Specialist in rolluiken

Vraag vrijblijvend offertes aan

Rolluiken Nijlen

Bent u op zoek naar hoogwaardige rolluiken in Nijlen? Wilt u uw woning of bedrijfspand beter beschermen tegen zonlicht en warmte? Of wilt u graag meer weten over de mogelijkheden voor elektrische voorzetrolluiken? Op deze pagina leest u meer over inbouw-, opbouw- en voorzetrolluiken, de voordelen en de gemiddelde kosten.

Wilt u besparen op de kosten voor het plaatsen van uw nieuwe rolluik? Vraag direct gratis en vrijblijvende offertes aan! U ontvangt tot maximaal 6 aanbiedingen van bedrijven uit de regio Nijlen. Vergelijk de aanbiedingen en bespaar tot 40% op de kosten! Kies de beste rolluikspecialist voor uw klus!

Navigeer op deze pagina direct naar:

Soorten rolluiken | Bedieningsmogelijkheden | Materialen | Prijzen

Snelle plaatsing van rolluiken

Wilt u ook een snelle en probleemloze plaatsing? Schakel dan een expert in. De vakman uit Nijlen heeft veel vakkennis en ervaring in het plaatsen van rolluiken. Hierdoor verloopt het proces een stuk sneller en probleemloos. De vakman weet precies hoe de rolluikkast geplaatst moet worden en welk bevestigingsmateriaal geschikt is. Daarnaast zorgt de vakman voor een perfecte installatie, zodat uw bediening goed werkt. De montagemethode is afhankelijk van het type rolluik dat u laat plaatsen.

Besparen door te vergelijken

Wilt u meer weten over de totaalprijs voor het plaatsen van nieuwe voorzetrolluiken? Vraag dan vandaag nog offertes aan. Met één druk op de knop ontvangt u maximaal 6 offertes met scherpe tarieven van specialisten uit de regio Nijlen. Deze dienst is geheel gratis en vrijblijvend, u zit nergens aan vast. Vergelijk op uw gemak de aanbiedingen en kies de beste specialist. Door offertes te vergelijken op totaalprijs en voorwaarden is het mogelijk om tot wel 40% te besparen!

Optimale privacy & isolatie

 • Blokkeer de zonnestralen en zorg voor een koele woning.
 • Verhoog de privacy door het openen en sluiten van het rolluik.
 • Betere beveiliging door inbraakwerende rolluiken.

Soorten rolluiken

Er bestaan een groot aantal verschillende soorten rolluiken, waar wij u graag wat meer informatie over geven. Zo bestaan er voorzetrolluiken die een prima oplossing vormen voor monumentale panden of mensen die maar een kleine verbouwing willen. Daarnaast bestaan er opbouwrolluiken en inbouwrolluiken. De inbouwrolluiken zijn met name geschikt voor nieuwbouwpanden in Nijlen, omdat hiervoor een grote verbouwing noodzakelijk is. Naast de diverse soorten rolluiken, is er tevens een verschil in het soort bediening waar u voor kiest. Professionals maken het onderscheid tussen elektrische, handmatige en een automatische besturing. De keuzes variëren in de mate van gebruiksgemak en prijs.

voorzetrolluiken plaatsen Nijlen

Voorzetrolluiken

De eerste soort rolluik waar u voor kunt kiezen is het voorzetrolluik. Een voorzetrolluik in deze variant wordt aan de buitenzijde van de gevel geplaatst. Dit betekent dat men de gevelmuur niet hoeft te doorbreken en dat het plaatsen van de voorzetrolluiken relatief eenvoudig is. Omdat de voorzetrolluiken geen grote verbouwing vragen, is het een geschikte oplossing voor monumentale panden. Hier mag vaak geen verandering in worden aangebracht, maar met de voorzetrolluiken geniet u toch van een aangenamere temperatuur in huis. Aangezien de voorzetrolluiken ook relatief lage kostprijs met zich meebrengt kiezen ook klanten met een laag budget graag voor voorzetrolluiken.

