Specialist in zonwering

Vraag vrijblijvend offertes aan

Zonwering Oost-Vlaanderen

Wilt u nieuwe zonwering laten plaatsen in uw woning in Oost-Vlaanderen? Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor zonnewering? Of bent u benieuwd naar de prijzen? Wij helpen u graag verder. Schakel een specialist in voor het monteren van uw zonnescherm voor het beste resultaat. Op deze pagina leest u meer over de soorten zonneweringen, de mogelijkheden en het monteren van de schermen. Ook geven we u inzicht in de gemiddelde kosten. Wilt u besparen op de kosten? Vraag dan een aantal gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen aan. Vergelijk en bespaar op uw buitenzonwering!

Navigeer op deze pagina direct naar:

Zonneschermen | Markiezen | Screens | Prijzen | Montage | Onderhoud & reparatie

Verlaagde hitte, verhoogde privacy

Zonwering biedt u een aantal voordelen. Zo creëert u eenvoudig schaduw over uw terras in Oost-Vlaanderen met buitenzonwering zoals een knikarmscherm of zonneluifel. Wilt u graag meer privacy in uw woning in Oost-Vlaanderen? Plaats dan screens voor de ramen. Met screens voor de ramen is het altijd mogelijk om van binnen naar buiten te kijken, maar van buitenaf is dat niet mogelijk. Uw privacy wordt gewaarborgd. Een ander voordeel van zonnewering is dat het aangenaam koel blijft in uw huis. U heeft geen last meer van de vervelende zonnestralen of schitteringen in uw tv. Voordelen van zonnewering:

 • Geen last van de felle zonnestralen.
 • U creëert gemakkelijk meer privacy.
 • Minder warmte in huis door isolerend effect.
 • Eenvoudig veel schaduw creëren.

Voordelen van onze werkwijze

Wilt u graag buitenzonwering van hoge kwaliteit aanbrengen op uw woning in Oost-Vlaanderen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn een landelijk dekkend netwerk van bedrijven uit Oost-Vlaanderen gespecialiseerd in zonnewering. Het voordeel van ons netwerk is dat er altijd een zonweringbedrijf bij u in de buurt is. Via het offerteformulier vraagt u eenvoudig en snel offertes aan. U ontvangt spoedig een aantal vrijblijvende aanbiedingen. Door offertes van zonweringsbedrijven te vergelijken is het mogelijk om tot 40% te besparen. Met een zonweringspecialist uit ons netwerk bent u verzekerd van kwaliteit en snelle hulp. Voordelen van onze werkwijze:

 • Netwerk van specialisten.
 • U wordt snel en deskundig geholpen.
 • Altijd een expert bij u in de buurt.
 • Besparen door offertes te vergelijken.

Snel geplaatst

Wilt u een markies, knikarmscherm of ander zonnescherm laten monteren? Schakel dan een expert uit Oost-Vlaanderen op het gebied van buitenzonwering in. Een zonweringspecialist heeft veel ervaring met het plaatsen van buitenzonwering. Hij plaatst het zonnescherm snel en probleemloos. Zo zorgt hij niet alleen voor het monteren van het scherm, maar ook voor het instellen en het afwerken. Na het installeren is de zonwering direct klaar voor gebruik. Zo geniet u binnen korte tijd van uw zonnewering.

zonneschermen Oost-Vlaanderen

Zonneschermen

De term zonnescherm wordt in de zonwering branche gebruikt als verzamelnaam voor allerlei vormen van zonnewering. Zo kan met een zonnescherm een screen worden bedoeld, maar ook een markies of zonneluifel valt onder de term zonnescherm. In een aantal gevallen wordt de term zonnescherm ingewisseld met het begrip knikarmscherm. Het is daarom aan te raden de leverancier waar u de buitenzonwering bestelt te vragen naar de exacte betekenis van de term zonnescherm, voordat u een miskoop doet. Voor welke vorm van buitenzonwering u ook kiest, met de specialisten uit ons netwerk in Oost-Vlaanderen krijgt u een hoge kwaliteit.

