Specialist in zonwering

Vraag vrijblijvend offertes aan

Zonwering Sint-Niklaas

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor zonwering voor uw woning in Sint-Niklaas? Of wilt u graag een specialist inschakelen voor uw zonnewering? Dan ben u bij ons aan het juiste adres. Op deze pagina vindt u meer informatie over de types zonneschermen, de opties die u heeft en het plaatsen van de schermen. Daarnaast geven we meer informatie over de gemiddelde prijzen. Wilt u besparen op uw zonnewering? Vraag dan direct een aantal gratis offertes aan via het offerteformulier. U zit nergens aan vast. Deze dienst is geheel vrijblijvend. U ontvangt een aantal aanbiedingen van zonweringspecialisten uit Sint-Niklaas. Vergelijk de offertes en bespaar!

Navigeer op deze pagina direct naar:

Zonneschermen | Markiezen | Screens | Prijzen | Montage | Onderhoud & reparatie

Verlaagde hitte, verhoogde privacy

Een aangenaam koel huis en veel privacy. Dat klinkt ideaal toch? Met zonwering is dit eenvoudig te realiseren. Door de warme zonnestralen die in uw woning binnenkomen te blokkeren, zorgt u ervoor dat uw woning koeler blijft in de warme zomermaanden. Wilt u meer privacy? Screens zijn hiervoor zeer geschikt. Screens reflecteren de zon en maken het onmogelijk om van buiten naar binnen te kijken. Een ander voordeel van zonneschermen is dat u geen last meer heeft van schitteringen van de zon in uw tv. Daarnaast creëert u eenvoudig schaduw in uw woning of over uw terras. Het laatste voordeel van zonnewering is dat het er mooi uitziet. Een aantal voordelen van zonwering:

 • Blokkering zonnestralen
 • Privacy
 • Aangenaam koel
 • Veel schaduw

Voordelen van onze werkwijze

Wij zijn een landelijk dekkend netwerk van specialisten. Zo is er altijd een zonweringspecialist bij u in de buurt. Een ander voordeel is dat u verzekerd bent van snelle hulp en deskundig advies. Als u van onze service gebruik maakt, hoeft u zelf niet meer meerdere bedrijven te bellen voor een offerte aanvraag. Het enige wat u moet doen is het offerteformulier invullen. Wij regelen de rest en zorgen dat u een aantal offertes van gespecialiseerde bedrijven in zonwering ontvangt. Vergelijk de aanbiedingen met scherpe prijs en kies de beste vakman voor uw zonnescherm. Door te vergelijken is het zelfs mogelijk om tot 40% te besparen op de kosten. De voordelen op een rijtje:

 • Netwerk van zonweringspecialisten
 • Snelle en deskundige hulp
 • Een expert bij u in de buurt
 • Flinke besparing door vergelijking

Snel geplaatst

Naast aantrekkelijke prijzen en een hoge kwaliteit zonwering, staan de specialisten uit ons netwerk ook voor u klaar voor een snelle plaatsing. Elke professional uit Sint-Niklaas op het gebied van buitenzonwering heeft ruime ervaring in het monteren. Welk type u ook kiest. Het plaatsen en monteren verloopt snel en probleemloos. De expert zorgt ervoor dat u binnen korte tijd geniet van meer wooncomfort met een zonnescherm, markies of uitvalscherm. Na de bevestiging is het zonnescherm direct klaar voor gebruik.

zonneschermen Sint-Niklaas

Zonneschermen

De term zonnescherm is een term die in de buitenzonwering branche veel wordt gebruikt als verzamelnaam voor alle soorten buitenzonwering. Onder het begrip vallen onder andere screens, en zonnetenten, maar ook een markies, uitvalscherm of zonneluifel kan worden aangeduid met de term zonnescherm. Wanneer u zonnescherm specifiek bij één soort zonnewering ziet staan, dan is dit vaak een knikarmscherm. Om verwarring te voorkomen adviseren wij u om altijd de expert uit Sint-Niklaas te vragen naar de exacte aanduiding van het begrip zonnescherm als dit ergens bij staat. Zo voorkomt u problemen achteraf.

