Specialist in zonwering

Gratis offertes vergelijken

Zonwering Vilvoorde

Met de installatie van zonwering verbetert u uw wooncomfort enorm! U voorkomt dat de felle zon uw woning in Vilvoorde ’s zomers teveel opwarmt en de privacy in huis is een stuk groter. Daarnaast zorgt buitenzonwering bovendien voor een betere isolatie, waardoor u jaarlijks gaat besparen op uw energiekosten. Wat wilt u nog meer? Zonnewering is verkrijgbaar in vele verschillende soorten en maten. Kies bijvoorbeeld voor een zonnescherm voor optimale privacy of laat een knikarmscherm plaatsen om beschutting op uw terras te creëren. Op deze pagina vindt u meer informatie over de diverse mogelijkheden van zonwering, zoals bijvoorbeeld markiezen, uitvalschermen en zonneluifels. Bent u overtuigd van de vele voordelen? Vergelijk dan vrijblijvend de offertes van diverse zonweringspecialisten uit uw regio!

Navigeer op deze pagina direct naar:

Zonneschermen | Markiezen | Screens | Prijzen | Montage | Onderhoud & reparatie

Verlaagde hitte, verhoogde privacy

Zonwering wordt in Vilvoorde en omstreken logischerwijs vooral aangebracht om de felle zon tegen te gaan. Het plaatsen van buitenzonwering heeft daarnaast nog vele andere voordelen, zoals:

 • het verhogen van de veiligheid in huis;
 • het verbeteren van de isolatiewaarde;
 • het weren van het warme zonlicht.

Voordelen van onze werkwijze

Bent u op zoek naar een zonwering expert uit Vilvoorde? Maak dan geheel vrijblijvend gebruik van onze service. Door meerdere offertes te vergelijken bespaart u tot wel 40% op de totale kosten!

 • Krijg een duidelijk inzicht in de prijzen van diverse aanbieders.
 • Kies de vakman die het beste bij u past.
 • Bespaar tot wel 40% op de totale kosten!

Snel geplaatst

Naast lage tarieven en een hoogwaardige kwaliteit bent u bovendien gegarandeerd dat de vakmannen uw nieuwe zonwering snel en vakkundig voor uw ramen plaatsen. In de meeste gevallen profiteert u al binnen één werkdag van de vele voordelen van uw nieuwe zonwering! De vakmannen beschikken over jarenlange kennis en ervaring, waardoor het voor hen mogelijk is de markiezen of zonneschermen al binnen een paar uur op de ramen te monteren. Iemand zonder ervaring is hier een stuk langer mee bezig. Bovendien is de kans op beschadigingen aan zowel de zonwering als gevel in dat geval vele malen groter.

zonneschermen in Vilvoorde

Zonneschermen

Net als de term zonneluifel is ook het begrip zonnescherm een alomvattend begrip dat zonwering specialisten gebruiken voor het aanduiden van horizontale vormen van zonnewering. Dit betekent dat zowel de zonnetenten als verandazonwering en serrezonwering met deze term aangegeven kunnen worden. Meer specifiek staat het begrip zonnescherm echter voor de knikarmscherm. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor buitenzonwering bij uw terras of huis in Vilvoorde en wilt u weten welk soort zonnescherm het beste bij uw wensen aansluit? Aarzel dan niet om u met één van onze experts in verbinding te stellen. Wij informeren u met alle plezier of bieden desgewenst praktische ondersteuning.

zonneluifelsVilvoorde

Zonneluifels

Wie bij een zonwering leverancier in Vilvoorde terechtkomt, zal een groot aantal modellen buitenzonwering zien, die elk specifieke eigenschappen hebben. De soorten zonnewering kunnen feitelijk in twee categorieën worden verdeeld: zonneschermen die schaduw bieden door een horizontaal schermdoek, en screens die met een verticaal doek de directe lichtinval in huis tegengaan. Een zonneluifel is een vorm van buitenzonwering in de eerste categorie. De term zonneluifel kan staan voor zowel een knikarmscherm als een schaduwdoek. De kosten voor een zonneluifel variëren tussen de €50,- en €450,-. Het grote voordeel van een zonneluifel is dat u doorloop ruimte houdt, terwijl het terras heerlijk overdekt is.

