!

Offertes aanvragen

Stijlvolle rolluiken in diverse kleuren

Mensen zijn soms wat huiverig om voorzetrolluiken te plaatsen, omdat zij bang zijn dat dit het uiterlijk van de woning verpest. Dit hoeft natuurlijk helemaal niet het geval te zijn! Tegenwoordig heeft u de keuze uit een breed aanbod aan voorzetrolluiken. Kies dus voor een model en kleur dat bij uw woning past. Kies bijvoorbeeld dezelfde kleur waarin uw kozijnen gelakt zijn of kies juist een meer uitgesproken kleur om op te vallen. Er is altijd een kleur beschikbaar die bij uw huis in Kapellen past, zodat het één geheel wordt.

Rolluiken automatiseren

Een elektrisch voorzetrolluik heeft al vele voordelen ten opzichte van een handmatig rolluik. Door het luik te automatiseren profiteert u daarnaast van nog meer luxe! Automatische luiken zijn uitgerust met zonnesensoren. Bij fel zonlicht sluiten de rolluiken vanzelf, ook als u niet thuis bent! Een andere mogelijkheid is de installatie van bewegingssensoren. Hiermee traceren de luiken ongebruikelijke beweging rondom uw huis in Kapellen. Staat er iemand te dicht bij uw raam? Dan zal uw automatische rolluik vanzelf sluiten. Dit schrikt een potentiële indringer af, waardoor u de veiligheid van het huis vergroot.

rolpoorten Kapellen

Rolpoorten

Naast rolluiken, is het ook mogelijk om rolpoorten aan te schaffen. Deze gebruikt men vaak bij de garage. De rolpoort opent u gemakkelijk vanuit uw auto. Als u thuiskomt na een lange werkdag hoeft u dus niet eerst uit te stappen om de garage te openen! Door de rolpoorten te automatiseren hoeft u zelfs niet eens een afstandsbediening te gebruiken! Doordat de poorten zichzelf oprollen nemen ze heel weinig ruimte in beslag. Rolpoorten zijn daarom erg geschikt voor garages waar maar weinig ruimte aan het plafond is. Wilt u graag waardevolle spullen in de garage opbergen? Dan is het verstandig om te kiezen voor een geïsoleerde rolpoort.

roldeuren

Roldeuren

Net als rolpoorten zijn er ook roldeuren beschikbaar. Door de roldeuren ’s nachts te sluiten geniet u van een optimale veiligheid in huis. Roldeuren zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, maar als u geïnteresseerd bent in een optimale beveiliging, dan is aluminium een goede keuze. Roldeuren van dit materiaal zijn vooral populair in het bedrijfsleven, omdat deze de werkplaats of het winkelpand extra beveiligen. Net als rolpoorten is het mogelijk om de roldeuren te automatiseren. Automatische roldeuren zullen, met behulp van bewegingssensoren, sluiten wanneer het verdachte bewegingen detecteert. Vraag één van de rolluikspecialisten uit Kapellen om meer informatie.

Rolluik merken

Schakelt u een rolluikspecialist uit Kapellen in? Dan heeft u de keuze uit een breed assortiment aan merken. Een populair merk in Kapellen is Velux. Velux staat bekend om haar hoge kwaliteit en het merk biedt rolluiken aan voor zowel dakramen als standaard bestaande ramen. Een ander bekend merk is Heroal. Heroal biedt diverse rolluiksystemen aan met een hoge inbraakbeveiliging. Wilt u juist zonwering met levendige kleuren en een stijlvolle rolluikkast? Vraag de rolluikspecialist uit Kapellen dan naar de voorzetrolluiken van Harol of Verano. Zij leveren al jarenlang kwalitatieve en stijlvolle inbouw-, opbouw- en voorzetrolluiken.

