Zonwering Brussel

Zonwering Brussel

Om de temperatuur in huis aangenaam te houden tijdens de zomermaanden is een goede zonwering van belang. De zomers worden steeds warmer en meer en meer van onze klanten uit Brussel kiezen er dan ook voor zowel woning als bedrijfspand te beschermen tegen direct zonlicht en de warmte die daaruit voortkomt. Op het gebied van zonwering zijn er een groot aantal mogelijkheden. Bij onze leveranciers bestelt u onder andere menig zonnescherm, knikarmscherm, markies en zonneluifel. Daarnaast leveren wij ook diverse screens, zonnetenten, buitenjaloezieën en terrasschermen tegen aantrekkelijke prijzen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor buitenzonwering bij u thuis? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Wij zijn u met alle plezier van dienst.

Elektrisch of handmatig

Elke soort zonwering is handmatig en elektrisch te bedienen. De meeste mensen kiezen voor een handmatige besturing van de buitenzonwering, omdat dit aanzienlijk goedkoper is dan een elektrisch systeem. Een elektrisch besturingssysteem levert daarentegen wel een groot gebruiksgemak op. Kiest u voor een elektronische bediening? Dan moet u kiezen uit een standaard schakelaar of afstandsbediening en een volledig geautomatiseerd systeem dat werkt op basis van sensoren. Onder andere screens en zonnetenten kunnen wij met behulp van sensoren automatiseren. De prijzen voor het laten plaatsen van een elektrisch systeem zijn aanzienlijk, en kunnen zorgen voor een meerprijs van €400,- voor de zonnewering installatie.

handmatige zonwering Brussel

Kwaliteit voor een scherpe prijs

Wanneer u een zonnescherm van één van onze experts uit Brussel aanschaft, dan kunnen wij u verzekeren van een hoogwaardige kwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen. U profiteert bij ons van lage prijzen voor de zonnewering doordat u bij ons de offertes van diverse experts met elkaar kunt vergelijken. Hierdoor is het mogelijk om tot wel 35% op de installatiekosten van de zonwering te besparen. Lagere arbeidskosten gaan echter niet ten koste van de hoge kwaliteit van elk zonnescherm dat wij plaatsen.

Snel geplaatst

Naast lage tarieven en een hoogwaardige kwaliteit garanderen u wij bovendien dat elke zonnewering snel en vakkundig door onze professionals zal worden geplaatst. Elke specialist in Brussel heeft een ruime ervaring binnen het vakgebied, en kan dan ook alle vormen van zonwering installeren, repareren en onderhouden. Wilt u meer weten over de voor- en nadelen van een markies, zonneluifel of één van de screens die wij aanbieden? Ook daarbij helpen zij u graag. U zonwering is bij ons in goede handen.

zonneluifels Brussel

Zonneluifels

Wie bij een zonwering leverancier in Brussel terechtkomt, zal een groot aantal modellen buitenzonwering zien, die elk specifieke eigenschappen hebben. De soorten zonnewering kunnen feitelijk in twee categorieën worden verdeeld: zonneschermen die schaduw bieden door een horizontaal schermdoek, en screens die met een verticaal doek de directe lichtinval in huis tegengaan. Een zonneluifel is een vorm van buitenzonwering in de eerste categorie, en de term zonneluifel kan staan voor zowel een knikarmscherm als een schaduwdoek. De kosten voor een zonneluifel variëren tussen de €50,- en €450,-. Het grote voordeel van een zonneluifel is dat u doorloop ruimte houdt, terwijl het terras heerlijk overdekt is.

elektrische screens Brussel

Screens

Wij noemden net al dat de tegenhanger van een zonneluifel een screen is. Screens zijn verticale doeken die het invallende zonlicht blokkeren en zo uw woning of bedrijfspand heerlijk koel houden. Wij zullen de screens altijd aan de buitenzijde van het raam plaatsen, waardoor screens altijd vallen onder de categorie buitenzonwering. De meeste screens zijn relatief eenvoudig handmatig te bedienen. Wilt u profiteren van een hoog gebruiksgemak? Dan is het een optie om een elektrisch systeem aan de besturing te verbinden. Dit kan ook via sensoren die u met uw mobiel kan bedienen. Bij onze leveranciers zijn screens bovendien verkrijgbaar in een groot aantal kleuren. Zo passen de screens altijd bij de uitstraling van uw woning.

zonnescherm kosten Brussel

Zonneschermen

Net als de term zonneluifel is ook het begrip zonnescherm een alomvattend begrip dat zonwering specialisten gebruiken voor het aanduiden van horizontale vormen van zonnewering. Dit betekent dat zowel de zonnetenten als verandazonwering en serrezonwering met deze term aangegeven kunnen worden. Meer specifiek staat het begrip zonnescherm echter voor de knikarmscherm. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor buitenzonwering bij uw huis in Brussel en wilt u weten welk soort zonnescherm het beste bij uw wensen aansluit? Aarzel dan niet om u met één van onze experts in verbinding te stellen. Wij informeren u met alle plezier of bieden desgewenst praktische ondersteuning.