opbouwrolluiken plaatsen Nijlen

Opbouwrolluiken

Een tweede soort rolluik die u bij de leveranciers uit ons netwerk in Nijlen kunt bestellen is de opbouwrolluik. Opbouwrolluiken vereisen iets meer werk dan de voorzetrolluiken, omdat hiervoor het kozijn moet worden aangepast. De opbouwrolluiken installeert men achter het kozijn, waardoor u weinig van het opbouwrolluik ziet, zodra deze is ingerold. Het grote voordeel van opbouwrolluiken is dat deze een goede privacybescherming bieden en ook de geluidsisolatie verbeteren. Omdat het plaatsen en herstellen van de opbouwrolluiken lastiger is dan de voorzetrolluiken, zullen hier ook hogere prijzen aan verbonden zitten. Kijk daarom goed naar uw budget en de mogelijkheden die hierbij aansluiten.

inbouwrolluiken Nijlen

Inbouwrolluiken

Inbouwrolluiken vormen een derde variant rolluiken die u kunt aanschaffen. De inbouwrolluiken zijn in vergelijking met andere rolluiksoorten vrij duur, en vragen veel verbouwtijd. Bij de inbouwrolluiken is het noodzakelijk om de bouwschil te doorbreken, wat betekent dat ook de isolatiewaarde van een bestaande gevelmuur zal verminderen. Daarom kiest men voornamelijk bij nieuwbouwwoningen in Nijlen voor het plaatsen van inbouwrolluiken. Het grote voordeel van inbouwrolluiken is dat deze onzichtbaar worden als u ze inrolt. Bovendien bieden ze een uitstekende inbraakwering. Door te kiezen voor het automatiseren van de inbouwrolluiken verhoogt u het wooncomfort aanzienlijk. Een elektrische bediening kost natuurlijk meer.

elektrisch rolluik

Elektrisch of handmatig?

Regelmatig krijgen wij van klanten uit Nijlen de vraag welke opties er bestaan voor het besturen van hun rolluiken. Het antwoord hierop is eenvoudig: er bestaan vele mogelijkheden die variëren van een handmatige besturing zonder extra prijzen of een elektrische bediening. Een elektrische bediening kan bestaan uit een besturingsysteem met een afstandsbediening, of met een schakelaar. Geef bij het aanvragen van offertes altijd aan of u op zoek bent naar een elektrische of handmatige besturing met lint. Voor zowel voorzetrolluiken als inbouw- en opbouwrolluiken geldt dat een elektrische bedieningsmethode mogelijk is.

Video: alles over de rolluik mogelijkheden

Rolluiken van hoogwaardige kwaliteit plaatsen?

Schakel een specialist uit Nijlen in. Vraag offertes aan en bespaar!

Gratis offertes aanvragen
aluminium rolluiken Nijlen

Aluminium rolluiken

Wanneer u nieuwe rolluiken koopt heeft u de keuze uit verschillende materialen. Eén van de materialen is aluminium. Dit materiaal is zeer sterk en dit maakt het geschikt voor veilige en brede rolluiken. Aluminium inbouw-, opbouw- of voorzetrolluiken zijn niet alleen handig voor particulieren, maar ook voor bedrijven. Door het sterke materiaal zijn ze geschikt voor het beveiligen van bedrijfspanden. Kies ervoor om het openen en sluiten te automatiseren voor nog meer gemak. Het nadeel van aluminium is de hoge kostprijs. De rolluiken zijn duurder dan kunststof of hout, maar gaan zeer lang mee.

houten rolluiken Nijlen

Houten rolluiken

Hout staat bekend om de authentieke en warme uitstraling. Elke rolluik is uniek door de houtnerf en details in het hout. Het voordeel van houten voorzetrolluiken is dat u ze in elke gewenste kleur kunt verven. Wilt u later toch een andere kleur? Geen probleem! Met een likje verf is dat zo geregeld. Het is belangrijk dat u uw houten rolluiken regelmatig onderhoud. Dit verlengt de levensduur en voorkomt houtrot. Houten luiken hebben van nature een uitstekende isolatiewaarde. Het warmteverlies wordt tot een minimum beperkt. Dit merkt u meteen op uw lagere energierekening.

