Specialist in zonwering

Vraag vrijblijvend offertes aan

Zonwering West-Vlaanderen

Wilt u graag zonwering plaatsen aan de buitenkant van de ramen of boven uw terras in West-Vlaanderen? Of denkt u erover na om zonnewering zoals een markies of een grote luifel te kopen? Schakel dan een specialist uit West-Vlaanderen in voor het beste resultaat. Lees meer op deze pagina over de soorten zonneschermen, de mogelijkheden en de plaatsing. Uiteraard geven we ook meer informatie over de kosten. Door gratis en vrijblijvende offertes te vergelijken van specialisten uit West-Vlaanderen, bespaart u op de kosten. Vergelijk de aanbiedingen op totaalprijs, aanbod en voorwaarden. U bespaart tot wel 40%! Vraag ook gratis aanbiedingen aan via het offerteformulier!


Navigeer op deze pagina direct naar:

Zonneschermen | Markiezen | Screens | Prijzen | Montage | Onderhoud & reparatie

Verlaagde hitte, verhoogde privacy

Een heerlijk koele woonkamer en slaapkamer in de warme zomermaanden. Dat wilt u toch ook? Door buitenzonwering te monteren aan de buitenzijde van de ramen van uw woning in West-Vlaanderen voorkomt u dat de warme zonnestralen binnenkomen. Naast een aangenaam koel huis zorgt de zonnewering er ook voor dat u meer privacy heeft. Sluit eenvoudig het zonnescherm, de markies of de zonneluifel om meer privacy te creëren. Nog meer privacy? Plaats dan een rolluik. De voordelen van zonnewering:

 • Blokkering van zonnestralen
 • Meer privacy
 • Aangenaam koel
 • Veel schaduw

Voordelen van onze werkwijze

Wil u nieuwe zonnewering boven uw terras? Dan bent u hier op de juiste plek. Wij zijn namelijk een landelijk dekkend netwerk van specialisten. Er is altijd een specialist op het gebied van buitenzonwering in de regio West-Vlaanderen. Een voordeel van ons uitgebreide netwerk is dat u verzekerd bent van kwaliteit en deskundig advies. U hoeft niet allemaal bedrijven te bellen om offertes op te vragen, dat doet u eenvoudig via het offerteformulier. U ontvangt dan spoedig een aantal vrijblijvende aanbiedingen om te vergelijken. Vergelijk en bespaar! Profiteer ook van:

 • het uitgebreide netwerk van zonweringspecialisten;
 • snelle en deskundige hulp;
 • een hoge besparing door vergelijken;
 • de kennis van een vakkundige expert.

Snel geplaatst

Naast dat u bij de specialisten uit ons netwerk in West-Vlaanderen verzekerd bent van een hoogwaardige kwaliteit en een aantrekkelijke kostprijs, zorgen de specialisten ook voor een snelle plaatsing van de zonnewering. De specialisten hebben geruime ervaring binnen het vakgebied en zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Het monteren van buitenzonwering is niet eenvoudig, maar met een specialist uit West-Vlaanderen weet u zeker dat alles probleemloos en snel verloopt. Geniet ook snel van uw buitenzonwering en verhoogde wooncomfort en schakel een vakman in! Na de plaatsing is het zonnescherm meteen klaar om te gebruiken.

zonneschermen West-Vlaanderen

Zonneschermen

Evenals de term zonneluifel is ook het begrip zonnescherm gebruikelijk als algemeen omvatten begrip voor alle soorten buitenzonwering. Dit betekent dat met een zonnescherm zowel een knikarmscherm als een markies of zonnetenten en buitenjaloezieën bedoeld kunnen worden. In de meeste gevallen zal onze leverancier uit West-Vlaanderen echter alleen het woord zonnescherm gebruiken als hij het heeft over een knikarmscherm. Wilt u weten welk model zonnewering of zonnescherm het beste bij uw woning of bedrijfspand past? Aarzel dan niet om u met ons in verbinding te stellen. Wij beantwoorden uw vragen met alle plezier!

