Specialist in zonwering

Vraag vrijblijvend offertes aan

Zonwering Boechout

Zonwering biedt vele voordelen op het gebied van isolatie, privacy én beveiliging. Zo zorgt het binnen voor een fijne temperatuur, houdt het inkijk van buitenaf erg goed tegen en schrikken sommige soorten zonnewering inbrekers af. Maar wist u dat zonwering ook voor een fijne verkoeling in uw tuin kan zorgen? Met een knikarmscherm of serrezonwering, bijvoorbeeld. Wilt u graag meer weten over de vele mogelijkheden? Op deze pagina leest u meer over verschillende soorten zonwering, over de prijs en de plaatsing. Wilt u besparen op uw zonnewering in Boechout? Vergelijk dan vrijblijvend de prijsopgaven van verschillende specialisten uit de buurt!

Navigeer op deze pagina direct naar:

Zonneschermen | Markiezen | Screens | Prijzen | Montage | Onderhoud & reparatie

Verlaagde hitte, verhoogde privacy

Steeds meer mensen kiezen voor zonwering. Heeft u op dit moment nog geen goede zonwering en bent u zich niet bewust van de vele voordelen hiervan? Hieronder staan drie belangrijke redenen waarom zonwering een goede investering is:

 • Zonnewering verhoogt de veiligheid in huis.
 • Zonnewering verbetert de isolatiewaarde.
 • Zonnewering houdt het ’s zomers lekker fris in huis.

Voordelen van onze werkwijze

Wie op zoek is naar een ervaren zonnewering specialist uit Boechout, kan gratis en vrijblijvend gebruik maken van onze service. Dit heeft meerdere belangrijke voordelen:

 • U krijgt een duidelijk inzicht in de kosten van diverse aanbieders.
 • U kiest gemakkelijk de specialist die u het beste aanbod doet.
 • U bespaart tot wel 40% op de totale kostprijs!

Snel geplaatst

Als u zonnewering aanschaft bij één van de experts uit ons netwerk, dan wordt ook de montage snel en vakkundig uitgevoerd. De vakmannen beschikken over ruime kennis en ervaring, waarmee zij uw luifel, markies of knikarmscherm in korte tijd monteren. Door het monteren uit te besteden heeft u bovendien garantie op het product en de montage. Als de vakman de zonwering plaatst, dan is de kans op beschadigingen een stuk kleiner. Voorkom daarom problemen en schakel een expert in.

zonneschermen in Boechout

Zonneschermen

Zonneschermen zijn in Boechout enorm populair. Ze bieden voldoende bescherming tegen de zon en nemen, ingeklapt of ingerold, maar weinig ruimte in beslag. De zonneschermen zijn verkrijgbaar in vele verschillende modellen. Voorbeelden zijn een zonneluifel of knikarmschermen. Ook speciale zonwering, zoals verandazonwering of serrezonwering is verkrijgbaar bij de specialisten uit ons netwerk. De zonneschermdoeken zijn verkrijgbaar in een breed assortiment aan kleuren en patronen, zodat u zeker weet dat de zonnewering goed past bij de uitstraling van het huis. Wilt u de zonnewering gebruiken voor uw bedrijfs- of winkelpand? Vraag dan naar de mogelijkheden voor het beletteren van de het zonneschermdoek.

zonneluifels in Boechout

Zonneluifels

Een zonneluifel is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Verderop leest u meer over knikarmschermen en een vrijstaande zonneluifel, ook wel een zonnetent genoemd.

Een andere optie, is het gebruik van een schaduwdoek. Deze zonneluifel is vaak een zonneschermdoek in de vorm van een driehoek of vierkant. De punten hiervan bevestigt u aan de gevel, aan een boom of aan bijvoorbeeld palen in de tuin. Dit geeft een bijzondere uitstraling en zorgt daarmee voor een speels effect aan de tuin in Boechout. Dit type zonneluifel is erg voordelig en is verkrijgbaar in een breedte tot wel 5 meter!