zonnetenten Brussel

Zonnetenten

Zonnetenten als buitenzonwering zijn een goede keuze voor zowel bedrijven als particulieren. Zonnetenten zijn onder te verdelen in twee categorieën: er zijn zowel open als gesloten zonnetenten. Het begrip open en gesloten slaat hierbij op het oprollen van het doek. Zonnetenten die u kunt oprollen in een cassette vallen in de gesloten categorie, en worden ook wel cassetteschermen genoemd. Open modellen hebben geen cassette en zijn daardoor gevoeliger voor de weersinvloeden. Voor welke van onze zonnetenten u echter ook kiest, wij garanderen dat deze zijn voorzien van een beschermende toplaat. Dit zal het zonneschermdoek beschermen tegen de het meeste vuil.

Benieuwd naar de prijs voor het plaatsen van zonwering in Brussel?

Doe vrijblijvend een offerteaanvraag en ontvang meerdere offertes van zonweringsbedrijven uit uw regio. Vergelijk deze op prijs en aanbod.

elektrische Zonwering Brussel
knikarmscherm prijzen Brussel

Knikarmschermen

Een knikarmscherm is naast een markies het soort zonwering dat wij traditioneel het meeste plaatsten in Brussel. Een knikarmscherm bestaat uit een zonneschermdoek en een lattenconstructie, waarbij een knikarm onder het doek ligt. Een knikarmscherm is hierdoor relatief stevig en zal weinig invloed ondervinden van de wind. Een knikarmscherm is evenals vele andere zonwering modellen zowel handmatig als elektrisch te bedienen. Bestelt u een knikarmscherm bij één van onze professionals? Dan hebt u de keuze uit schermen met een maximale breedte van 5 meter, en een maximaal uitvalscherm van 3meter. Bovendien bieden wij zonwering in vele designs en kleuren naar ieders wens.

klapmodel markiezen Brussel

Markiezen

Een markies is de meest traditionele vorm van zonnewering. Een markies bestaat traditioneel uit een groen en wit gestreept zonneschermdoek over een bolle lattenconstructie. Wie vandaag de dag een markies kiest als buitenzonwering heeft de keuze uit drie varianten: het petmodel, het klapmodel en het standaard model. Een markies in het petmodel is het meest populair onder onze klanten in Brussel. Dit komt doordat u met deze markies veel zonlicht tegenhoudt, terwijl u nog steeds onder de markies door kunt lopen, en het mogelijk blijft ramen te openen voor voldoende ventilatie. Wilt u een markies wat moderner maken? Kies dan voor een egale kleur die goed bij uw gevel past.

Elektrische buitenjaloezieën Brussel

Buitenjaloezieën

Wij hebben hierboven de meest gebruikelijke vormen van buitenzonwering in Brussel al voor u op een rijtje gezet, zoals een markies, een knikarmscherm, zonneluifel en zonnescherm. Naast deze standaard zonwering systemen zijn er nog vele andere opties, waar wij een aantal van willen uitlichten. Naast screens zijn er bijvoorbeeld buitenjaloezieën die ook in verticale stand uw huis beschermen tegen direct zonlicht. Buitenjaloezieën bestaan evenals normale jaloezieën uit lamellen die kunnen kantelen. Dit betekent dat u met buitenjaloezieën nog steeds naar buiten kunt kijken, zelfs als u de zonwering in werking stelt. Bij kantoren zijn buitenjaloezieën ook zeer populair door het tegengaan van diffuus licht.

Verandazonwering

Verandazonwering

Steeds meer mensen in Brussel kiezen voor een veranda, en daarmee wordt de vraag naar verandazonwering groter. Een verandazonwering is een model buitenzonwering dat een tweeledige functie heeft: het zorgt voor een aangename temperatuur tijdens de zomermaanden en verlengd de tijd dat u buiten kunt zitten in de herfst- en wintermaanden. Een verandazonwering heeft verschillende voordelen. Zo is het ten eerste een zeer breed systeem dat in vrijwel oneindige lengte kan worden toegepast. Daarna is de verandazonwering uit ons assortiment geschikt voor elk type veranda. Dankzij een doek-spansysteem blijft het zonneschermdoek altijd op de juiste plaats en hebben weersinvloeden geen schadelijk effect.

glazen terrasschermen

Terrasschermen

Een bijzonder vorm van zonnewering zijn de terrasschermen. Terrasschermen zijn losstaande schermen die wij rondom een terras plaatsen. Dankzij de terrasschermen geniet u niet alleen van een schaduwrijke plek, maar wordt ook de wind tegengehouden. Terrasschermen zijn in een groot aantal designs en maten verkrijgbaar bij onze experts uit Brussel. Kies bijvoorbeeld voor terrasschermen met beglazing boven een bepaald gedeelte om zo nog enigszins uitzicht te houden. Daarnaast moet u ook kiezen tussen de vele basismaterialen. Wij adviseren te kiezen voor terrasschermen van kunststof. Kunststof schermen hebben een lange levensduur en vereisen ook op de lange termijn weinig onderhoud.