Topmerken tegen scherpe prijzen

Rolluikkast isoleren

Heeft u jaren geleden al rolluiken laten plaatsen? Dan is de kans aanwezig dat de huidige omkasting niet goed geïsoleerd is. Zeker in het geval van opbouwrolluiken heeft dit negatieve gevolgen voor de isolatiewaarde van uw pand in Kapellen. Gelukkig is dit eenvoudig te herstellen door de kast te laten isoleren. Een rolluikspecialist uit Kapellen opent de kast en isoleert de voor- en achterkant en de zijkanten. Dit doet hij met behulp van isolatieplaten. Isoleren met behulp van wol wordt afgeraden omdat dit veel vocht absorbeert. Ook bij het aanschaffen van een nieuw voorzetrolluik is het verstandig om de rolluikkast optimaal te laten isoleren.

Rolluiken herstellen

Indien uw voorzetrolluik beschadigd raakt, zal een specialist uit Kapellen deze zo snel mogelijk herstellen. Is één van uw rolluikbladen bijvoorbeeld beschadigd geraakt bij een voorjaarsstorm? De specialist zal het pantser herstellen door het beschadigde blad te vervangen. Een andere veel voorkomende beschadiging, is een probleem met de rolluikband. Als de zonwering niet meer goed wil openen en sluiten, dan is dit relatief eenvoudig te herstellen door de band te vervangen. Gaat het om een probleem met de motor? Ook dit is gelukkig te herstellen. Als u een rolluikspecialist inschakelt voor een reparatie, zal hij het bovendien opnieuw afstellen, zodat alles weer naar behoren werkt.

Rolluik onderhoud

Kiest u voor rolluiken van hout? Dit is relatief onderhoudsintensief. Dat houdt in dat u ze moet schuren en schilderen, om zo de langst mogelijke levensduur te behalen. Kiest u voor aluminium of kunststof, dan hoeft u maar weinig onderhoud uit te voeren. Deze materialen worden namelijk niet aangetast door het weer, en zullen daarom niet gaan scheuren, rotten of barsten. Wel zal het weer de kleur aantasten. Wil je de kleur zo mooi mogelijk houden, dan is het aan te raden om de luiken eens per jaar goed te reinigen.


Welke rolluiken kiest u?

Er zijn veel verschillende soorten rolluiken verkrijgbaar. Weet u niet zeker welk model en materiaal de beste keuze is? Geen probleem. Een rolluikspecialist uit Kapellen zal u persoonlijk adviseren. Wilt u bijvoorbeeld een optimale beveiliging van uw bedrijfspand? Kies dan, indien mogelijk, voor inbouwrolluiken van aluminium. Gaat het om een bestaand pand, dan bieden voorzetrolluiken van alu ook een uitstekende beveiliging! Wilt u het liefst zoveel mogelijk besparen op uw energierekening, kies dan voor een model van kunststof. U heeft onder meer de keuze uit: voorzetrolluiken, opbouwrolluiken en inbouwrolluiken. Let tevens op eventuele keurmerken, zoals het KOMO-keurmerk.

Voordeel inschakelen rolluikspecialist Kapellen

  • U hebt tot wel 5 jaar garantie op de rolluiken én montage!
  • U profiteert van de beste isolatie.
  • U weet zeker dat de vakman de rolluiken op juiste wijze monteert.
  • U bespaart uzelf waardevolle tijd en energie.

Besparen? Gratis offertes aanvragen

Bent u nieuwsgierig naar de kostprijs van automatische rolluiken? Of wilt u graag elektrische voorzetrolluiken laten plaatsen? Meer weten over de mogelijkheden en prijzen van roldeuren? Geef uw wensen dan snel door via het online offerteformulier! Vergelijk vrijblijvend tot maximaal 6 specialisten uit uw eigen regio. Zo kiest u gemakkelijk de vakman die u het beste aanbod doet voor de laagste prijs. Onze ervaring leert dat klanten op deze manier tot wel 40% op de kosten besparen! Deze service is gratis én vrijblijvend: u zit dus nergens aan vast! Ons netwerk bestaat tevens uit zonwering specialisten in Kapellen.