PVC rolluiken

Naast hout heeft u ook nog de keuze voor PVC. Twijfelt u nog over het materiaalsoort en wilt u graag de uitstraling van houten luiken? Kies dan bijvoorbeeld voor PVC met een houtlook. De voordelen van PVC, maar de natuurlijke uitstraling van hout. Ideaal toch? Het voordeel van kunststof is dat het onderhoudsarm is. Af en toe even schoonmaken is al voldoende.

Daarnaast gaat het materiaal jarenlang mee en is het duurzaam.U heeft de keuze uit vele stijlen en kleuren. Rolluiken van PVC zijn goedkoop door de lage kostprijs.

Rolluiken prijzen

De kostprijs voor het herstellen, plaatsen en automatiseren van inbouw-, opbouw of voorzetrolluiken hangen van een groot aantal factoren af. Denk hierbij aan het type elektrische rolluik en het materiaal. De gemiddelde prijs per rolluik ligt tussen de €90,- en de €600,- exclusief de kosten voor de montage. Voor het plaatsen moet u rekening houden met een kostprijs tussen de €100,- en de €250,-. De kostprijs is afhankelijk van de grootte en de montagemethode. De gemiddelde kostprijs voor een handmatige of elektrische bediening met afstandsbediening ligt tussen de €10,- en de €250,-. Vraag direct gratis en vrijblijvende offertes aan via de offertepagina. Bespaar tot wel 40% door aanbiedingen te vergelijken.

Tabel: kostprijs rolluiken

Prijsbepaler Prijs per rolluik, inclusief btw* Omschrijving
Rolluik €90,- tot €600,- Van PVC tot aluminium. En van klein (1x1m) tot groot (3x3m).
Bediening €10,- tot €250,- Handmatige tot elektrische bediening.
Montage €100,- tot €250,- Afhankelijk van de grootte van het rolluik + montagemethode.
Gemiddelde minimale en maximale prijs, inclusief montage en bediening €200,- tot €1.100,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Wilt u een offerte op maat ontvangen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de kosten?

De prijs voor uw nieuwe rolluiken wordt niet alleen beïnvloed door het type, het materiaal en de afmetingen, maar ook nog door andere factoren. Denk hierbij aan extra accessoires. Bijvoorbeeld de extra veilige inbraakbeveiliging met anti-optilveren of bewegingssensoren. Het is ook mogelijk om sensoren te plaatsen voor het automatiseren van het openen en sluiten van uw rolluik bij veel zonlicht. Of plaats inbouw- of opbouwrolluiken met een geïntegreerde insectenhor. Besparen op uw energiekosten? Plaats dan rolluiken op zonne-energie. Tot slot is ook de kleur en de stijl van invloed op de prijs.

Hoe werkt het plaatsen?

Het plaatsen van nieuwe rolluiken is afhankelijk van het type dat u kiest. Voor het inbouwen van inbouwrolluiken moet de vakman bijvoorbeeld ruimte maken in de gevel. Wilt u liever geen breekwerk? Kies dan voor de praktische voorzetrolluiken. Bestel ze direct op maat of laat ze op maat maken door een expert. De vakman uit Nijlen bevestigt eerst de kast op de gevel. Hiervoor gebruikt hij speciaal bevestigingsmateriaal. Daarna plaatst hij de geleiders. Uiteraard zorgt de vakman ook voor de installatie van de bedieningsmethode. Tot slot wordt alles netjes afgewerkt.

Besparen op het plaatsen van nieuwe rolluiken?

Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Offertes aanvragen

Stijlvolle rolluiken in diverse kleuren

Wilt u uw oude rolluiken vervangen door nieuwe? Dan heeft u de keuze uit vele kleuren en stijlen. Kies bijvoorbeeld houten voorzetrolluiken voor een warme en authentieke uitstraling. Of ga voor kunststof met een houtlook. De voordelen van kunststof, maar met de natuurlijke uitstraling van hout. Naast een houtlook is het ook mogelijk om te kiezen voor een effen kleur. Bijvoorbeeld in dezelfde kleur als uw deur of kozijnen. Kies uit één van de bekende RAL-kleuren. Ook voor aluminium opbouwrolluiken zijn er vele mogelijkheden qua kleur en stijl. Laat u adviseren door een expert uit Nijlen op het gebied van inbouwrolluiken over alle mogelijkheden.