knikarmschermen in Boechout

Knikarmschermen

Wilt u op het terras optimale bescherming tegen de zon? Kies dan voor een knikarmscherm! Een knikarmscherm heeft als voordeel dat deze tot een lengte van wel 3 meter geplaatst verkrijgbaar is. Met een overkapping van 3 meter heb je voldoende ruimte om samen met de hele familie te eten, barbecueën of loungen. Knikarmschermen hebben bovendien een groot voordeel ten opzichte van andere vormen zonwering: ze lopen praktisch horizontaal. Er is dus onder het knikarmscherm volledige doorloop mogelijk. Zo hoeft u niet bang te zijn om uw hoofd te stoten. Hoe groter het knikarmscherm, hoe zwaarder de bediening. Daarom raden de meeste specialisten uit Boechout een elektrisch knikarmscherm aan.

zonnetenten

Zonnetenten

Zonnetenten zorgen ervoor dat u op een warme zomerdag voldoende schaduw in de tuin hebt. Een zonnetent is eigenlijk een soort zonneluifel. Zonnetenten zijn verplaatsbaar en u hoeft deze niet vast te maken aan de gevel. Wilt u in Boechout ’s avonds op het terras kunnen eten? Dan plaatst u de tent naar het terras. Wilt u ’s middags juist in het gras kunnen liggen? Plaats de zonnetenten dan in het gras!

Zonnetenten hebben een charmant uiterlijk, waardoor deze niet misstaan in de tuin. U bepaalt zelf welke kleur het zonneschermdoek heeft, dus de uitstraling is volledig naar uw wensen.

Kwalitatieve zonwering tegen scherpe prijzen!

Vergelijk vrijblijvend offertes en bespaar tot wel 40%.

Offertes aanvragen
screens

Screens

Screens zijn in Boechout enorm populair. Een vakman uit Boechout installeert ze buiten direct tegen het raam aan. Hierdoor komt er geen wind onder, waardoor dit een hele veilige en stormvaste optie is. Screens zijn verkrijgbaar in een breedte tot 3 meter. Als u grotere ramen heeft, overleg dan met één van de experts in Boechout. Dit kan eventueel opgelost worden door meerdere schermen naast elkaar te gebruiken. De schermen worden gemaakt van glasvezel of polyester en u heeft keuze uit verschillende kleuren. De meeste screens hebben een donkere kleur. Dit heeft te maken met de doorzichtigheid. Hoe donkerder de kleur, hoe beter u van binnen naar buiten kunt kijken.

markiezen

Markiezen

Markiezen worden in Boechout al jarenlang gebruikt. Sterker nog: de markies is één van de meest traditionele soorten zonwering. In Boechout komt u veel klassieke markiezen tegen. Deze herkent u aan het gestreepte patroon, de felle kleuren en volants aan de onderkant. Tegenwoordig is een markies echter ook in een moderne variant verkrijgbaar. Kies bijvoorbeeld voor een strak model, zonder volants en kies voor een rustige kleur. De markies is een erg effectieve vorm van zonwering. Dit komt omdat de markies de zon ook van de beide zijkanten tegenhoudt! Door de bolle vorm biedt de markies voldoende ruimte voor openslaande ramen, daarom is het een geschikte keuze voor praktisch elk soort raam.

Verandazonwering in Boechout

Verandazonwering

Een veranda geeft u de mogelijkheid om het groot deel van het jaar buiten op het terras te zitten, ook als het regent. Onder de zon wordt een veranda helaas erg warm, waardoor het juist met mooi weer niet de fijnste plek is. Om de warmte te beperken is verandazonwering aan te raden. Als u van optimale luxe wilt profiteren, kies er dan voor om de verandazonwering elektrisch te bedienen. Zo hoeft u niet eens van uw stoel af te komen en houdt u de warme zonnestralen wel tegen! Verandazonwering is verkrijgbaar in vele kleuren en patronen, kies voor iets dat goed bij de uitstraling van uw huis in Boechout past voor een mooi geheel.