zonneluifels in Oost-Vlaanderen

Zonneluifels

Een zonneluifel is één van de meest eenvoudige vormen van buitenzonwering. Een zonneluifel klapt uit boven het raam, en biedt naast schaduw in de woning ook schaduw op het terras. De mogelijkheden voor een zonneluifel bevinden zich met name op het gebied van kleur en design. De meeste zonneluifels zijn in een groot aantal kleuren en designs verkrijgbaar. Bij een zonneluifel is het dan ok van groot belang dat u aandacht besteedt aan het onderhoud. Maak de luifel regelmatig schoon en klap de luifel niet in wanneer die is natgeregend. Een natte ingeklapte luifel droogt vlekkerig op, deze schade is niet te herstellen.

knikarmschermen in Oost-Vlaanderen

Knikarmschermen

In Vlaanderen en Nederland worden knikarmschermen tot op heden het meest geplaatst. Dit komt doordat een knikarmscherm (ook wel zonneluifel genoemd) eenvoudig te bedienen is. Knikarmschermen hebben over het algemeen een maximale breedte van 5 meter, met een uitval van ongeveer 1.5 tot 3 meter. Bent u de eigenaar van een horeca gelegenheid in Oost-Vlaanderen? Vraag dan naar de mogelijkheden voor een extra breed knikarmscherm voor uw terras. Wilt u graag een knikarmscherm dat perfect bij uw woning past? Een zonneluifel is verkrijgbaar in vele designs en kleuren. Er past altijd een design bij uw woning in Oost-Vlaanderen?

zonnetenten

Zonnetenten

Zonnetenten zijn de ietwat grotere variant van zonneluifels. Zonnetenten kunnen werken met een vergelijkbare methode als een knikarmscherm, maar zijn tevens te draperen over een losse constructie in de tuin. Zonnetenten zijn dan ook met name gericht op het bieden van schaduw op het terras, en niet op het reguleren van de temperatuur binnenshuis. Ook voor horeca gelegenheden zijn zonnetenten een zeer geschikte optie. Het is eenvoudig om de zonnetenten te monteren en bij regen zijn ze gemakkelijk en snel weer te verwijderen. De kosten voor de zonnetenten zijn relatief laag, en hangen af van uw eisen voor kwaliteit en eigenschappen.

Last van de vervelende zon in uw woning in Oost-Vlaanderen?

Plaats hoge kwaliteit zonwering door een vakman. Vergelijk gratis offertes!

Offertes aanvragen
screens Oost-Vlaanderen

Screens

De meeste zonwering loopt horizontaal, denk maar eens aan een grote zonneluifel. Een voorbeeld van verticale buitenzonwering zijn screens. Een screen loopt verticaal langs het raam of de deur. Screens hebben als groot voordeel dat zij vanaf de buitenzijde een goede privacybescherming bieden, terwijl u vanuit huis nog gewoon naar buiten kunt kijken. U heeft de keuze uit standaard screens of zipscreens, deze worden ook wel ritsscreens genoemd. Een zipscreen is met behulp van een rist bevestigd in de begeleiders. Voordeel is dat de zijkant gesloten is. Naast buitenzonwering zijn screens erg handig om insecten uit uw woning te weren.

markiezen in Oost-Vlaanderen

Markiezen

Een markies is een zeer traditionele vorm van buitenzonwering. Markiezen hebben een zeer kenmerkende vorm, en wordt meestal geleverd in een design van groene en witte strepen. Om een moderne uitstraling te creëren bij uw pand is het een optie om de markies in een egale aardetint te laten fabriceren. Wilt u graag wel onder de markies door kunnen lopen, terwijl de schaduw binnenshuis gewaarborgd blijft? Zoek dan naar een markies in het petmodel. Andere modellen zijn het standaardmodel en het klapmodel. Een markies in klapmodel is zeer populair bij klanten die een traditionele uitstraling aan hun pand willen houden.

Verandazonwering Oost-Vlaanderen

Verandazonwering

Tegenwoordig kiezen onze klanten steeds vaker voor een horizontale zonwering, in plaats van de verticale variant. Het grote voordeel van horizontale schermen is dat deze de zon tegenhouden, terwijl er geen loop- of zitruimte verloren gaat. Eén van de mogelijke opties is de verandazonwering. Deze plaatsen de specialisten aan de boven- of onderzijde van het dak, in een zelfdragende cassette. Deze kast is roestvrij en heeft een uniek systeem waardoor bladeren en ander vuil niet in het doek zullen rollen. De voordelen van een verandazonwering zijn naast de blijvende zitruimte, een grote hoeveelheid schaduw in de tuin en een voorkoming van verkleuring van het terrasmeubilair.

