Specialist in rolluiken

Vraag vrijblijvend offertes aan

Rolluiken Schoten

Mensen in Schoten plaatsen vaak rolluiken om de zon tegen te houden en de privacy in huis te vergroten. Maar wist u dat een rolluik nog veel meer voordelen biedt? Zo profiteert u onder andere van een verbeterde veiligheid in huis én bespaart u dankzij een goede isolatie op uw energiekosten!

Er is een breed aanbod aan modellen en accessoires zodat er voor iedereen een geschikt rolluik te vinden is. Kiest u voor elektrische of zelfs automatische voorzetrolluiken of kiest u liever voor een handmatige bediening? Op deze pagina leest u meer informatie over de mogelijkheden en kosten. Vergelijk vrijblijvend meerdere offertes om tot wel 40% op de kosten te besparen!

Navigeer op deze pagina direct naar:

Soorten rolluiken | Bedieningsmogelijkheden | Materialen | Prijzen

Snelle plaatsing van rolluiken

Het plaatsen van elektrische rolluiken is een klus die u het beste overlaat aan een specialist uit Schoten. Maakt u zich niet druk: u heeft geen dagenlang last van alle werkzaamheden. Doorgaans plaatsen de vakmannen de rolluiken, afhankelijk van de hoeveelheid, in één werkdag. Door het plaatsen uit te besteden profiteert u dus al snel van de vele voordelen van uw nieuwe rolluiken en profiteert u bovendien van een gemiddelde garantie van 5 jaar! Hoe meer luiken u laat plaatsen, des te lager de kostprijs voor de montage per model.

Besparen door te vergelijken

Het aanschaffen van elektrische rolluiken is niet iets wat u dagelijks doet. Dus hoe weet u nu of u een goede prijs betaalt? Het is raadzaam om altijd de offertes van diverse aanbieders uit Schoten te vergelijken. Dit hoeft helemaal niet veel tijd te kosten, als u gebruik maakt van ons netwerk! Vul het offerteformulier in en met slechts één druk op de knop ontvangt u gemakkelijk tot wel 6 offertes. Vergelijk de prijzen van specialisten uit uw eigen regio en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Optimale privacy & isolatie

  • Met rolluiken verhoogt u de privacy in huis.
  • U verbetert de isolatiewaarde van uw huis.
  • Rolluiken vergroten de veiligheid in huis en verkleinen de kans op een inbraak.
  • Rolluiken zorgen voor verduistering in uw slaapkamer.

Soorten rolluiken

Wij noemden eerder op deze pagina al dat er een groot aantal soorten rolluiken bestaan. De meest geplaatste soort is het voorzetrolluik. Voorzetrolluiken vormen een geschikte oplossing voor mensen met een kleiner budget, of klanten met een monumentaal pand. Voorzetrolluiken brengen relatief lage kosten met zich mee. Daarnaast bestaan er inbouwrolluiken en opbouwrolluiken. Het verschil tussen beide varianten is niet heel groot, alhoewel de inbouwrolluiken meer verbouwing vereisen. Dit betekent dat de opbouwrolluiken met name worden toegepast bij bestaande woningen, terwijl inbouwrolluiken een uitstekende keus vormen voor nieuwbouwwoningen. U moet bovendien kiezen tussen rolluiken met een handmatige, elektrische en automatische bediening.

voorzetrolluiken

Voorzetrolluiken

De eerste categorie rolluiken waar wij graag uw aandacht op willen vestigen zijn de voorzetrolluiken. Voorzetrolluiken vormen een goede keus wanneer u maar een klein budget heeft. Dit komt doordat de voorzetrolluiken aan de buitenkant van het kozijn worden geplaatst. Dit betekent dat voor het plaatsen van de voorzetrolluiken geen verbouwing nodig is, en dat bovendien het herstellen van eventuele beschadigingen relatief eenvoudig is. Doordat er geen verbouwing plaatsvindt, is het tevens toegestaan om monumentale panden van een zonbescherming te voorzien met behulp van voorzetrolluiken. Hoewel het mogelijk is om elektrische voorzetrolluiken te installeren, kiezen de meeste klanten voor een handmatig bedieningsysteem.