zonneluifels

Zonneluifels

Zonneluifels werden een aantal jaar terug veelvuldig gebruikt als zonnewering in Sint-Niklaas. Een zonneluifel is zeer eenvoudig te monteren en kent daarom ook een lage prijs. Een zonneluifel bestaat over het algemeen uit een uitvalscherm of doek, die over een houten of kunststof constructie wordt geplaatst. Het voordeel van een zonneluifel is dat u oneindig veel variaties heeft in de kleur en het design. Bij de meeste buitenzonwering professionals is het mogelijk om zelf de kleuren of het patroon voor de zonneluifel te bepalen. Het is afhankelijk van het door u gekozen design hoe hoog de exacte kosten voor de zonneluifel worden.

knikarmschermen

Knikarmschermen

Een knikarmscherm, ook wel zonneluifel genoemd, wordt in Sint-Niklaas veel geplaatst. Een knikarmscherm is een zeer gewilde vorm van buitenzonwering omdat deze gemakkelijk handmatig en elektrisch te bedienen zijn. Een knikarmscherm kan bovendien in verschillende standen worden gezet, zodat u altijd zelf bepaalt hoeveel zon er in huis schermt. Laat een extra breed knikarmscherm monteren voor meer schaduw over uw terras. De maximale breedte van een scherm is rond de 5 meter. Tegenwoordig is het mogelijk om te kiezen voor zowel handmatig als elektrisch bedienen van een knikarmscherm. Elektrisch bedienen is iets duurder dan handmatig, maar verbetert het gebruiksgemak aanzienlijk. Automatiseren is noodzakelijk voor buitenzonwering op de eerste verdieping.

zonnetenten in Sint-Niklaas

Zonnetenten

Bent u de eigenaar van een horeca gelegenheid in Sint-Niklaas en wilt u meer schaduw op het terras? Dan zijn wellicht zonnetenten een goede vorm van zonnewering voor u. Zonnetenten zijn grote doeken die over een kunststof constructie worden geplaatst. Het voordeel van zonnetenten is dat het bevestigen zeer eenvoudig is. Wanneer het regent of begint te waaien is het eenvoudig om de schermen te snel te verwijderen. Zonnetenten zijn niet alleen geschikt voor op het terras, ook voor de achtertuin kan een zonnetent uitkomst bieden. U zit heerlijk in de schaduw terwijl u nog steeds de wind kan voelen. Het is daarbij een optie om de zonnetenten per dag anders in de zon neer te zetten.

Felle zonnestralen in uw woning in Sint-Niklaas blokkeren?

Schakel een specialist in voor hoge kwaliteit zonwering. Vergelijk vrijblijvende offertes!

Offertes aanvragen
screens

Screens

De meeste zonwering worden horizontaal geplaatst, maar er is ook verticale buitenzonwering. Denk hierbij aan screens. Screens worden, in tegenstelling tot een zonneluifel of markies, verticaal geplaatst in een raam of deur. Met verticale screens creëert u geen schaduw over uw terras, maar zorgt u er juist voor dat uw schaduw krijgt binnenshuis. Daarnaast waarborgen ze uw privacy en is het altijd mogelijk om van binnen naar buiten te kijken. Kies uit de standaard screens of ga voor zipscreens. Zipscreens, ook wel ritsscreens genoemd, zitten met een rits vast in de begeleiding. Voordeel is dat ze winddicht zijn en dat de zijkanten gesloten zijn.

markiezen in Sint-Niklaas

Markiezen

Wanneer u een markies laat bevestigen bij uw woning, dan zorgt dit in de meeste gevallen voor een klassieke en authentieke uitstraling. Traditioneel wordt de markies geleverd met een doek van groene en witte verticale strepen. Om de markies enigszins moderner te maken, is de markies bij veel professionals uit Sint-Niklaas tegenwoordig ook mogelijk om een markies aan te schaffen met een egaal scherm in aardekleuren. Wilt u graag markiezen monteren boven uw ramen? Dan heeft u de keuze uit drie varianten: het standaard model maries, petmodel en klapmodel. Welke variant het meest geschikt is, is afhankelijk van uw wensen voor de doorloop mogelijkheden. Daarnaast moet de markies ook goed bij u gebouw passen.