Rolluiken automatiseren

Naast een elektrische besturingsmethode, is het tevens een optie te kiezen voor het automatiseren. Het automatiseren van een rolluik bestaat uit de koppeling van sensoren aan de rolluikmotor, waardoor deze op automatische wijze naar beneden rolt zodra de zon schijnt. Door het automatiseren van de zonwering verkleint u bovendien de kans op een gelegenheidsinbraak. Dankzij het automatische systeem lijkt het zelfs als u op vakantie bent alsof iemand de rolluiken uitrolt. De prijs voor het automatiseren van de luiken hangt af van de mate van automatisering en de manier waarop u deze met andere domotica systemen combineert.

rolpoort

Rolpoorten

Naast het plaatsen en herstellen van vrijwel elk soort rolluik, is het tevens een optie de experts uit ons netwerk in Nijlen in te schakelen voor de installatie van rolpoorten. Bij rolpoorten moet u met name denken aan garagepoorten voor particulieren. Dergelijke rolpoorten zijn eveneens zowel handmatig als op elektrische wijze te bedienen. Elektrische rolpoorten werken bijvoorbeeld met behulp van een afstandsbediening. Zo kunt u op afstand de rolpoorten al openen, zodat u één keer naar binnen kan rijden. De rolpoorten die u bij de leveranciers uit Nijlen bestelt kunnen gemaakt worden van diverse materialen en in verscheidene designs.

roldeur

Roldeuren

Een andere categorie die bij onder de noemer rolluiken valt is de categorie roldeuren. Met de term roldeuren bedoelen wij de roldeuren die gebruikt worden voor het afscheiden van twee kantoorruimtes, of het beschermen van winkelpanden tegen inbraak. Het basismateriaal dat professionals voor dergelijke roldeuren gebruiken is in de meeste gevallen kunststof. Soms is het een optie om speciaal hekwerk te plaatsen. De prijs voor de roldeuren hangt af van het basismateriaal en de tijd die een rolluikspecialist uit Nijlen kwijt is aan het plaatsen van de deur. Door te kiezen voor een professionele plaatsing, voorkomt u problemen in de toekomst.

Rolluik merken

Wie kiest voor een elektrische of automatische rolluik voor een woning in Nijlen moet goed kijken naar de merken die een dergelijke rolluik aanbieden. Hoewel verschillende huismerken een prima kwaliteit aanbieden, is de garantie op een goede werking, een hoge duurzaamheid en uitstekende veiligheid toch zekerder bij één van de diverse A-merken. Merken waar de experts uit ons netwerk graag mee samenwerken zijn: Velux, Heroal, Harol en Verano. Dergelijke merken bieden producten aan van een hoogwaardige kwaliteit, en probeert hierbij de kostprijs zo laag mogelijk te houden. Bovendien krijgt u vaak tot wel 10 jaar garantie op de opbouwrolluiken.

Topmerken tegen scherpe prijzen

Rolluikkast isoleren

Hebt u ervoor gekozen om inbouw- of opbouwrolluiken te plaatsen bij uw woning in Nijlen? Dan is het waarschijnlijk dat de isolatiewaarde van de muur is verslechterd. Om deze isolatiewaarde te verbeteren is het een optie de rolluikkast te isoleren. Dit is een klus waarvoor u geen hulp van een erkend rolluikspecialist uit Nijlen nodig hebt, maar waarvoor u wel enige tijd moet uittrekken. De isolatie van een kast is uit te voeren met behulp van verschillende materialen, al moet u er wel voor zorgen dat het isolatiemateriaal te vouwen is. Kijk bij elektrische rolluiken bovendien uit voor het blokkeren van eventuele onderdelen.