opbouwrolluiken

Opbouwrolluiken

Een tweede soort rolluik die u kunt plaatsen bij uw bestaande ramen in Schoten is de opbouwrolluik. Voor de installatie van opbouwrolluiken is het noodzakelijk het kozijn open te breken. Opbouwrolluiken plaatst men bovenop de kozijnen, waardoor het systeem bijna niet meer zichtbaar is op het moment dat de opbouwrolluiken ingerold zijn. Ook voor opbouwrolluiken geldt dat het mogelijk is deze te automatiseren. Automatische opbouwrolluiken brengen wel een hogere prijs met zich mee dan de standaard variant. Bij vrijwel elke leverancier uit de regio kunt u opbouwrolluiken bestellen in verschillende kleuren. Het is afhankelijk van uw wensen voor uitstraling voor welke u kiest.

inbouwrolluiken

Inbouwrolluiken

Naast de opbouwrolluiken en voorzetrolluiken bestaat er nog een derde variant: de inbouwrolluiken. Inbouwrolluiken vragen een grote verbouwing, waarbij ook de bouwschil wordt doorbroken. Dit heeft gevolgen voor de isolatiewaarde van het pand. Hierdoor kiezen de meeste klanten uit Schoten met een bestaand pand voor opbouwrolluiken. Laat u een nieuwe woning bouwen? Dan is het plaatsen van inbouwrolluiken de beste oplossing. U krijgt dan ramen met ingebouwde rolluiken.

Het grote voordeel van inbouwrolluiken is dat deze de hoogste inbraakbeveiliging bieden. Daarnaast is ook de privacy en geluidswering gegarandeerd bij inbouwrolluiken. Het plaatsen en herstellen van inbouwrolluiken is dermate lastig, dat u hiervoor altijd een rolluikspecialist in moet schakelen.

elektrische rolluiken Schoten

Elektrisch of handmatig?

Eén van de vragen waar u antwoord op moet geven bij de aanschaf van een rolluik is of u deze handmatig of elektrisch wilt bedienen. Bij een handmatige bediening moet u denken aan een draaistang of koord, terwijl bij een elektrische besturing een schakelaar of drukknop het werk voor u afhandelen. Aan de keus voor een elektrische besturing zitten natuurlijk enkele voordelen verbonden. Zo hoeft u dan weinig kracht te zetten, en weet u zeker dat het rolluik netjes opgerold wordt. Het nadeel van een elektrische bedieningsmethode is dat dit relatief hoge prijzen met zich meebrengt, oplopend tot honderden euro’s.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend diverse offertes aan.

Video: alles over de rolluik mogelijkheden

Verhoog de privacy, isolatie en beveiliging van uw woning.

Kies voor kwalitatieve rolluiken van één van de specialisten uit ons netwerk in Schoten.

Gratis offertes aanvragen
aluminium rolluiken Schoten

Aluminium rolluiken

Welke soort rolluik u ook aanschaft, u heeft de keuze uit diverse materialen. Eén van de materialen die in Schoten tegenwoordig steeds vaker gebruikt wordt is aluminium. Dit is geschikt voor ieder type luik, maar is vooral populair bij bedrijven. Omdat het materiaal ontzettend sterk is, zorgt aluminium voor een grotere inbraakveiligheid. Daarnaast biedt het grote voordelen op het gebied van warmte- en akoestische isolatie en vergroot het de privacy. Het nadeel is dat hier vaak een hogere kostprijs aan vastzit, waardoor dit niet voor iedereen de meest geschikte keuze is.

houten rolluiken Schoten

Houten rolluiken

Bij het aanschaffen van elektrische voorzetrolluiken kiezen veel klanten voor aluminium of PVC, maar ook hout is een geschikte keuze. Hout heeft namelijk een warme en natuurlijke uitstraling, waardoor dit materiaal perfect aansluit bij de authentieke uitstraling van oudere woningen in Schoten. Wel heeft een houten rolluik meer onderhoud nodig dan rolluiken van andere materialen. Dat heeft te maken met het feit dat hout wordt aangetast door neerslag. Het voordeel van een houten luik, is dat deze eenvoudig te bewerken zijn. Beschadigingen zijn gemakkelijk te herstellen en het is tevens mogelijk om de rolluikbladen in een andere kleur te schilderen.