Verandazonwering in Sint-Niklaas

Verandazonwering

Wist u dat het mogelijk is om een horizontale in plaats van verticale zonnewering te monteren aan de buitenkant van de ramen van uw woning in Sint-Niklaas? Een dergelijke verandazonwering heeft als voordeel dat er een groot schaduwoppervlak in de tuin komt, terwijl er geen zitruimte verloren gaat. De meeste soorten verandazonwering zullen wij in een roestvrijstalen cassette leveren die er met een speciaal systeem voor zorgt dat er geen bladeren in het doek zullen rollen. U heeft de keuze uit een standaard schermdoek of een speciaal lichtdoorlatende variant voor verandazonwering. Deze laatste optie maakt het doek geschikt voor gebruik in zowel de zomer- als wintermaanden.

terrasschermen Sint-Niklaas

Terrasschermen

Bent u de eigenaar van een horecagelegenheid met terras? Dan zult u tevens aandacht moeten besteden aan de zonwering buitenkant ramen. Kies uit verschillende vormen van buitenzonwering zoals een knikarmscherm, zonnescherm of zonneluifel. Daarnaast zijn ook zonnetenten een optie voor het terras. Naast deze vormen van horizontale zonnewering zijn er echter ook zogeheten terrasschermen verkrijgbaar bij onze specialisten in Sint-Niklaas. Ook voor particulieren zijn terrasschermen zeer aantrekkelijk. Deze terrasschermen bieden een bescherming tegen de zon en, wellicht nog belangrijker, ook tegen de wind. Zo creëert u met de terrasschermen een heerlijk beschutte plek op het terras die ook al in het voorjaar zeer aangenaam is voor terrasbezoekers.

buitenjaloezieën

Buitenjaloezieën

Bent u bezig met het renoveren van uw woning of tuin en zoekt u nog naar een ideale soort buitenzonwering? Overweeg dan eens de plaatsing van buitenjaloezieën. Net als standaard jaloezieën bestaat deze zonnewering buiten uit horizontale lamellen die met elkaar zijn verbonden door een draad. De lamellen zijn kantelbaar, en kunnen zo tegelijk zorgen voor een goede zonreflectie als voor het behoud van het zicht naar buiten. De kosten voor buitenjaloezieën beginnen rond de €235,-. De specialisten verkopen de buitenjaloezieën niet alleen aan particulieren, maar ook bedrijven zijn geïnteresseerd in buitenjaloezieën vanwege het buitensluiten van hinderlijk diffuus licht in de kantoorruimte.

serrezonwering in Sint-Niklaas

Serrezonwering

Wij gaven al de mogelijkheden voor een verandazonwering aan. Een vergelijkbare oplossing voor het creëren van schaduw in de serre is de zogeheten serrezonwering. Een serrezonwering is zowel aan de boven- als onderzijde van het dak te bevestigen, afhankelijk van uw budget en wensen op het gebied van design van het zonneschermdoek. De serrezonwering zal er tijdens de zomermaanden voor zorgen dat de warmte in de ruimte beperkt blijft. Tijdens de herfst- en wintermaanden kan u bovendien langer in de serre blijven zitten dankzij de zonwering buitenkant ramen. Zeker als u kiest voor een extra laag aan de binnenzijde van de serrezonwering van het dak zal de warmte langer binnenshuis blijven.

Uitvalschermen

Wist u dat er een verschil bestaat tussen een knikarmscherm en een uitvalscherm? Hoewel dit allebei zonnescherm soorten zijn, is er wel degelijk een verschil tussen beide oplossingen. Dit is het gemakkelijkst uit te leggen door de lattenconstructie met elkaar te vergelijken. Waar een knikarmscherm een knikarm onder het hele zonneschermdoek door heeft, heeft een uitvalscherm twee latten in een maximale hoek van 90 graden. Hierdoor is het scherm minder goed doorloopbaar, maar profiteert u wel van een veel grotere maximale breedte. De kosten voor de plaatsing van een uitvalscherm zijn meestal ook lager dan de kosten voor de installatie van een knikarmscherm.

Bespaar in Sint-Niklaas ook op de kosten voor zonwering?

Vergelijk gratis en vrijblijvende offertes en bespaar tot 40%!

Gratis vrijblijvende offertes

Zonwering prijzen

Wilt u graag meer weten over de kosten van diverse soorten buitenzonwering? Bekijk de prijstabel voor de gemiddelde kosten. Via het offerteformulier vraagt u gemakkelijk en snel meerdere offertes aan voor buitenzonwering. Vergelijk en bespaar op de kosten! Plaats bijvoorbeeld een uitvalscherm. De gemiddelde kosten voor een uitvalscherm van 1 tot 4 meter liggen tussen de €170,- tot €690,-. Het installeren van verticale screens van 1 tot 3 meter kost gemiddeld €150,- tot €270,- per screen. Liever zonnewering met shutters? Houd dan rekening met gemiddelde kosten van €300,- tot €1.400,-. Deze kosten zijn exclusief het monteren en het bedieningssysteem.