knikarmschermen

Knikarmschermen

Een knikarmscherm is naast een markies het soort zonwering dat wij traditioneel het meeste plaatsten in Vilvoorde. Een knikarmscherm is een soort zonneluifel en bestaat uit een zonneschermdoek en een lattenconstructie, waarbij een knikarm onder het doek ligt. Een knikarmscherm is hierdoor relatief stevig en zal weinig invloed ondervinden van de wind. Een knikarmscherm is evenals vele andere zonwering modellen zowel handmatig als elektrisch te bedienen. Hiermee creëert u voldoende schaduw op uw terras voor het hele gezin! Bestelt u een knikarmscherm bij één van onze professionals? Dan hebt u de keuze uit schermen met een maximale breedte van 5 meter, en een maximaal uitvalscherm van 3meter. Bovendien bieden wij zonwering in vele designs en kleuren naar ieders wens.

zonnetenten

Zonnetenten

Zonnetenten als buitenzonwering zijn een goede keuze voor zowel bedrijven als particulieren. Zonnetenten zijn onder te verdelen in twee categorieën: er zijn zowel open als gesloten zonnetenten. Het begrip open en gesloten slaat hierbij op het oprollen van het doek. Zonnetenten die u kunt oprollen in een cassette vallen in de gesloten categorie, en worden ook wel cassetteschermen genoemd. Open modellen hebben geen cassette en zijn daardoor gevoeliger voor de weersinvloeden. Voor welke van onze zonnetenten u echter ook kiest, wij garanderen dat deze zijn voorzien van een beschermende toplaag. Dit zal het zonneschermdoek beschermen tegen de het meeste vuil.

Op zoek naar zonwering voor uw woning?

Vergelijk vrijblijvend offertes van specialisten uit Vilvoorde en bespaar tot 40%!

Offertes aanvragen
screens Vilvoorde

Screens

Wij noemden net al dat de tegenhanger van een zonneluifel een screen is. In tegenstelling tot een zonneluifel, is een screen namelijk een verticaal doek voor uw ramen die het invallend zonlicht blokkeert. Zo blijft uw bedrijfspand of woning lekker koel! Wij zullen de screens altijd aan de buitenzijde van het raam plaatsen, waardoor screens altijd vallen onder de categorie buitenzonwering. De meeste screens zijn relatief eenvoudig handmatig te bedienen. Wilt u profiteren van een hoog gebruiksgemak? Dan is het een optie om een elektrisch systeem aan de besturing te verbinden. Dit kan ook via sensoren die u met uw mobiel kan bedienen. Bij onze leveranciers zijn screens bovendien verkrijgbaar in een groot aantal kleuren. Zo passen de screens altijd bij de uitstraling van uw woning.

markiezen in Vilvoorde

Markiezen

Een markies is de meest traditionele vorm van zonnewering. Een markies bestaat traditioneel uit een groen en wit gestreept zonneschermdoek over een bolle lattenconstructie. Wie vandaag de dag een markies kiest als buitenzonwering heeft de keuze uit drie varianten: het petmodel, het klapmodel en het standaard model. Een markies in het petmodel is het meest populair onder onze klanten in Vilvoorde. Dit komt doordat u met deze markies veel zonlicht tegenhoudt, terwijl u nog steeds onder de markies door kunt lopen, en het mogelijk blijft ramen te openen voor voldoende ventilatie. Wilt u een markies wat moderner maken? Kies dan voor een egale kleur die goed bij uw gevel past.

Verandazonwering

Verandazonwering

Steeds meer mensen in Vilvoorde kiezen voor een veranda in plaats van een terras, en daarmee wordt de vraag naar verandazonwering groter. Een verandazonwering is een model buitenzonwering dat een tweeledige functie heeft: het zorgt voor een aangename temperatuur tijdens de zomermaanden en verlengd de tijd dat u buiten kunt zitten in de herfst- en wintermaanden. Een verandazonwering heeft verschillende voordelen. Zo is het ten eerste een zeer breed systeem dat in vrijwel oneindige lengte kan worden toegepast. Daarna is de verandazonwering uit ons assortiment geschikt voor elk type veranda. Dankzij een doek-spansysteem blijft het zonneschermdoek altijd op de juiste plaats en hebben weersinvloeden geen schadelijk effect.