zonneluifels in West-Vlaanderen

Zonneluifels

De term zonneluifel is een algemene term die gebruikt wordt voor alle varianten schermen die u in de tuin kunt gebruiken voor schaduw. Het kan dan gaan om een knikarmscherm, een vrijstaande zonneluifel of een zogeheten schaduwdoek. Dit betekent dat een zonneluifel altijd een horizontale doek is, die rechtstreekse zon in de woning voorkomt. Het voordeel van een zonneluifel ten op zichte van een screen is dat u bij deze laatste geen schaduw op het terras krijgt. De kosten voor een zonneluifel hangen af van de variant die u kiest. De goedkoopste oplossing is een schaduwdoek, deze kost rond de €150,- voor 3-5 meter.

knikarmschermen in West-Vlaanderen

Knikarmschermen

Een knikarmscherm, ook wel een zonneluifel genoemd, is naast een markies het soort buitenzonwering dat specialisten traditioneel het meeste plaatsten in West-Vlaanderen. Een knikarmscherm bestaat uit een schermdoek dat op basis van twee knikarmen werkt. Deze knikarmen zorgen ervoor dat het scherm strak blijft staan, zelfs wanneer het hard gaat waaien. Een knikarmscherm hoeft u daarom niet direct in te rollen als de wind opsteekt. Knikarmschermen zijn in verschillende maten verkrijgbaar tot maximaal 5 meter breed. Ook heeft u de keuze uit allerlei designs voor het zonneschermdoek. Meer informatie? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

zonnetenten

Zonnetenten

Zonnetenten zijn een vorm van zonwering buiten die zowel voor particulieren als bedrijven een goede keuze is. Zonnetenten zijn in twee categorieën te verdelen: een open en een gesloten variant. Zonnetenten die gesloten zijn, zijn iets duurder dan de open variant. Dit komt doordat gesloten zonnetenten bij het inrollen in een cassette rollen. Hierdoor is het zonneschermdoek tegen de weersinvloeden beschermd. Dit noemen wij ook wel cassetteschermen. Voor welke van onze zonnetenten u echter ook kiest, er zal altijd een water- en vuilafstotende laag op het doek zitten. Dit zal het ergste vuil en water afstoten, waardoor de levensduur aanzienlijk langer wordt.

Op zoek naar goedkope zonwering?

Bespaar op de kosten en vergelijk gratis en vrijblijvende offertes!

Offertes aanvragen
screens in West-Vlaanderen

Screens

Screens zijn verticale zonnewering. De meeste buitenzonwering wordt horizontaal geplaatst. Denk maar aan een breed zonnescherm of markies. Screens worden echter verticaal tegen de ramen geplaatst. Verticale screens tegen de ramen zijn zeer handig om de felle zonnestralen tegen te houden in uw woning in West-Vlaanderen. Daarnaast verhogen ze de privacy. Sluit ze me één druk op de knop en u kunt altijd naar buiten kijken, maar niemand kan meer naar binnen kijken. De screens reflecteren de zonnestralen, hierdoor blijft het lekker koel in uw woning en heeft u geen last van schitteringen in de tv. Kies voor standaard verticale screens of voor zipscreens voor de ramen. Deze zitten met een rits vast in de begeleiding en zijn dus geheel gesloten en winddicht.

markiezen

Markiezen

Bent u op zoek naar een manier om uw woning of bedrijfspand in West-Vlaanderen een traditionele uitstraling mee te geven? Dan is een markies de beste keuze voor de zonnewering. Een markies is een zonnescherm met een speciale lattenconstructie, waardoor het schermdoek in een halve bol opstaat. Wie gekozen heeft voor een markies, moet vervolgens kiezen uit verschillende modellen. Het petmodel is tegenwoordig het populairst. Dit komt doordat u bij deze markies voldoende schaduw houdt, terwijl u wel het raam eronder kunt openslaan. Ook blijft er onder een markies in het petmodel voldoende loopruimte over. Alternatieve modellen zijn het standaardmodel en klapmodel.