Rolluiken herstellen

Naast het installeren en automatiseren van opbouwrolluiken, zorgen de experts uit ons netwerk bovendien graag voor het herstellen van bestaande zonwering. Het herstellen van een rolluik hoeft niet heel ingewikkeld te zijn, maar kan ook een volledige dag in beslag nemen. Het is afhankelijk van de mate en locatie van de beschadiging in hoeverre u hiervoor de hulp van een erkend vakman nodig hebt. Over het algemeen raden wij echter aan het herstellen van de luiken over te laten aan een vakman. Deze zal niet alleen de beschadiging herstellen, maar direct het volledige rolluik controleren op eventuele problemen en deze verhelpen.

Rolluik onderhoud

Door uw opbouw-, inbouw en voorzetrolluiken regelmatig te onderhouden verlengt u de levensduur. Daarnaast werkt het rolluik beter als de geleiders goed schoon zijn. Na verloop van tijd hecht vuil en andere aanslag zich op de lamellen. Hierdoor zien ze er minder mooi uit. U maakt ze eenvoudig schoon met een sopje en een zachte spons. Gebruik geen schuurmiddel of schuursponsjes. Deze laten kleine krasjes achter op het materiaal. Maak ook de kast en de geleiders schoon. Eventueel kunt u een beetje vetvrij smeermiddel gebruiken op de geleiders, zodat het openen en sluiten zonder gepiep en gekraak verloopt.


Welke rolluiken kiest u?

Er zijn verschillende soorten rolluiken. Bij nieuwbouw woningen in Nijlen of bij grote renovaties wordt er vaak gekozen voor opbouwrolluiken of inbouwrolluiken. Inbouwrolluiken worden in de gevel geplaatst, daarom moet er eerst ruimte gemaakt worden. Opbouwrolluiken vormen een geheel met het raamkozijn. Ramen met ingebouwde rolluiken worden tegelijkertijd geplaatst. Voorzetrolluiken worden veel gebruikt. Ze zijn zeer praktisch en passen op vrijwel alle bestaande ramen. Let tevens op eventuele keurmerken, zoals het KOMO-keurmerk. U heeft de keuze uit de volgende types:

 • Voorzetrolluiken:
  Passen op elk raam en elke woning. Vaak binnen één dag geplaatst!
 • Opbouwrolluiken:
  Geschikt voor nieuwe woningen en voor grote renovaties. Vormen één geheel met het raam.
 • Inbouwrolluiken:
  De kast wordt in de gevel geplaatst en is dus niet zichtbaar. Vooral geschikt voor nieuwbouwwoningen.

Voordeel inschakelen rolluikspecialist Nijlen

De vakman uit Nijlen zorgt ervoor dat u snel geniet van uw nieuwe rolluiken. Door de ervaring en vakkennis van de specialist weet u zeker dat het plaatsen snel en zonder problemen verloopt. Daarnaast geven rolluikspecialisten vaak garantie op de montage en het materiaal. Tot slot hoeft u zelf geen duur gereedschap of materiaal aan te schaffen als u een vakman inschakelt voor het plaatsen.

 • Snelle en probleemloze plaatsing.
 • Gemiddelde garantie van 5 jaar op montage en materiaal.
 • U hoeft zelf geen gereedschap en duur materiaal aan te schaffen.

Besparen? Gratis offertes aanvragen

Wilt u meer weten over automatische rolpoorten en roldeuren? Heeft u belangstelling voor elektrische voorzetrolluiken? Of wilt u graag meer weten over de mogelijkheden voor automatische rolluiken voor uw woning in Nijlen? Schakel een specialist in voor het plaatsen van een rolluik. Ga naar de offertepagina en vul uw wensen en gegevens in. U ontvangt spoedig gratis en vrijblijvende online offertes van specialisten uit de regio Nijlen. Vergelijk de aanbiedingen op basis van kostprijs, aanbod en voorwaarden en kies de beste specialist! Wacht niet langer en vul het offerteformulier vandaag nog in! Ons netwerk bestaat tevens uit zonwering specialisten.