terrasschermen in Boechout

Terrasschermen

Als u ’s zomers optimaal gebruik wilt maken van uw terras, dan is het belangrijk dat er voldoende schaduw is. Er zijn verschillende terrasschermen waarmee u dit kunt realiseren. Knikarmschermen zijn in Boechout erg populair, maar het is ook een optie om een vrijstaand terrasscherm te plaatsen. Vrijstaande terrasschermen staan op zichzelf en kunt u gemakkelijk verplaatsen. De vakmannen uit Boechout hoeven dus geen gaten in uw gevel te boren! Bent u van plan om het scherm op het terras regelmatig te verplaatsen? Kies dan voor een verplaatsbaar terrasscherm. Verplaatsbare terrasschermen staan op wielen, waardoor u dit gemakkelijk verplaatst naar een ander terras.

buitenjaloezieën in Boechout

Buitenjaloezieën

Iedereen is bekend met de jaloezieën voor het raam. Wist u dat het ook een optie is om buitenjaloezieën te installeren? De buitenjaloezieën zijn effectiever in het tegenhouden van warmte dan jaloezieën in huis. Doordat u de buitenjaloezieën op verschillende standen kunt openen, doseert u zelf de hoeveelheid lichtinval in huis. Een groot voordeel van buitenjaloezieën is bovendien de hoge privacy. Zo blijft inkijk van buiten beperkt, ook als u optimaal lichtinval in huis hebt. Buitenjaloezieën kunt u laten inbouwen, maar de meeste mensen in Boechout kiezen voor opbouwjaloezieën. De vakmannen uit Boechout plaatsen dan een koof boven het kozijn, waar u de buitenjaloezieën in optrekt.

serrezonwering in Boechout

Serrezonwering

Een serre is een prachtige aanvulling aan uw woning in Boechout, en het glazen dak geeft u het gevoel dat u buiten zit. Helaas zorgt het glazen dak er ’s zomers voor dat de temperatuur flink oploopt, waardoor u er waarschijnlijk niet graag zit. Gelukkig is dit op te lossen met de installatie van serrezonwering. De specialisten uit Boechout monteren de serrezonwering bovenop het dak van de serre.

Er is de keuze uit doeken van verschillende kleuren en patronen. Zo vormt het uiteindelijk één geheel met uw aanbouw. Het gebruik van serrezonwering vergroot uw wooncomfort enorm!

Uitvalschermen

Wilt u de felle zonnestralen zo veel mogelijk tegenhouden en uw privacy verhogen? Dan is een uitvalscherm een goede keuze. Een uitvalscherm is een scherm dat boven de ramen tegen de muur is bevestigd. Bij het openen valt het uitvalscherm schuin naar voren. Hierdoor heeft u optimale privacy in huis en blijft het koeler in huis. Omdat een uitvalscherm buiten niet strak tegen de ramen aanzit, houdt u voldoende lichtinval in huis. Een uitvalscherm is verkrijgbaar tot een breedte van wel 4 meter. Ook bij grotere ramen is een uitvalscherm dus erg geschikt! Wel is de doorloop beperkt, waardoor deze niet geschikt is voor boven deuren.

Verticale zonwering

Verticale zonnewering is in Boechout steeds populairder. Bij verticale zonnewering kunt u denken aan bijvoorbeeld screens of rolluiken. De verticale zonnewering plaatst u direct tegen de ramen aan. Dit heeft een aantal belangrijke voordelen. Allereerst zorgt verticale zonnewering voor een optimale isolatie. Doordat de schermen zo dicht tegen het raam zitten, krijgt warmte geen kans te ontsnappen. Daarnaast is verticale zonnewering goed bestand tegen de wind. Omdat er maar weinig ruimte tussen de ramen en de zonnewering zit, komt de wind hier niet tussen. Zo blijft verticale zonwering ook tijdens een storm stevig zitten!

Vind een ervaren zonwering specialist uit Boechout.

Kies zelf de specialist die u het beste aanbod doet!

Gratis vrijblijvende offertes

Zonwering prijzen

Vraagt u zich af wat buitenzonwering gaat kosten? In de tabel hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde kosten. Per specialist kunnen deze kosten verschillen, daarom is het altijd verstandig om de offertes van meerdere aanbieders te vergelijken. Een zonnescreen is één van de voordeligste opties. Hiervoor betaalt u, ongeveer €150,- tot €270,-, afhankelijk van de breedte. Een zonnescherm is iets prijziger, tot een breedte van 5 meter betaalt u hiervoor gemiddeld €170, tot €1.050,-. Gaat u voor een markies? Houd dan rekening met een prijs van ongeveer €340,- tot €750,-.