Verandazonwering in West-Vlaanderen

Verandazonwering

Een verandazonwering is een zonwering die u boven uw veranda plaatst. Hierdoor is de veranda niet alleen in de zomermaanden lekker koel, maar kunt u hier in de wintermaanden ook nog heerlijk vertoeven. De zonwering buiten die specialisten uit West-Vlaanderen aanbieden hebben een aantal positieve eigenschappen. Zo zijn deze geschikt voor elke soort veranda, kunnen wij deze in een onbeperkte breedte leveren en blijft het schermdoek altijd onder spanning met een speciaal spansysteem. Wilt u ook zonder verandazonwering op de veranda kunnen zitten maar hebt u geen zin om het doek handmatig in te rollen? De specialisten leveren ook verandazonwering met een eenvoudige elektrische bediening zodat alles automatisch gaat.

terrasschermen West-Vlaanderen

Terrasschermen

Wanneer wij spreken over zonnewering dan denken veel klanten direct aan een horizontaal zonnescherm. Buitenzonwering kan echter ook uit verticale schermen bestaan, dat zagen we al bij de screens. Een andere variant van verticale zonnewering zijn de terrasschermen. Terrasschermen monteren wij niet aan een pand vast, maar zetten wij rondom een terras. Dit betekent dat de terrasschermen schaduw bieden, maar ook zorgen voor een windvrije plek. Dankzij de terrasschermen blijft het op het terras langer aangenaam. Bent u de eigenaar van een horeca gelegenheid in West-Vlaanderen met terras? Overweeg dan eens om terrasschermen te laten bevestigen.

buitenjaloezieën in West-Vlaanderen

Buitenjaloezieën

U weet waarschijnlijk dat er heel wat verschillende soorten zonnewering bestaan. De meest voorkomende hebben we hierboven al behandeld: een markies, een knikarmscherm en een standaard zonneluifel. Daarnaast zijn er nog wat onbekendere soorten buitenzonwering waar we graag uw aandacht op willen vestigen. Dat zijn ten eerste de buitenjaloezieën. Buitenjaloezieën bestaan net als de standaard jaloezieën uit lamellen die gekanteld kunnen worden. Dit heeft als voordeel dat u naar buiten kunt blijven kijken, terwijl de zon niet naar binnen schijnt. Dit maakt de buitenjaloezieën ook zeer geschikt als zonnewering voor kantoren. Computergebruikers zullen zo geen last meer hebben van diffuus licht.

serrezonwering

Serrezonwering

Net als de verandazonwering heeft ook de serrezonwering een tweeledige functie. Een serrezonwering zorgt voor schaduw en koelte tijdens de zomermaanden, en houdt de warmte binnenshuis tijdens de wintermaanden. U heeft de keuze uit een serrezonwering voor aan de binnenzijde of buitenzijde van het dak. Een serrezonwering kan oneindig gekoppeld worden. Dit betekent dat het niet uitmaakt hoe breed of lang uw serre is, met de zonwering zorgt u ervoor dat het hele dak bedekt wordt. Voor het gebruiksgemak is bovendien elke soort serrezonwering elektronisch te bedienen. Hierbij hebt u de keuze uit een standaard schakelaar of een volledig geautomatiseerd systeem.

Uitvalschermen

Wij hebben het hier gehad over veel soorten zonwering, die allen hun eigen voor- en nadelen hebben. Vanwege welke eigenschap u een bepaalde vorm van buitenzonwering u echter ook kiest, één ding is heel belangrijk: het uitvalscherm. Onze klanten uit West-Vlaanderen denken vaak dat een uitvalscherm een speciale soort zonnewering is. Dit is niet het geval: het uitvalscherm is het deel van het zonnescherm dat uitklapt. Voordat u een zonneluifel of markies kiest, moet u dan ook kijken naar de minimale lengte van het uitvalscherm en de voorwaarden die daaraan verbonden zitten. Sommige soorten zonnewering hebben namelijk een maximale grootte voor het uitvalscherm.

Knikarmscherm, markies of zonneluifel nodig voor uw woning in West-Vlaanderen?

Schakel een specialist in voor een hoogwaardige zonwering. Vergelijk vrijblijvende offertes!

Gratis vrijblijvende offertes

Zonwering prijzen

De prijzen voor het laten plaatsen van een buitenzonwering zijn afhankelijk van een groot aantal factoren. Zo zal een knikarmscherm over het algemeen duurder zijn dan een schaduwdoek, omdat bij een knikarm het doek steviger wordt vastgezet. De kosten hangen dan ook met name af van het model buitenzonwering waar u voor kiest. Een andere keuze die van invloed is op de kosten is de kwaliteit van het schermdoek. Hoe hoger de kwaliteit, hoe hoger de kosten, maar ook hoe langer de levensduur. Een derde invloedsfactor is de afmeting van de zonnewering.