Tabel: prijzen van zonwering

Type zonwering Prijzen* Breedte
Jaloezieën €90,- tot €600,- 1 tot 3 meter
Screens €150,- tot €270,- 1 tot 3 meter
Zonnescherm €170,- tot €1.050,- 1 tot 5 meter
Uitvalscherm €170,- tot €690,- 1 tot 4 meter
Knikarmscherm €650,- tot €1.050,- 4 tot 5 meter
Shutters €300,- tot €1.400,- 1 tot 3 meter
Markiezen €340,- tot €750,- 1 tot 5 meter
* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en exclusief montage en bediening. Offerte op maat ontvangen? Vraag dan vrijblijvend diverse offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Het type zonwering dat u kiest en het bedieningssysteem zijn van invloed op de totaalprijs. Een groot knikarmscherm is duurder dan een kleinere markies. Wilt u besparen op uw buitenzonwering? Plaats dan schermen met een handmatige slinger. Dit is goedkoper dan elektrische variant, maar geeft u minder gebruiksgemak. De prijs voor de bedieningsmethode ligt tussen de €25,- en de €250,-. Daarnaast is het materiaal, het design en extra opties van invloed op de prijs. Denk hierbij aan verduisterend of waterdicht materiaal voor de doeken. Vergelijk gratis offertes om te besparen op de kosten!

Tabel: kosten voor montage & bediening

Omschrijving Prijzen* Toelichting
Montage €50,- tot €200,- Prijs afhankelijk van type zonwering.
Bediening €35,- tot €250,- Elektrisch of handmatig?
*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen.

Zonwering plaatsen, wat doet de specialist?

Afhankelijk van het type zonwering dat u kiest, gebruikt een specialist een andere techniek voor het monteren. Een groot en zwaar knikarmscherm vergt ander bevestigingsmateriaal dan lichte screens. Om te voorkomen dat het scherm de muur beschadigt gebruikt hij speciaal materiaal. Daarnaast is de hoogte van het scherm erg belangrijk, vooral in het geval van een zonneluifel. Wanneer deze niet hoog genoeg geplaatst wordt, is het niet mogelijk om eronder te zitten of eronder door te lopen. Na het monteren zorgt de vakman voor een juiste afstelling van de motor. Daarnaast werkt de vakman alles netjes af. Schakel een vakman in:

 • voor een deskundige plaatsing van de zonnewering;
 • voor het instellen van het bedieningssysteem;
 • voor een nette afwerking.

Elektrisch of handmatig?

Bijna elke vorm van zonwering kan zowel handmatig als elektrisch worden bediend. Handmatig bedienen heeft vele voordelen, onder andere op het gebied van budget en het voorkomen van storingen.

Met een elektrisch besturingssysteem heeft u echter meer gebruiksgemak. Het is mogelijk om uw schermen te bedienen via een wandschakelaar of afstandsbediening. Voor nog meer wooncomfort bedient u uw zonnewering met uw smartphone of tablet. De totaalprijs voor een elektrische motor zijn gemiddeld €200,- tot €250,-.

Wilt u zonnewering monteren op uw dakkapel, ramen op de bovenverdieping van uw woning in Sint-Niklaas of dakkoepels? Dan heeft u zeker een elektrische motor nodig.

zonwering reparatie in Sint-Niklaas

Onderhoud en reparatie

Om ervoor te zorgen dat uw screens, zonnetenten en andere zonwering in optimale staat blijven, is het van belang om deze van het juiste onderhoud te voorzien. Een specialist uit Sint-Niklaas is u hierbij graag van dienst. Onder een onderhoudsbeurt wordt onder andere het schoonmaken van het uitvalscherm en de kunststof constructie bij een zonnescherm en zonneluifel verstaan. Kies voor een onderhoudscontract bij een vakexpert uit de regio Sint-Niklaas voor het onderhouden van uw zonnescherm. U hoeft er dan zelf niet meer om te denken en hoeft ook geen tijd meer aan het onderhoud te besteden. De specialist neemt alle periodieke onderhoud over en voert het snel en vakkundig uit.