Terrasschermen

Terrasschermen

De meeste mensen denken bij de term zonwering direct aan een zonnescherm, markies of zonneluifel. Bij zonwering kunt u echter ook denken aan andere oplossingen zoals terrasschermen. Terrasschermen zijn verticale schermen of wanden, die ervoor zorgen dat een terras mooi beschut blijft, en de zon niet te fel op het terras brandt. Wie bij onze leveranciers uit Oost-Vlaanderen naar terrasschermen zoekt heeft een ruime keuze. Zo kunt u kiezen uit diverse materialen zoals kunststof en hout, maar ook uit een groot aantal modellen en designs. Er is dan ook altijd een terrasscherm dat aansluit bij de stijl van uw terras.

buitenjaloezieën Oost-Vlaanderen

Buitenjaloezieën

Iedereen kent de standaard binnenjaloezieën wel: de binnenzonwering van dunne verticale latjes die met elkaar verbonden zijn door een draadje. Wist u echter ook dat er ook speciale buitenjaloezieën bestaan? De kantelbare lamellen van deze buitenjaloezieën zorgen ervoor dat het zonlicht gereflecteerd wordt, maar zorgen er tegelijk voor dat u van binnenuit nog steeds een vrij doorzicht naar buiten heeft. Bovendien zijn de buitenjaloezieën met name voor kantoren zeer aantrekkelijk omdat deze diffuus licht buiten sluiten. Dit is ideaal voor computergebruikers. De kosten voor het aanschaffen van buitenjaloezieën beginnen rond de €235,- en zijn afhankelijk van de afmetingen van de zonwering.

serrezonwering in Oost-Vlaanderen

Serrezonwering

Evenals een verandazonwering zorgt een serrezonwering voor schaduw onder een overkapping zoals een serre. Een serrezonwering is zowel aan de boven- als onderkant van het dak te plaatsen. Het voordeel van een dergelijke zonnewering is dat u hierdoor in de zomer voldoende koelte behoudt in de serre om te genieten van het zomerweer, terwijl u in de herfst- en wintermaanden de warmte in de serre houdt. Dankzij de serrezonwering geniet u daarom langer van de ruimte. Serrezonwering kan oneindig gekoppeld worden. Dit betekent dat het dak nooit te breed is voor de installatie van de gewenste zonwering. Vrijwel elke serrezonwering is automatisch te bedienen.

Uitvalschermen

Vaak denkt men dat een uitvalscherm hetzelfde is als een knikarmscherm. Hoewel beide zonneschermen vergelijkbaar zijn, zijn dit niet twee dezelfde zonwering oplossingen. Een knikarmscherm heeft namelijk een constructie waarbij een knikarm langs het doek loopt, en welke helemaal uitgestrekt of deels gestrekt kan worden gezet. Een uitvalscherm is een scherm waarbij de lattenconstructie een hoek van maximaal 90 graden maakt, terwijl het schermdoek hier schuinboven hangt. Dit maakt een uitvalscherm minder goed doorloopbaar, maar het is wel mogelijk langere breedtes van het scherm te maken. Een uitvalscherm is meestal goedkoper dan een zonneluifel.

Wilt u nieuwe zonnewering voor uw ramen?

Plaats een zonneluifel, markies of zonnescherm. Vraag vrijblijvende offertes aan en bespaar!

Gratis vrijblijvende offertes

Zonwering prijzen

Bent u benieuwd naar de prijzen voor zonwering? In de prijstabel vindt u een aantal gemiddelde kosten. Denkt u erover na om screens te monteren voor de ramen? Houd dan rekening met een gemiddelde kostprijs van €150,- tot €270,- per screen van een breedte van 1 tot 3 meter. Een knikarmscherm van 4 tot 5 meter heeft een gemiddelde kostprijs van €650,- tot €1.050,-. Een uitvalscherm is goedkoper dan een knikarmscherm. Hierbij moet u denken aan gemiddelde prijs tussen de €170,- tot €690,- voor een scherm van 1 tot 4 meter. Wilt u meer weten over de kosten voor zonwering? Vraag dan vandaag nog gratis en vrijblijvend offertes aan!