Tabel: prijzen van zonwering

Type zonwering Prijzen* Breedte
Jaloezieën €90,- tot €600,- 1 tot 3 meter
Screens €150,- tot €270,- 1 tot 3 meter
Zonnescherm €170,- tot €1.050,- 1 tot 5 meter
Uitvalscherm €170,- tot €690,- 1 tot 4 meter
Knikarmscherm €650,- tot €1.050,- 4 tot 5 meter
Shutters €300,- tot €1.400,- 1 tot 3 meter
Markiezen €340,- tot €750,- 1 tot 5 meter
* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en exclusief montage en bediening. Offerte op maat ontvangen? Vraag dan vrijblijvend diverse offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Het is niet mogelijk om één vaste prijs te noemen. Dat komt omdat er verschillende factoren zijn die de kostprijs beïnvloeden. Zo speelt natuurlijk het soort zonnewering dat u aanschaft een belangrijke rol, evenals de afmetingen en de keuze voor elektrisch of handmatig bedienen. De montagekosten spelen daarnaast ook een grote rol. De montagekosten verschillen namelijk per specialist. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €50,- en 200,- per zonnescherm. Wilt u zeker weten dat u de beste prijs betaalt? Vergelijk dan de kosten van diverse specialisten en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs.

Tabel: kosten voor montage & bediening

Omschrijving Prijzen* Toelichting
Montage €50,- tot €200,- Prijs afhankelijk van type zonwering.
Bediening €35,- tot €250,- Elektrisch of handmatig?
*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen.

Zonwering plaatsen, wat doet de specialist?

De plaatsing van zonwering door een vakman verloopt als volgt:

 • De specialist bepaalt, in overleg met u, waar de zonwering wordt gemonteerd. Houd rekening met de hoogte van het scherm. Een uitval- of zonnescherm loopt schuin af en u wilt ook aan het einde voldoende doorloop hebben.
 • Hierna boort de specialist de gaten op de juiste plek in de gevel. In deze gaten plaatst hij de bouten en beugels waar de cassette straks aan komt te hangen.
 • Als de bouten stevig vast zitten plaatst de specialist de cassette. Hierin zit het zonnescherm als het ingeklapt zit.
 • Als ook de cassette stevig tegen de muur aanzit volgt het afstellen van het zonnescherm. Hierna kunt u zorgeloos genieten van uw nieuwe zonwering!

Elektrisch of handmatig?

Als u kiest voor een zonnescherm of uitvalscherm, dan heeft u tevens de keuze uit elektrisch of handmatig bedienen.

Handmatig bedienen gebeurt middels een draaistang en als u kiest voor een elektrisch zonnescherm dan kunt u deze met een knop op de muur openen.

Bij een elektrisch zonnescherm is het ook een optie om deze met een afstandsbediening te openen of sluiten! Vanaf uw luie stoel op het terras klapt u eenvoudig het scherm uit en geniet u van de schaduw!

Wilt u profiteren van optimale luxe, vraag dan naar de mogelijkheid om de buitenzonwering te automatiseren.

zonwering reparatie

Onderhoud en reparatie

Heeft een storm uw knikarmscherm beschadigd? Of is het doek van de zonneluifel onlangs gescheurd? Geen probleem. De specialisten uit ons netwerk in Boechout zijn tevens in te schakelen voor het repareren van uw zonnescherm. Het herstellen of vervangen van het doek is een veelvoorkomende reparatie, evenals het opnieuw afstellen van het zonnescherm. Wilt u een kostbare reparatie voorkomen? Bij een aantal zonwering specialisten is het mogelijk om een speciaal onderhoudscontract af te sluiten. Zij zullen uw zonnescherm of markies jaarlijks opnieuw afstellen, het mechanisme controleren en de bewegende delen smeren. Zo weet u zeker dat het scherm zo lang mogelijk meegaat.