Tabel: prijzen van zonwering

Type zonwering Prijzen* Breedte
Jaloezieën €90,- tot €600,- 1 tot 3 meter
Screens €150,- tot €270,- 1 tot 3 meter
Zonnescherm €170,- tot €1.050,- 1 tot 5 meter
Uitvalscherm €170,- tot €690,- 1 tot 4 meter
Knikarmscherm €650,- tot €1.050,- 4 tot 5 meter
Shutters €300,- tot €1.400,- 1 tot 3 meter
Markiezen €340,- tot €750,- 1 tot 5 meter
* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en exclusief montage en bediening. Offerte op maat ontvangen? Vraag dan vrijblijvend diverse offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

De kosten voor zonwering worden beïnvloed door een aantal factoren. Het type zonnewering is onder andere van invloed op de prijs. Een groot en breed knikarmscherm is duurder dan een zonneluifel. Daarnaast is de bedieningsmethode van invloed op de prijs. Elektrisch bedienen met een motor is duurder dan handmatig met een slinger. Ook het bevestigen beïnvloed de prijs. De gemiddelde kosten voor het monteren ligt tussen de €50,- en de €200,-. Tot slot is het materiaal, het design van het zonneschermdoek en de extra opties van invloed. Besparen op de kosten? Vraag direct gratis offertes aan om te vergelijken.

Tabel: kosten voor montage & bediening

Omschrijving Prijzen* Toelichting
Montage €50,- tot €200,- Prijs afhankelijk van type zonwering.
Bediening €35,- tot €250,- Elektrisch of handmatig?
*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen.

Zonwering plaatsen, wat doet de specialist?

Het is verstandig om een specialist uit West-Vlaanderen in te schakelen voor de plaatsing van zonnewering. Met een specialist bent u verzekerd van een goed resultaat. De methode voor het plaatsen is afhankelijk van het type buitenzonwering. Voor een zwaar knikarmscherm gebruikt een vakman een andere methode dan voor een lichte markies. De vakman gebruikt speciaal bevestigingsmateriaal voor de muren. Voor de plaatsing wordt de hoogte bepaalt. Dit is vooral belangrijk bij buitenzonwering boven een terras. De hoogte moet goed zijn, anders kunt u er niet onder zitten. Schakel een specialist in voor:

 • snelle plaatsing van zonwering;
 • goede en nauwkeurige afwerking;
 • de instelling van het bedieningssysteem;

Elektrisch of handmatig?

Het bedienen van zonwering kan zowel handmatig als elektrisch. Een handmatige oplossing is hierbij natuurlijk de meest goedkope optie. Verschillende varianten zonnewering zoals een zonneluifel, screens en binnenjaloezieën zijn bovendien redelijk eenvoudig met de hand te bedienen.

Profiteert u liever van een uitstekend gebruiksgemak of hebt u geen zin om dagelijks het hele huis door te lopen om de zonwering te laten zakken? Overweeg dan een elektrisch systeem. De kosten hiervoor kunnen oplopen tot €250.- en zijn afhankelijk van het soort motor en de mate van automatisering die u kiest.

De meest luxueuze oplossing is door de zonnewering te automatiseren met behulp van sensoren.

zonwering reparatie

Onderhoud en reparatie

Naast het reinigen van het zonneschermdoek zijn er ook andere vormen van onderhoud die u moet toepassen. Wij adviseren bijvoorbeeld altijd om de cassette jaarlijks te reinigen en de werking van de het motortje te controleren. De kwaliteit van een zonnescherm blijft alleen gewaarborgd als het doek geruisloos en in één keer uitgerold kan worden. Hebt u liever de hulp van een erkend vakman bij het onderhouden en repareren van uw buitzonwering? Sluit dan bij een specialist uit West-Vlaanderen een onderhoudscontract af. De specialist zal dan jaarlijks langskomen voor een onderhoudsbeurt, zodat uw wooncomfort gewaarborgd blijft.