Tabel: prijzen van zonwering

Type zonwering Prijzen* Breedte
Jaloezieën €90,- tot €600,- 1 tot 3 meter
Screens €150,- tot €270,- 1 tot 3 meter
Zonnescherm €170,- tot €1.050,- 1 tot 5 meter
Uitvalscherm €170,- tot €690,- 1 tot 4 meter
Knikarmscherm €650,- tot €1.050,- 4 tot 5 meter
Shutters €300,- tot €1.400,- 1 tot 3 meter
Markiezen €340,- tot €750,- 1 tot 5 meter
* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en exclusief montage en bediening. Offerte op maat ontvangen? Vraag dan vrijblijvend diverse offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

De prijs voor zonwering is afhankelijk van een aantal zaken. Ten eerste is het type zonwering en het design van grote invloed op de totaalprijs. Een zonneluifel van 5 meter breed is duurder dan een markies van 1 meter breedte. Daarnaast is het materiaal en het bedieningssysteem ook van invloed op de kostprijs. Elektrische bedienen is duurder, maar geeft u een stuk meer gebruiksgemak door het automatiseren. Daarnaast beïnvloeden extra opties zoals verduisterend en waterdicht materiaal de totaalprijs van nieuwe zonnewering. Bespaar op de kosten en vraag vrijblijvende offertes aan. Vergelijk en bespaar!

Tabel: kosten voor montage & bediening

Omschrijving Prijzen* Toelichting
Montage €50,- tot €200,- Prijs afhankelijk van type zonwering.
Bediening €35,- tot €250,- Elektrisch of handmatig?
*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen.

Zonwering plaatsen, wat doet de specialist?

De methode voor plaatsing van de zonwering is afhankelijk van het type zonwering dat u heeft gekozen. Voor het monteren bepaalt de vakman uit Oost-Vlaanderen eerst de hoogte van de zonwering. Wanneer het scherm niet hoog genoeg geplaatst wordt, is het niet mogelijk om eronder door te lopen. Daarna monteert de vakman de zonwering aan de muur. Hiervoor gebruikt hij speciaal gereedschap, zodat de zonnewering stevig vast zit. Na het bevestigen zorgt hij voor een nette afwerking en juiste instelling. Schakel een specialist in voor:

 • het bevestigen van de zonnewering;
 • een nette en nauwkeurige afwerking;
 • het juist instellen van het bedieningssysteem.

Elektrisch of handmatig?

Het bedienen van zonnewering kan zowel handmatig als elektrisch. Een handmatig bedieningsysteem werkt via een handslinger. Voordeel is dat het een stuk goedkoper is dan een elektrisch bedieningssysteem.

Voor meer gebruiksgemak is het echter verstandig om te kiezen voor elektrisch bedienen. Heeft u screens op de bovenverdieping? Dan is een elektrisch bedieningssysteem noodzakelijk.

Het is mogelijk om uw zonwering te bedienen via een wandschakelaar of afstandsbediening. Of bedien de zonnewering via uw smartphone. De prijs voor een elektrische motor met een afstandsbediening is gemiddeld €200 tot €250,-.

zonwering reparatie Oost-Vlaanderen

Onderhoud en reparatie

Om de kwaliteit en levensduur van de zonnewering te behouden raden de specialisten aan om deze regelmatig van onderhoud te voorzien. Voor handmatig bediende zonnewering geldt dat u het doek eenvoudig kunt reinigen met behulp van een vochtige doek en eventueel eenvoudig reinigingsmiddel. Elektrisch bestuurde zonnewering is moeilijker schoon te maken. Wij adviseren hiervoor een vakman uit Oost-Vlaanderen in te schakelen. Deze kan u tevens informeren over de noodzakelijke reparaties die moeten worden uitgevoerd. Laat een reparatie over aan een zonwering professional voor een goede reparatie zonder beschadigingen.