PVC rolluiken

Kunststof is misschien wel het meest populaire materiaal als het op elektrische voorzetrolluiken aankomt. PVC heeft namelijk een lage aanschafprijs en is dus een heel budgetvriendelijke keuze. Een lagere kostprijs wil daarentegen niet zeggen dat het van mindere kwaliteit is. Het is namelijk een sterk materiaal en is goed bestand tegen neerslag. Het heeft dan ook nauwelijks onderhoud nodig en gaat net zo lang mee als hout. Hierdoor is dit een erg duurzame keuze. Het kunststof is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Zo heeft u de keuze uit een breed aanbod aan kleuren, maar kunt u bijvoorbeeld ook kiezen voor een houtlook.

Rolluiken prijzen

De prijs voor een inbouw-, opbouw-, of voorzetrolluik is volledig afhankelijk van verschillende factoren. Allereerst speelt uiteraard het formaat een belangrijke rol, maar ook de keuze voor het materiaal beïnvloedt de totale kostprijs. Gemiddeld varieert de kostprijs tussen de €90,- tot €600,- per rolluik. Laat u het voorzetrolluik plaatsen door een specialist uit Schoten? Dan betaalt u ongeveer tussen de €100,- tot €250,- aan montagekosten per rolluik. Wanneer u meerdere luiken in één keer laat plaatsen, dan daalt de prijs per luik. Wilt u zeker weten dat u de juiste prijs betaalt voor uw rolluiken? Vergelijk dan vrijblijvend de offertes van diverse aanbieders uit uw regio, en bespaar zo tot wel 40% op de totale kosten!

Tabel: kostprijs rolluiken

Prijsbepaler Prijs per rolluik, inclusief btw* Omschrijving
Rolluik €90,- tot €600,- Van PVC tot aluminium. En van klein (1x1m) tot groot (3x3m).
Bediening €10,- tot €250,- Handmatige tot elektrische bediening.
Montage €100,- tot €250,- Afhankelijk van de grootte van het rolluik + montagemethode.
Gemiddelde minimale en maximale prijs, inclusief montage en bediening €200,- tot €1.100,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Wilt u een offerte op maat ontvangen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de kosten?

Er zijn vele verschillende keuzes die u neemt, die een grote invloed hebben op de totale kostprijs. Naast de afmetingen en montagekosten speelt het materiaal een grote rol. PVC is doorgaans de meest voordelige keuze en aluminium heeft een hogere kostprijs. Ook de keuze voor handmatige of elektrische bediening is van belang. Een motor is duurder in aanschaf dan wanneer u ervoor kiest om de luiken met een draaistang te openen. Tot slot heeft u de keuze uit diverse accessoires die de prijs beïnvloeden. Anti-optilveren voor een optimale beveiliging in huis kosten gemiddeld €5,- per rolluik. Wilt u een automatisch luik? Voor zonnesensoren betaalt u gemiddeld €180,- per rolluik.

Hoe werkt het plaatsen?

Hoe het plaatsen verloopt is afhankelijk van het soort model dat u aanschaft. Het plaatsen van inbouwrolluiken is een flinke verbouwing en neemt dan ook meer tijd in beslag. De meeste woningeigenaars uit Schoten kiezen voor voorzetrolluiken. De montage hiervan verloopt gelukkig erg snel. De specialist zaagt eerst de rolluikkast en rolluikbladen op maat als dit nog niet het geval was. Daarna bevestigt hij de rolluikkast en geleiders tegen de muur. Voordat hij de klus afrondt, stelt hij de zonwering op de juiste manier af en controleert de vakman of het luik goed opent en sluit.

Besparen op uw nieuwe rolluiken in Schoten?

Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Offertes aanvragen

Stijlvolle rolluiken in diverse kleuren

Veel mensen in Schoten denken dat rolluiken een negatief effect hebben op de uitstraling van de woning. Gelukkig is dit tegenwoordig helemaal niet het geval! Door de keuze uit verschillende materialen en kleuren past u de uitstraling van de zonwering gewoon aan, aan de stijl van uw woning. Woont u in een authentieke jaren ’30 woning en vindt u PVC te modern ogen? Kies dan voor een houten voorzetrolluik. Deze schildert u bovendien eenvoudig in een andere kleur, waardoor u de uitstraling van het pand in Schoten eenvoudig aanpast. Ook PVC is verkrijgbaar in een breed aanbod aan RAL kleuren.

Rolluiken automatiseren

Naast het herstellen en plaatsen van rolluiken is het automatiseren van de luiken een klus waarvoor u tevens de hulp van de professionals uit ons netwerk in Schoten kunt inschakelen. Bij het automatiseren van de luiken moet u denken aan het combineren van het besturingssysteem met sensoren, of een automatische bediening vanaf een afstandsbediening of mobiele telefoon. De meeste mensen kiezen voor een automatische besturingsmethode in verband met de verhoogd inbraakveiligheid. Door het automatiseren van de zonnewering lijkt het altijd alsof u thuis bent, zelfs wanneer u op vakantie bent. Ook voor senioren is een automatische besturingsmethode aan te raden.

rolpoorten

Rolpoorten

Rolpoorten en roldeuren vormen een specifieke categorie binnen de rolluikenbranche. Bij rolpoorten moet u denken aan garagedeuren die op afstand bediend worden. Dergelijke elektrische rolpoorten vinden wij met name bij particulieren, maar ook verschillende transportbedrijven maken met plezier gebruik van rolpoorten. Door de elektrische besturing van de rolpoorten is het gemakkelijk om deze al op afstand te openen, wat het werk van transportbedrijven vergemakkelijkt. De prijs voor rolpoorten hangt af van de gewenste afmeting, het materiaal waar u de rolpoorten van laat maken, en de mate waarin u ondersteuning nodig hebt bij de installatie en afwerking. Wij helpen u graag in Schoten.

roldeuren

Roldeuren

Een volgende speciale categorie waar wij uw aandacht op willen vestigen is de categorie roldeuren. Roldeuren vindt u met name terug bij grote bedrijfsruimtes die op eenvoudige wijze in tweeën moeten worden verdeeld. Daarnaast kunt u roldeuren ook terugvinden bij de afsluiting van winkelpanden. Soms worden deze roldeuren ook aangeduid met rolhek. Het basismateriaal voor roldeuren is in de meeste gevallen een vorm van kunststof, maar soms ook roestvrijstaal of een zwaarder materiaal. Voor welke soort roldeuren u echter ook kiest, het is altijd mogelijk om deze te combineren met een elektrische bediening, voor een optimale inbraakveiligheid van uw pand in Schoten.

Rolluik merken

Wilt u al heel lang rolluiken plaatsen bij uw woning in Schoten, maar heeft u geen idee welk merk hiervoor de juiste producten biedt? Wij raden altijd aan om de keus te maken voor één van de bekendere A-merken. Merken zoals Velux en Heroal, maar ook Harol en Verano bieden producten aan van een hoogwaardige kwaliteit, uitstekende veiligheid, en gegarandeerde duurzaamheid tegen aantrekkelijke prijzen. Bovendien weet u bij dergelijke merken zeker dat u altijd spoedig geholpen wordt bij het herstellen van eventuele beschadigingen of het vervangen van een storende rolluikmotor. Wel moet u rekening houden met gemiddeld iets hogere aanschafkosten.

Topmerken tegen scherpe prijzen

Rolluikkast isoleren

Zoals eerder al aangegeven is het voor de plaatsing van inbouwrolluiken noodzakelijk om de bouwschil van een pand te doorbreken. Het gevolg hiervan is dat de isolatiewaarde van dit woononderdeel aanzienlijk lager wordt. Om de isolatiewaarde weer enigszins te verbeteren is het een optie om de rolluikkast te isoleren. Verschillende materialen vormen een geschikte keuze voor een dergelijke klus, de voornaamste voorwaarde is dat u het materiaal kunt vouwen. Denk er bij het isoleren van de rolluikkast wel aan dat u de rolluikmotor of een ander bewegend onderdeel niet blokkeert. Dit verhoogt het risico op oververhitting en zelfs brand.