terrasschermen

Terrasschermen

Een bijzonder vorm van goedkope zonnewering zijn de terrasschermen. Terrasschermen zijn losstaande schermen die wij rondom een terras plaatsen. Dankzij de terrasschermen geniet u niet alleen van een schaduwrijke plek op het terras, maar wordt ook de wind tegengehouden. Terrasschermen zijn in een groot aantal designs en maten verkrijgbaar bij onze experts uit Vilvoorde. Kies bijvoorbeeld voor terrasschermen met beglazing boven een bepaald gedeelte om zo nog enigszins uitzicht te houden. Daarnaast moet u ook kiezen tussen de vele basismaterialen. Wij adviseren te kiezen voor terrasschermen van kunststof. Kunststof schermen hebben een lange levensduur en vereisen ook op de lange termijn weinig onderhoud.

buitenjaloezieën in Vilvoorde

Buitenjaloezieën

Wij hebben hierboven de meest gebruikelijke vormen van buitenzonwering in Vilvoorde al voor u op een rijtje gezet, zoals een markies, een knikarmscherm, zonneluifel en zonnescherm. Naast deze standaard zonwering systemen zijn er nog vele andere opties, waar wij een aantal van willen uitlichten. Naast screens zijn er bijvoorbeeld luxe buitenjaloezieën die ook in verticale stand uw huis beschermen tegen direct zonlicht. Buitenjaloezieën bestaan evenals normale jaloezieën uit lamellen die kunnen kantelen. Dit betekent dat u met buitenjaloezieën nog steeds naar buiten kunt kijken, zelfs als u de zonwering in werking stelt. Bij kantoren zijn buitenjaloezieën ook zeer populair door het tegengaan van diffuus licht.

serrezonwering

Serrezonwering

Een serrezonwering is wel te vergelijken met een verandazonwering. Een serrezonwering bestaat eveneens uit een zonneschermdoek dat aan de boven- of onderzijde van het dak kan worden geplaatst. Een serrezonwering is met name voordelig voor wie zo lang mogelijk van een buitengevoel wil genieten in een aangename temperatuur. De serrezonwering zal dan ook in de herfst- en wintermaanden ervoor zorgen dat de warmte minder snel door het dak ontsnapt. Hebt u de zonwering met deze tweeledige functie aangeschaft? Kies dan voor een doorzicht zonneschermdoek. Zo blijft u in de wintermaanden profiteren van het mooiste uitzicht. Wij informeren u desgewenst graag over de mogelijkheden.

Uitvalschermen

Wie bij een zonwering specialist in Vilvoorde gaat kijken naar de mogelijkheden voor zonnewering bij hem thuis krijgt een heel wat informatie over de modellen buitenzonwering die mogelijk zijn en de voorwaarden waar dit allemaal aan moet voldoen. Eén van de zaken waar u bijvoorbeeld aandacht aan dient te besteden is de grootte van het uitvalscherm. De term uitvalscherm staat voor het gedeelte van het zonnescherm dat naar buiten valt. Het uitvalscherm is in de meeste gevallen niet groter dan 1.5 tot 3 meter. Een dergelijk uitvalscherm is geschikt voor zowel particulieren als bedrijven. Voor horecagelegenheden zijn er wel grotere uitvalschermen beschikbaar.

Verticale zonwering

Verticale zonwering is tegenwoordig steeds populairder in Vilvoorde. Hieronder verstaan we de zonnewering die verticaal naar beneden hangt. Voorbeelden hiervan zijn standaard zonnescreens. Verticale zonnewering heeft een aantal extra voordelen ten opzichte van zonneschermen. Zo biedt het in ieder geval een betere isolatie. Verticale zonnewering houdt de warmte nog meer buiten, waardoor het ’s zomers nog koeler blijft in huis. Daarentegen is verticale zonnewering ook te gebruiken in de winter. ’s Winters houdt het de warmte juist binnen, waardoor uw energieverbruik daalt. Dit levert een mooie besparing op uw energiekosten op, waardoor u de investering in verticale zonnewering op termijn weer terugverdient!

Wilt u ook besparen op uw nieuwe zonwering?

Vindt de voordeligste zonwering specialist via ons netwerk!