serrezonwering Brussel

Serrezonwering

Een serrezonwering is wel te vergelijken met een verandazonwering. Een serrezonwering bestaat eveneens uit een zonneschermdoek dat aan de boven- of onderzijde van het dak kan worden geplaatst. Een serrezonwering is met name voordelig voor wie zo lang mogelijk van een buitengevoel wil genieten in een aangename temperatuur. De serrezonwering zal dan ook in de herfst- en wintermaanden ervoor zorgen dat de warmte minder snel door het dak ontsnapt. Hebt u de zonwering met deze tweeledige functie aangeschaft? Kies dan voor een doorzicht zonneschermdoek. Zo blijft u in de wintermaanden profiteren van het mooiste uitzicht. Wij informeren u desgewenst graag over de mogelijkheden.

uitvalscherm reinigen

Uitvalschermen

Wie bij een zonwering specialist in Brussel gaat kijken naar de mogelijkheden voor zonnewering bij hem thuis krijgt een heel wat informatie over de modellen buitenzonwering die mogelijk zijn en de voorwaarden waar dit allemaal aan moet voldoen. Eén van de zaken waar u bijvoorbeeld aandacht aan dient te besteden is de grootte van het uitvalscherm. De term uitvalscherm staat voor het gedeelte van het zonnescherm dat naar buiten valt. Het uitvalscherm is in de meeste gevallen niet groter dan 1.5 tot 3 meter. Een dergelijk uitvalscherm is geschikt voor zowel particulieren als bedrijven. Voor horecagelegenheden zijn er wel grotere uitvalschermen beschikbaar.

zelf zonweringsdoek schoonmaken

Zonneschermdoek schoonmaken

Elk soort zonnescherm bestaat uit een lattenconstructie en een zonneschermdoek of lamellen. Voor het behoud van de kwaliteit en levensduur van dit doek is het belangrijk dat u deze periodiek schoonmaakt. Het reinigen van zonneschermdoeken dient altijd op een droge dag te gebeuren, waarbij u het beste kunt beginnen met het zuigen of borstelen van het doek. Eventueel is het daarna mogelijk om water met een speciaal reinigingsmiddel te gebruiken voor het verwijderen van vlekken. Gebruik nooit gewoon zeepsop, dit laat zeepresten en vlekken achter! Is het zonneschermdoek weer schoon? Laat het dan goed drogen voordat u het weer inrolt.

Op zoek naar zonwering voor uw woning of bedrijfspand in Brussel?

Wij bieden onder andere screens, zonnetenten, buitenjaloezieën en markiezen tegen aantrekkelijke prijzen!

zonwering onderdelen Brussel

Onderhoud en reparatie

Naast het reinigen van het zonnescherm zijn er nog andere vormen van onderhoud die u moet toepassen. Zo is het bij een elektrisch besturingssysteem belangrijk dat het doek in één keer inrolt. Is dit niet het geval? Dan is er waarschijnlijk een onderdeel van het motortje kapot, wat u moet laten vervangen. Hebt u geen idee wat u moet doen om de kwaliteit van de zonneluifel, markies of het knikarmscherm te behouden? Sluit dan bij een specialist uit Brussel een zogeheten onderhoudscontract af. Met dit onderhoudscontract komt de professional periodiek langs om de gehele zonnewering te controleren en eventuele reparaties uit te voeren.

zonwering plaatsen Brussel

Prijzen

De prijzen voor een zonnescherm zijn afhankelijk van een groot aantal factoren. Ten eerste is natuurlijk de soort buitenzonwering waar u voor kiest van invloed op de prijs: een schaduwdoek is een stuk goedkoper dan een markies. Daarnaast is de grootte van het uitvalscherm van invloed op de uiteindelijke prijzen. Hoe groter het uitvalscherm hoe hoger de prijzen. Een derde invloedsfactor is de mate van kwaliteit die u eist: kiest u voor een zonnewering van een A-merk of van het huismerk van de bouwmarkt? Hoewel de kwaliteit in eerste instantie weinig verschilt is met name het verschil in onderhoud en levensduur opmerkelijk.

goedkope zonwering Brussel

Offertes vergelijken

Wilt u weten welke zonnewering het beste past bij uw wensen? Hebt u een vraag over het verschil tussen een verandazonwering en een serrezonwering? Of bent u benieuwd naar de prijs voor buitenjaloezieën op maat? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Geef aan of u zoek naar een handmatig of elektrisch besturingssysteem en waar de buitenzonwering aan moet voldoen. Wij zullen u vervolgens een aantal vrijblijvende offertes toesturen van zonweringsexpert uit Brussel. Vergelijk deze zelf op basis van prijs en aanbod en kies voor de expert die het beste bij u past! Wij garanderen een snelle en vakkundige hulp. Ook voor rolluiken!