zonnescherm schoonmaken

Zonneschermdoek schoonmaken

Zoals alle woononderdelen moet u ook het zonneschermdoek regelmatig reinigen voor het behoud van een hoge kwaliteit en lange levensduur van het product. Het reinigen van een zonneschermdoek is gelukkig niet heel ingewikkeld. Wel dient u voorzichtig te zijn met de materialen die u hiervoor gebruikt: de meeste doeken zijn snel beschadigd. De expert uit Sint-Niklaas uit ons netwerk adviseren om te beginnen met een stofzuiger of borstel. Veeg al het vuil en bladeren weg. Gebruik daarna lauw water en een borstel om vlekken te verwijderen. Voeg hier nooit reinigingsmiddel aan toe, tenzij u deze bij de lokale zonwering specialist heeft aangeschaft.

Bekende merken

Een aantal bekende merken voor zonwering zijn Winsol, Velux, Renson, Harol en Somfy. Somfy staat bekend om de hoogwaardige elektronische bedieningssystemen voor zonneweringen. Een Somfy-motor is prima te combineren met een zonnewering van Harol of Winsol. De zonweringen van Harol beschikken over het veilige ISO 9001-certificaat. Winsol levert vele soorten zonneschermen in uiteenlopende RAL-kleuren. Er is altijd een stijl die bij u past. Renson en Velux leveren hoogwaardige en vele soorten zonneweringen met CE-label. Een specialist voorziet u graag van advies voor de keuze voor het type en het merk.

Ook voor binnenzonwering

Wilt u luxe zonwering screens binnen plaatsen? Met binnenzonwering blokkeert u eenvoudig en snel de zon in uw woning in Sint-Niklaas. Door de zon te blokkeren zorgt u er ook voor dat het koeler blijft in de warmere zomermaanden. Daarnaast voorkomt u dat u last heeft van de felle zonnestralen op uw computer of tv. Voorbeelden van zonwering binnen zijn screens, jaloezieën, shutters en gordijnen. Shutters zijn erg populair in Sint-Niklaas. U heeft de keuze uit shutters van kunststof of van hout. Voordeel van shutters is dat er veel kleuren en stijlen mogelijk zijn. Daarnaast zien ze er zeer stijlvol uit. De keuze voor binnenzonwering is voornamelijk afhankelijk van uw budget en persoonlijke wensen.

Zonwering voor uw dakraam, dakkapel en dakkoepel

Een dakraam, dakkapel of dakkoepel geeft een stuk meer lichtinval, maar zorgt er ook voor dat u soms last heeft van de zon. Daarnaast wordt het snel warm. Laat daarom zonnewering plaatsen en u heeft geen last meer van felle zonnestralen. Plaats zonnewering voor uw dakraam altijd aan de binnenkant op het bewegende deel van het raam. Ga voor meer gebruiksgemak en bedien de zonwering van uw dakkapel elektronisch. Voor een dakkoepel wordt vaak gekozen voor screens. Hiermee blokkeert u de zon, maar kunt u ook altijd naar buiten kijken.

Voordelen inschakelen zonwering specialist Sint-Niklaas

 • Het plaatsen is snel geregeld, vaak binnen één dag.
 • De vakman plaatst de zonwering perfect en probleemloos.
 • U hoeft geen duur gereedschap of materiaal te kopen voor het monteren.
 • De zonweringexpert geeft u graag advies over de mogelijkheden en de keuze.
zonwering offerte Sint-Niklaas

Offertes vergelijken

Denkt u erover na om zonwering te plaatsen voor uw woning in Sint-Niklaas? Of wilt u graag weten wat de kosten zijn voor het installeren van goedkope zonnewering? Dan is het verstandig om offertes aan te vragen via het offerteformulier. U ontvangt spoedig een aantal aanbiedingen van bedrijven uit de regio Sint-Niklaas. Deze dienst is gratis en vrijblijvend. Vergelijk de aanbiedingen op basis van prijs en voorwaarden. Let er bijvoorbeeld op welke onderdelen er bij de prijs inbegrepen zijn. Daarnaast is het handig om de voorwaarden door te lezen. Door offertes met scherpe prijs te vergelijken weet u zeker dat u de meest geschikte zonweringexpert kiest. Ook voor een rolluik!