Rolluiken herstellen

Om de kwaliteit van rolluiken te waarborgen is het belangrijk deze van het juiste onderhoud te voorzien. Het onderhoud van een rolluik bestaat met name uit het controleren van de verschillende onderdelen en het jaarlijks reinigen van het oppervlak. Ontdekt u een beschadiging? Dan is het verstandig om een vakman in te schakelen voor het herstellen van de schade. Het herstellen van de rolluiken bestaat vaak uit het vervangen van een beschadigd onderdeel of het opnieuw instellen van de tandwielen. Heeft u gekozen voor een automatische besturingsmethode? Dan is het herstellen of opnieuw instellen van de sensoren tevens een belangrijk onderhoudsdeel.

Rolluik onderhoud

Als u kiest voor aluminium of PVC rolluiken, dan hebben deze gelukkig maar weinig onderhoud nodig. Hoewel de kwaliteit van het materiaal niet wordt aangetast door neerslag, heeft dit wel een effect op de uitstraling van het materiaal. Daarom is het raadzaam om de voorzetrolluiken eens per jaar goed te reinigen. Hiervoor maakt u gebruik van een mild reinigingsmiddel en een zachte doek. De buitenkant van de rolluikbladen zijn goed te bereiken, maar ook aan de binnenkant raakt na verloop van tijd vervuild. Om dit te reinigen verwijdert u eerst de omkasting van de voorzetrolluiken. Door de bladen beetje bij beetje uit te rollen, kunt u de bladen één voor één aan de binnenkant schoonmaken.


Welke rolluiken kiest u?

Bent u geïnteresseerd in de aanschaf van elektrische rolluiken voor uw woning in Schoten? Dan heeft u de keuze uit diverse modellen:

  • Voorzetrolluiken
  • Opbouwrolluiken
  • Inbouwrolluiken
Inbouwrolluiken worden volledig ingebouwd in de gevel. Dit is een grote verbouwing en is daarom met name geschikt voor nieuwbouwwoningen. Hier wordt er al bij het bouwen rekening gehouden met de ruimte voor de inbouwrolluiken. Opbouwrolluiken vormen als het ware één geheel met het kozijn. Ook de montage van opbouwrolluiken is een aardige verbouwing, en dit model wordt door experts voornamelijk aangeraden aan klanten die toch al willen renoveren. Is dit niet het geval? Dan kunt u altijd kiezen voor voorzetrolluiken. Hierbij wordt de rolluikkast tegen de gevel bevestigd, waardoor deze altijd zichtbaar is. Vergeet niet op eventuele keurmerken (zoals het KOMO-keurmerk) te letten.

Voordeel inschakelen rolluikspecialist Schoten

Veel mensen in Schoten denken op de montage te besparen door deze zelf uit te voeren. Het is echter altijd raadzaam om hiervoor een rolluikspecialist in te schakelen, zeker als u geen ervaring heeft met het monteren van voorzetrolluiken. Een rolluikspecialist biedt namelijk de volgende voordelen:

  • U weet zeker dat het rolluik en de gevel niet beschadigd raken.
  • U profiteert van een gemiddelde garantie van 5 jaar!
  • De voorzetrolluiken zijn in korte tijd geplaatst.

Besparen? Gratis offertes aanvragen

Vraagt u zich af of elektrische of handmatige rolluiken de beste keuze zijn? Of wilt u meer informatie over het automatiseren van voorzetrolluiken? Overweegt u juist het plaatsen van elektrische inbouw- of opbouwrolluiken en wilt u graag meer weten over de kosten? Via het online offerteformulier vraagt u snel en gemakkelijk vrijblijvende offertes aan. U ontvangt enkel de offertes van bedrijven uit uw eigen regio. Vergelijk de kosten en kies zo voor de specialist die u het beste aanbod doet! Onze ervaring leert dat klanten uit Schoten op deze manier tot wel 40% van de kosten besparen! Onze service is bovendien gratis en geheel vrijblijvend, dus u zit helemaal nergens aanvast. Waarom zou u het niet proberen? Ons netwerk bestaat tevens uit zonwering specialisten.