zonnescherm in Boechout schoonmaken

Zonneschermdoek schoonmaken

Zoals u zich wellicht kunt voorstellen, wordt het doek van het zonnescherm na verloop van tijd erg smerig. Om beschadigingen aan het zonneschermdoek te voorkomen is het belangrijk dat u deze regelmatig reinigt. Voor het schoonmaken heeft u een ladder, een zachte borstel en een lauwwarm sopje nodig. Voorkom kleurverschillen, door het hele doek in één keer te reinigen. Als u een nieuw schoonmaakmiddel gebruikt, probeer deze dan eerst uit op een klein stukje. Zo voorkomt u beschadigingen aan het doek van het zonnescherm. Kies daarna een moment op de dag uit, waarop de zon niet op z’n felst is. De felle zon doet het schoonmaakmiddel te snel drogen, waardoor er lelijke plekken ontstaan.

Bekende merken

Schakelt u één van de specialisten uit ons netwerk in Boechout in? Maakt u zich dan geen zorgen over een te beperkte keuze. De specialisten werken samen met diverse A-merken op het gebied van zonnewering. Zo leveren Winsol en Harol kwalitatieve zonneschermen en verticale zonwering met CE-label en staat Velux bekend om haar buitenzonwering voor dakramen. Als u juist geïnteresseerd bent in een unieke uitstraling, vraag dan naar de zonnewering van het merk Renson.

Heeft u een beperkt budget? Geen probleem. Kies voor een zonnescherm van een huismerk of laat u informeren over diverse budgetmodellen.

Ook voor binnenzonwering

Naast buitenzonwering is ook het plaatsen van binnenzonwering een optie. In sommige gevallen is het namelijk niet mogelijk om buitenzonwering te plaatsen, misschien omdat u in een monument woont. Onder binnenzonwering verstaan we verschillende mogelijkheden, de meest bekende opties zijn gordijnen en jaloezieën. Daarnaast is het mogelijk om zonnescreens binnenshuis te plaatsen! De vakmannen werken de screens netjes weg tegen het plafond. Binnenzonwering wordt namelijk regelmatig geplaatst om de akoestiek en uitstraling van de woonkamer juist te verbeteren! Wilt u liever profiteren van zonnewering met een optimale isolatie? Dan is het verstandiger om buitenzonwering te plaatsen.

Zonwering voor uw dakraam, dakkapel en dakkoepel

Zonwering is ook een optie voor ramen die niet op de begane grond zitten. Wat dacht u bijvoorbeeld van de ramen in een dakkapel, een dakkoepel of dakraam? Diverse merken leveren binnen- en buitenzonwering voor bijvoorbeeld dakramen. Zonwering bij een dakraam of dakkoepel vereist iets meer aandacht dan goedkope zonnewering op de begane grond. Zo komt het vaak voor dat de dakkoepel niet goed bereikbaar is. Om de zonnewering te bedienen is een afstandsbediening dan ideaal! Hetzelfde geldt voor zonwering bij een dakraam.

Voordelen inschakelen zonwering specialist Boechout

 • U bespaart uzelf een hoop kostbare tijd en energie.
 • U bent verzekerd van een professionele plaatsing.
 • U hebt garantie op de zonwering én de plaatsing!
 • De zonwering is al binnen één werkdag geplaatst.
zonwering offerte Boechout

Offertes vergelijken

Zonwering heeft veel voordelen voor uw woongenot. Bent u overtuigd en wilt u in de zomer graag schaduw op uw terras creëren? Of heeft u vragen met betrekking tot de kostprijs en wilt u graag meer informatie? Wenst u juist meer informatie over het aanschaffen van een rolluik? Maak dan geheel vrijblijvend gebruik van onze service! Via het offerteformulier vraagt u gemakkelijk tot wel 6 offertes aan bij specialisten uit Boechout. Door de prijsopgaven met elkaar te vergelijken weet u zeker dat u nooit teveel betaalt. Sterker nog: ervaring leert dat klanten op deze manier tot wel 40% op de kostprijs besparen! Of vraag gratis offertes aan voor het plaatsen van rolluiken.