Gratis vrijblijvende offertes

Zonwering prijzen

De prijzen voor een zonnescherm variëren enorm per bedrijf. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat een zonweringspecialist zijn eigen tarief mag hanteren! Als u er zeker van wilt zijn dat u de scherpste prijs betaalt, is het raadzaam om een aantal offertes met elkaar te vergelijken. Bent u geïnteresseerd in het aanschaffen van een zonnescherm of rolluik en bent u benieuwd naar de kosten? In de tabel hieronder vindt u een indicatie van de kostprijzen. Buitenjaloezieën kosten ongeveer €90,- tot €600,-, afhankelijk van de breedte. Screens zijn een goedkopere optie, dit kost tot een breedte van 3 meter namelijk gemiddeld €150,- tot €270,-.

Tabel: prijzen van zonwering

Type zonwering Prijzen* Breedte
Jaloezieën €90,- tot €600,- 1 tot 3 meter
Screens €150,- tot €270,- 1 tot 3 meter
Zonnescherm €170,- tot €1.050,- 1 tot 5 meter
Uitvalscherm €170,- tot €690,- 1 tot 4 meter
Knikarmscherm €650,- tot €1.050,- 4 tot 5 meter
Shutters €300,- tot €1.400,- 1 tot 3 meter
Markiezen €340,- tot €750,- 1 tot 5 meter
* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en exclusief montage en bediening. Offerte op maat ontvangen? Vraag dan vrijblijvend diverse offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Er zijn diverse factoren die de totaalprijs beïnvloeden. Ten eerste is natuurlijk het soort buitenzonwering en de afmetingen van het raam van grote invloed. Daarnaast spelen ook de montagekosten en de keuze voor het bedieningsmechanisme een grote rol. Het is altijd aan te raden om de montage uit te besteden aan een expert uit Vilvoorde. Dit kost gemiddeld €50,- tot €200,-, afhankelijk van het type zonwering dat u laat monteren. Voor het bedieningsmechanisme betaalt u gemiddeld €35,- tot €250,-. Elektrisch bedienen kost meer dan een handmatig systeem. Wilt u zeker weten hoeveel uw nieuwe zonnewering gaat kosten? Vraag dan vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier.

Tabel: kosten voor montage & bediening

Omschrijving Prijzen* Toelichting
Montage €50,- tot €200,- Prijs afhankelijk van type zonwering.
Bediening €35,- tot €250,- Elektrisch of handmatig?
*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen.

Zonwering plaatsen, wat doet de specialist?

Hoe het montageproces van uw zonwering verloopt, is afhankelijk van het type zonwering dat u laat plaatsen. De vakman doorloopt de volgende stappen:

 • De eerste stap is het bepalen van de juiste plek. De vakman controleert of het doek van het uitvalscherm of knikarmscherm hoog genoeg hangt als deze volledig is uitgerold.
 • Daarna boort de vakmen de gaten in de gevel. Hij boort gaten in de stenen en niet in de voegen, omdat deze niet sterk genoeg zijn de zonnewering te tillen.
 • In de gaten plaatst de vakman de keilbouten en beugels, waaraan de zonnewering komt te hangen.
 • Hierna plaatst de zonwering expert uit Vilvoorde de cassette. Dit is de kast waarin de zonwering wordt opgerold.
 • Tot slot stelt hij het scherm volledig af op uw wensen.

Elektrisch of handmatig?

Elke soort zonwering is zowel handmatig als elektrisch te bedienen. De meeste mensen kiezen voor een handmatige bediening van de buitenzonwering, omdat dit goedkoper is dan een elektrisch systeem. Daar staat wel tegenover dat een elektrisch systeem een groot gebruiksgemak oplevert.

Kiest u voor elektrisch bedienen? Dan heeft u de keuze uit een standaard schakelaar op de muur of een afstandsbediening.

Tegenwoordig is het tevens mogelijk om de zonnewering volledig te automatiseren. Dit werkt door middel van sensoren. De zonwering zal dan sluiten wanneer de sensoren regen of wind detecteren. Zo blijft de kwaliteit van uw zonnescherm gewaarborgd!