zonnescherm in West-Vlaanderen schoonmaken

Zonneschermdoek schoonmaken

Het zonneschermdoek is feitelijk het uithangbord van uw zonnescherm. Vrijwel iedereen kiest voor een schermdoek dat aansluit bij de uitstraling van het huis, in heldere kleuren of een mooi design. Het is daarom belangrijk om het zonneschermdoek regelmatig te reinigen. Dit doet u het beste op een droge dag. Borstel of zuig eerst het zonneschermdoek, en maak daarna eventueel gebruik van wat water voor het weghalen van vlekken. Gebruik nooit een standaard sopje, dit kan zeepvlekken en – resten achterlaten. Laat bovendien het doek altijd weer opdrogen voordat u deze inrolt. Zo blijft de kwaliteit en uitstraling van het zonnescherm gewaarborgd.

Bekende merken

U heeft de keuze uit allerlei merken voor zonnewering. Door te kiezen voor een zonnescherm van een bekend merk bent u verzekerd van een hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. Een aantal bekende merken zijn Winsol, Velux, Renson, Harol en Somfy. Een buitenzonwering van Harol beschikt over het veilige ISO 9001-certificaat. Winsol en Velux leveren hoogwaardige zonneweringen in alle RAL-kleuren. Ook bij Renson kunt u terecht voor mooie zonwering met een CE-label. Combineer de zonnewering met een motor van Somfy voor meer gebruiksgemak. Vul het offerteformulier in voor zonnewering van een bekend merk!

Ook voor binnenzonwering

Het is niet alleen mogelijk om zonwering buiten te plaatsen, maar binnenzonwering is ook zeer handig. Eén van de bekendste zonwering voor binnen zijn natuurlijk gordijnen. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld voor screens, jaloezieën of shutters. Screens zijn zeer populair in West-Vlaanderen. Shutters zijn zeer modern en verkrijgbaar in allerlei stijlen en kleuren. Bijvoorbeeld houten of kunststof lamellen. De keuze voor de binnenzonwering is afhankelijk van de stijl van uw woning in West-Vlaanderen, het budget en uw persoonlijke voorkeur.

Zonwering voor uw dakraam, dakkapel en dakkoepel

Heeft u een dakraam, dakkapel of dakkoepel? Plaats dan zonnewering om de vervelende zonnestralen buiten te houden en te zorgen dat de ruimte niet te warm wordt. De zon kan soms voor veel schitteringen zorgen op uw laptop of tv doordat de zonnestralen door de dakkoepel schijnen. Door zonwering te bevestigen voor de koepel, in het dakraam of bij de dakkapel heeft u hier geen last meer van. Kies ervoor om de zonnewering elektrisch te bedienen. Dat is erg handig om de zonnescherm open en dicht te doen. Plaats de zonwering altijd op het bewegende deel van de dakramen. Dan kun u de dakramen altijd openen, zonder dat u daarvoor de zonwering omhoog moet doen.

Voordelen inschakelen zonwering specialist West-Vlaanderen

 • De expert heeft veel vakkennis en ervaring in het plaatsen van zonnewering.
 • U hoeft geen hoge trap op.
 • Snelle en probleemloze plaatsing.
 • U hoeft zelf geen duur gereedschap of andere materialen aan te schaffen.
zonwering offerte West-Vlaanderen

Offertes vergelijken

Bent u op zoek naar goedkope zonwering voor uw woning in West-Vlaanderen? Wilt u graag luxe zonwering boven u terras plaatsen? Of wilt u graag meer inzicht in de kosten voor uw binnenzonwering? Vraag dan via het offerteformulier direct gratis meerdere vrijblijvende offertes aan. U ontvangt spoedig een aantal offertes met scherpe prijs van zonweringspecialisten uit de omgeving van West-Vlaanderen. Door de aanbiedingen te vergelijken weet u zeker dat u nooit teveel betaald voor uw zonnewering. U profiteert van een besparing die kan oplopen tot 40%! Vergelijk de aanbiedingen op basis van prijs en voorwaarden. Let erop of alle onderdelen genoemd zijn op de offertes en wat er bij de totaalprijs inbegrepen is. Toch liever een rolluik? Vraag dan gratis offertes voor rolluiken aan bij de rolluikspecialisten uit ons netwerk.