zonnescherm in Oost-Vlaanderen schoonmaken

Zonneschermdoek schoonmaken

Om de kwaliteit en levensduur van een zonneschermdoek te kunnen garanderen is het van belang dat u deze periodiek reinigt. Het reinigen van een zonneschermdoek is geen lastige klus, maar moet wel op de juiste manier gebeuren. Zo voorkomt u dat de toplaag beschadigt raakt en er verkleuring optreedt. Onze professionals uit Oost-Vlaanderen adviseren ten eerste om met een stofzuiger of harde borstel het doek te reinigen. Heeft dit geen effect? Gebruik dan lauw water om te schrobben. Vermeng dit eventueel met een speciaal zonneschermdoek reinigingsmiddel, niet met standaard afwasmiddel. Laat het schermdoek altijd goed drogen voordat u het weer inrolt.

Bekende merken

U heeft de keuze uit vele zonweringmerken. Een paar bekende merken zijn Winsol, Velux, Renson en Harol. Harol levert zowel zonweringen als rolluiken. Alle zonneweringen van Harol beschikken over het veilige ISO 9001-certificaat. Winsol en Velux staan bekend om de hoge kwaliteit schermen deze leveren. Bij Winsol is het mogelijk om knikarmschermen te leveren in diverse RAL-kleuren. Renson levert verschillende soorten zonweringssystemen met CE-label. Wilt u een elektrische zonnewering? Somfy is gespecialiseerd in elektronische bedieningssystemen voor zonwering. Een specialist helpt u graag verder met de keuze voor het type zonwering en het merk.

Ook voor binnenzonwering

Naast buitenzonwering is het ook mogelijk om binnenzonwering te monteren. Met zonwering screens binnen houdt u de zon tegen. Het blijft aangenaam koel in uw woning en u blokkeert de felle zonnestralen. Met binnenzonwering heeft u geen last van schitteringen in uw laptop. Voorbeelden van binnenzonwering zijn screens, jaloezieën en shutters. Jaloezieën worden zowel geleverd in een horizontale als een verticale variant. Shutters houdt niet alleen de zon tegen, maar ze zien er ook erg mooi uit. De shutters worden gemaakt van hout of van kunststof en u heeft de keuze uit uiteenlopende kleuren en stijlen.

Zonwering voor uw dakraam, dakkapel en dakkoepel

Heeft een dakraam, dakkapel of dakkoepel? Ook dan zijn er diverse mogelijkheden om de zon tegen te houden. De zonnewering voor een dakraam wordt altijd aan de binnenkant geplaatst. Het is verstandig om te kiezen voor zonnewering die op het raam geplaatst wordt, zodat u het dakraam altijd nog kunt openen. Voor dakkoepels en dakramen is een elektrische variant zeer geschikt. Met één druk op de knop opent of sluit u uw zonwering. Voor een dakkapel worden vaak screens gebruikt. Welke zonnewering er geschikt is voor dakramen, dakkapellen of dakkoepels is afhankelijk van de mogelijkheden, het budget en uw persoonlijke wensen.

Voordelen inschakelen zonwering specialist Oost-Vlaanderen

 • De expert geeft u deskundig advies over geschikte zonwering.
 • Snelle plaatsing zonder problemen en het juiste bevestigingsmateriaal.
 • De vakman stelt de zonwering goed in zodat u geniet van meer gebruiksgemak.
 • U hoeft geen gereedschap aan te schaffen voor het ophangen van de zonnewering.
zonwering offerte Oost-Vlaanderen

Offertes vergelijken

Wilt u graag nieuwe goedkope zonwering aan de buitenkant van de ramen van uw woning in Oost-Vlaanderen? Schakel dan een zonweringspecialist in voor het monteren en installeren. Vraag eenvoudig gratis en vrijblijvend offertes aan. Ook voor het bevestigen van een rolluik! U ontvangt dan spoedig een aantal aanbiedingen van bedrijven uit de regio Oost-Vlaanderen. Vergelijk en bespaar op de kosten. Let bij het vergelijken op de totaalprijs, de service die erbij inbegrepen is en de voorwaarden. Is er sprake van een meerprijs voor gebruik van hulpmiddelen zoals een steiger? Door te vergelijken weet u zeker dat u de beste deal kiest en geniet u snel van uw nieuwe zonnewering!