De prijzen voor een handmatige of elektrische bediening varieert tussen de €35,- en €250,- per stuk.

zonwering reparatie in Vilvoorde

Onderhoud en reparatie

Naast het reinigen van het zonnescherm zijn er nog andere vormen van onderhoud die u moet toepassen. Zo is het bij een elektrisch besturingssysteem belangrijk dat het doek in één keer inrolt. Is dit niet het geval? Dan is er waarschijnlijk een onderdeel van het motortje kapot, wat u moet laten vervangen. Hebt u geen idee wat u moet doen om de kwaliteit van de zonneluifel, markies of het knikarmscherm te behouden? Sluit dan bij een specialist uit Vilvoorde een zogeheten onderhoudscontract af. Met dit onderhoudscontract komt de professional periodiek langs om de zonnewering te controleren en eventuele reparaties uit te voeren.

zonnescherm schoonmaken

Zonneschermdoek schoonmaken

Elk soort zonnescherm bestaat uit een lattenconstructie en een zonneschermdoek of lamellen. Voor het behoud van de kwaliteit en levensduur van dit doek is het belangrijk dat u deze periodiek schoonmaakt. Het reinigen van zonneschermdoeken dient altijd op een droge dag te gebeuren, waarbij u het beste kunt beginnen met het zuigen of borstelen van het doek. Eventueel verwijdert u daarna vlekken met een speciaal reinigingsmiddel. Gebruik nooit gewoon zeepsop, dit laat zeepresten en vlekken achter! Is het zonneschermdoek weer schoon? Laat het dan goed drogen voordat u het weer inrolt.

Bekende merken

Wanneer u samenwerkt met een specialist uit ons netwerk in Vilvoorde, dan heeft u de keuze uit een breed aanbod aan merken. De specialisten werken onder andere met merken als Winsol, Velux, Renson en Harol. Dit zijn stuk voor stuk A-merken met een CE-label, waarbij u verzekerd bent van een hoge kwaliteit. Zo is het merk Winsol bij veel mensen in Vilvoorde geliefd vanwege het brede aanbod aan modellen en staat Harol zonwering bekend om de stralende kleuren. De expert uit Vilvoorde helpt u bij het vinden van het juiste merk. Bent u benieuwd welke merken de zonwering bedrijven uit ons netwerk nog meer aanbieden? Twijfel dan niet om contact op te nemen.

Ook voor binnenzonwering

Een expert uit Vilvoorde is u tevens van dienst bij het aanschaffen van binnenzonwering. Onder binnenzonwering verstaan we bijvoorbeeld gordijnen, jaloezieën of rolgordijnen. Binnenzonwering wordt door veel mensen onderschat. Vaak denkt men dat dit enkel ter decoratie dient. Dit is natuurlijk niet het geval: ook met binnenzonwering kunt u de zonnestralen tegenhouden en houdt u binnen een aangename temperatuur. Daarnaast zorgt binnenzonwering natuurlijk voor een verhoogde privacy in huis en draagt het bij aan de uitstraling van uw interieur. Het voordeel van binnenzonwering is dat dit vaak voordeliger is dan zonwering buiten.

Zonwering voor uw dakraam, dakkapel en dakkoepel

Zonwering wordt in Vilvoorde veel geplaatst bij het terras of in de tuin. Maar ook voor uw dakraam, dakkapel of dakkoepel is het mogelijk zonnewering aan te schaffen. Dakkapellen hebben als nadeel dat er van buiten veel inkijk is. Met behulp van verticale zonnewering voorkomt u dat voorbijgangers bij u in huis kunnen kijken.

Voordelen inschakelen zonwering specialist Vilvoorde

 • De zonwering is in korte tijd geplaatst.
 • U bent verzekerd van topkwaliteit.
 • U profiteert van een garantie van gemiddeld 5 jaar.
zonwering offerte Vilvoorde

Offertes vergelijken

Wilt u weten welke zonnewering het beste past bij uw persoonlijke wensen? Of wenst u meer informatie over de prijzen van verandazonwering of serrezonwering? Wij zijn een netwerk van zonnewering specialisten en zijn werkzaam in heel Vlaanderen. Met slechts één druk op de knop doet u gemakkelijk een offerteaanvraag bij maximaal 6 bedrijven uit uw buurt. U ontvangt dan zo snel mogelijk de prijsopgaven in uw mailbox. Vergelijk de voorstellen op basis van prijs, kwaliteit en voorwaarden zodat u zeker weet dat u kiest voor het beste aanbod. Onze service is volledig vrijblijvend en kost niets. Rolluiken nodig? Vraag dan gratis offertes voor rolluiken aan.